ARKIB

KATEGORI

Buletin

Aktivis paranormal Britain rakam wajah ‘hantu kanak-kanak’ dalam terowong

Berita Global

Views

Sekumpulan pemburu hantu di Britain merakam ‘wajah kanak-kanak’ menggunakan kamera ketika menjalankan siasatan mengenai aktiviti paranormal di sebuah kubu yang didakwa berhantu, lapor akhbar Mirror UK semalam.

Imej itu dirakam ketika mereka menjalankan siastaan di Ford Horsted, sebuah lokasi yang terkenal dengan penampakan makhluk halus.

Ketika kejadian, pasukan pemburu daripada kumpulan penyiasat paranormal, Hunter Tours telah membawa sekumpulan peminat hantu masuk ke dalam sebuah terowong bawah tanah.

JOM BACA >> Dakwa kereta gesel pembahagi jalan elak konvoi pengiring, lelaki ini berani jawab ciapan balas TMJ

Mereka ketika itu hanya membawa lampu suluh untuk menerangi jalan. Semua peserta kemudian mendakwa mereka mendengar bunyi seperti sesuatu sedang mengesot di lorong gelap itu.

Salah seorang peserta, Colin Waterman, 41, berjaya merakam imej tersebut menggunakan kamera di kubu yang terletak di bandar Rochester, daerah Kent.

“Kami bermain papan Ouija (papan memanggil makhluk halus). Kami ingin melihat sama ada terdapat roh di kawasan itu dan hantu kanak-kanak memberi maklum balas.

JOM BACA >> Toyota Agya dan Daihatsu Ayla bakal tiba di Indonesia bulan Mac 2023, pengeluaran massa Perodua Axia (D74A) dijangka bermula Januari 2023

“Ia mengeja huruf. Kami bertanya ‘adakah anda budak kecil’ dan ia menjawab ‘ya’. Ia berkata bahawa dia (budak lelaki) telah meninggal dunia di sana ketika masih kecil,” kata Waterman kepada laman berita KentLive.

Waterman hanya menyedari kehadiran hantu kanak-kanak itu di dalam gambar setelah dia pulang ke rumah.

“Saya melangkau gambar itu dan berhenti seketika sebelum zoom secara dekat dan dapat melihat satu wajah kecil. Saya terus memberitahu ahli lain dan mereka hampir tidak mempercayainya,” katanya. – KOSMO! ONLINE

KLIK UNTUK BESARKAN

JOM BACA >> Kenderaan pengguna MRR2 terkena minyak, SUKE sedia tanggung kos cucian
JOM BACA >> INTIP: Hari Ahad pun Proton masih uji X90 (VX11), mungkin kejar masa kot?
JOM BACA >> Foto supermoped Aveta SVR180 tersebar – Harga tunai RM 9,988?
JOM BACA >> RISIK: Ativa hibrid (D47B) bakal dilancar pada September, Axia (D74A) selesai ujian percubaan awal pemasangan
JOM BACA >> Foto Alza 2022 (D27A) warna Garnet Red tertiris, unit pameran dan pandu uji mula dihantar!

the authorMohd Izarul
Founder
Pereka grafik berjiwa otomotif

Leave a Reply