ARKIB

KATEGORI

Buletin

ETCM bekerjasama dengan MyTeksi untuk menawarkan perjalanan percuma di dalam kereta elektrik sepenuhnya Nissan LEAF sempena Hari Bumi!

Views

LEAF_MyTeksi Photo_1

Kuala Lumpur, 22 April 2013 – Sempena sambutan Hari Bumi, Edaran Tan Chong Motor Sdn. Bhd. (ETCM) akan bekerjasama dengan MyTeksi Sdn. Bhd. (MyTeksi) untuk membuktikan komitmen mereka terhadap alam sekitar dan pengangkutan mapan. Sejumlah Nissan LEAF akan dipandu sekitar Lembah Klang dan menawarkan perjalanan percuma kepada pelanggan yang menempah teksi mereka menerusi MyTeksi, rangkaian tempahan teksi terbesar di Malaysia.

Kolaborasi ini adalah sebahagian daripada usaha ETCM untuk membantu mempromosi serta meningkatkan kesedaran mengenai kenderaan elektrik sebagai satu pilihan bagi pengangkutan yang mapan. Nissan LEAF merupakan contoh terbaik tentang sebuah kereta yang mampu memberikan keseronokan pemanduan tanpa kompromi, pada masa sama sifar emisi.

Pengarah Eksekutif Edaran Tan Chong Motor (ETCM), Dato’ David Chen berkata, “Kempen ini direka untuk memberikan peluang kepada orang ramai menikmati pengalaman menaiki kenderaan 100 peratus elektrik dengan cara merungkai apa jua kebimbangan mengenai kereta elektrik. Selain menyerlahkan pelbagai manfaat sebuah kereta elektrik.”

“Dengan menawarkan perjalanan teksi percuma, kami mahu menunjukkan betapa praktikal, mampu milik dan selesanya Nissan LEAF kami dalam usaha menyumbang kepada alam sekitar yang sifar emisi,” tambahnya.

Perjalanan percuma akan diberikan kepada para pelanggan menerusi dua saluran berbeza. Perkhidmatan ulang-alik di kawasan terpilih dan melalui Aplikasi MyTeksi pada Hari Bumi. Perkhidmatan ulang-alik akan merangkumi kawasan-kawasan popular di Subang Jaya dan Sunway. Para pelanggan perlu mencari Nissan LEAF di lokasi-lokasi ini untuk membolehkan mereka dihantar secara percuma ke destinasi pilihan dalam kawasan ulang-alik berkenaan.

Penumpang-penumpang bertuah yang terpilih melalui tempahan Aplikasi MyTeksi juga berpeluang menaiki Nissan LEAF secara percuma di sekitar Lembah Klang.

“Kami teruja untuk menawarkan perjalanan percuma dengan Nissan LEAF kepada para penumpang. Kami berharap dapat melihat lebih banyak Nissan LEAF dijadikan sebagai pilihan perkhidmatan teksi pada masa akan datang. Nissan LEAF menawarkan sifar emisi, sekali gus kos lebih rendah untuk pelanggan berbanding kereta yang menggunakan bahan api,” kata Ketua Produk dan Pemasaran MyTeksi, Aaron Gill.

ETCM juga akan melancarkan satu peraduan Twitter dikenali sebagai ‘Spot, Tweet and Win’ bagi meningkatkan kesedaran mengenai perjalanan percuma MyTeksi dengan Nissan LEAF. Peraduan ini akan berlangsung bermula dari 22 – 23 April 2013. Orang ramai boleh mengambil bahagian dengan cara mengikuti tiga langkah mudah untuk layak menyertai peraduan ini.

Pertama, para pelanggan perlu mengikuti @NissanMalaysia di Twitter, cari dan rakam foto Nissan LEAF, sebelum tweet gambar tersebut bersama tagline peraduan iaitu “Cari #LEAF dan menang daripada @NissanMalaysia @MyTeksi #EarthDay2013 kempen perjalanan percuma” (Spot a #LEAF and win from @NissanMalaysia @MyTeksi #EarthDay2013 free ride campaign) kepada @NissanMalaysia. Penyertaan-penyertaan akan dipilih secara rawak. 20 pemenang bakal menerima satu maniatur Nissan LEAF yang eksklusif.

the authorMohd Izarul
Founder
Pereka grafik berjiwa otomotif