ARKIB

KATEGORI

Buletin

Adakah KIA Optima ini bakal menggantikan Batmobile?

Views

Inilah hasilnya apabila sebuah sedan bertukar menjadi sebuah kereta bertemakan adiwira Batman. KIA Optima ini telah diubahsuai dengan agak radikal namun tidak merubah rupa asalnya menjadi sebuah kereta yang terkena sumpahan kelawar. Amat menarik rupa luarannya dengan gril hadapan berbentuk seekor kelawar dan logo Batman terletak ditengahnya.

Warna luarannya juga menarik kerana menggunakan warna hitam piano matte dengan sticker logo Batman ditampal pada bahagian sisinya. Rim aloi 20 inci berwarna hitam dengan suspensi yang direndahkan, lampu LED warna kuning serta sistem ekzos berprestasi melengkapi rupa luaran model ini.

Bahagian dalamannya juga meneruskan kesinambungan tema luarannya dengan kerusi dibaluti kulit warna hitam dengan logo Batman menghiasi bahagian tengahnya. KIA Optima ini merupakan salah satu daripada kereta yang bertemakan adiwira Justice League dari kempen “We Can Be Heroes”.

Menarik bukan? Macam mana rupa kereta yang bertemakan Superman dan Green Lantern ye, hehehe… 🙂

KLIK UNTUK BESARKAN IMEJ

Teringin nak jadi Tony Stark aka Iron Man? KLIK SINI http://funtastickodesign.wordpress.com/2012/10/09/advertorial-tempahan-t-shirt-arc-reactor-edisi-khas-kini-dibuka/

the authorMohd Izarul
Founder
Pereka grafik berjiwa otomotif

1 Comment

Leave a Reply