ARKIB

KATEGORI

Buletin

Geely Auto labur 370 juta RMB untuk bangunkan “kenderaan sihat”

Berita Global

Views

Dalam usaha memerangi Coronavirus, Geely Auto telah memperuntukkan sebanyak 370 juta RMB (RM217.8 juta) untuk membiayai pembangunan “kenderaan sihat dan pintar“. Inisiatif ini bukan sahaja menambah dimensi baharu kepada pemahaman Geely tentang “keselamatan penumpang,” malah ia juga merupakan halatuju pembangunan baharu untuk automobil.

Pembangunan “kereta yang lebih sihat” berbeza daripada kenderaan perubatan khusus yang mana produk Geely hasilkan untuk pengguna biasa. Kereta dengan perlindungan virus yang komprehensif bukan sahaja memerlukan keupayaan untuk mengasingkan bahan-bahan berbahaya di udara, tetapi juga perlu pantas dan berkesan untuk membersihkan udara kabin penumpang.

JOM BACA >> Geely Hao Yue (VX11) bakal jadi SUV ketiga Proton?

Rangkaian global Penyelidikan dan Pembangunan (R&D) dan reka bentuk global Geely Auto yang berpangkalan di Eropah, Amerika Syarikat dan China akan bersama-sama membangun dan menyelidik bahan-bahan baharu yang mapan dengan ciri-ciri anti-bakteria dan anti-virus yang boleh digunakan dalam sistem pendingin hawa  dan pada permukaan yang sering disentuh seperti butang dan pemegang.

Geely Auto akan menggunakan sepenuhnya sistem dan sumber R&D global serta bekerjasama dengan institusi penyelidikan perubatan dan saintifik profesional bagi menubuhkan pasukan projek khas untuk mengendalikan penyelidikan baharu.

An Conghui, Presiden Geely Holding Group dan Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif Geely Auto Group berkata, pencegahan epidemik adalah pekerjaan yang memerlukan usaha jangka panjang. Pengguna menghabiskan banyak masa di dalam kereta mereka, sama seperti “rumah kedua”. Hanya dengan membuat produk yang lebih sihat pihaknya dapat memenuhi permintaan pengguna untuk kualiti kehidupan yang lebih baik.JOM BACA >> Bayangan awal model Proton X50 – SUV kompak yang paling dinantikan tahun ini!

Tambah beliau, berdasarkan arah pembangunan industri automotif yang dibina berkaitan elektrik, hubungan, kecerdasan, dan perkongsian mobiliti, syarikat automotif harus komited untuk membangunkan produk yang membantu melindungi kesihatan pemandu dan penumpang. Ini akan menjadi salah satu objektif pembangunan utama jangka panjang Geely Auto.

Pada 28 Januari lalu, Geely Holding Group menyertai Yayasan Li Shufu untuk menubuhkan dana 200 juta RMB (RM117.7 juta) khas untuk menyokong pencegahan dan kawalan koronavirus baharu, dengan tumpuan terhadap pembelian besar-besaran bekalan perubatan yang sangat diperlukan untuk China dalam jangka pendek.

Rekod prestasi Geely akan dibawa ke tahap baharu dengan pembangunan “kereta yang lebih sihat”. Usaha Geely menetapkan pendahuluan baharu dalam pembangunan teknologi keselamatan yang melangkaui pembangunan ujian kemalangan dan bergerak ke dimensi baharu keselamatan penumpang.

KLIK UNTUK BESARKAN

JOM BACA >> Proton V70 – Pengganti Exora dijelmakan dalam bentuk 3 dimensi
JOM BACA >> Lakaran awal Perodua Bezza 2020 – Berkonsepkan “Tangkas dan Canggih”
JOM BACA >> INTIP : Unit ujian X50 guna jeriji ‘Infinite Weave’ dikesan, adakah ini versi Proton yang sebenar?
JOM BACA >> Tempahan Perodua Bezza 2020 kini dibuka – Harga bermula dari RM34,580

the authorMohd Izarul
Founder
Pereka grafik berjiwa otomotif

Leave a Reply