ARKIB

KATEGORI

Spyshots

INTIP: Proton X70 dengan celoreng penyamaran dikesan

Views

Seingat kami, ini mungkin kali pertama Proton X70 muncul dengan celoreng penyamaran untuk membuat ujian jalan raya. Beberapa foto kelibat unit ujian X70 yang dikesan sekitar bandaraya Kuala Lumpur ini telah dimuatnaik ke laman Facebook motormodz.com semalam. Jika sebelum ini Proton hanya menguji X70 hanya menggunakan abang kembarnya Geely Boyue, kali ini tuan empunya badan yang sebenar mula tampil di khalayak ramai walaupun masih ‘malu-malu’ lagi.

JOM BACA >> INTIP : Proton Iriz ‘facelift’ ditemui lagi, kali ini lebih jelas!

Walaupun dua kali sesi pratoton dibuat secara tertutup untuk pihak media dan baru-baru ini untuk jemputan khas yang terdiri daripada penempah model ini dan juga orang awam sekitar Lembah Klang, Proton tetap menyembunyikan ‘rupa sebenar’ X70 sebelum pelancarannya rasminya yang dijangka pada pertengahan November ini.

Proton X70 akan mempunyai dua fasa, fasa pertama unit diimport sepenuhnya (CBU) dari China dan fasa keduanya pula versi pemasangan tempatan (CKD) yang akan dibuat di kilang serba baharu di Tanjung Malim tahun hadapan. Harga dan spesifikasi penuh model ini masih ‘dirahsiakan’ dan dikatakan tempahan SUV pertama Proton ini telah pun melepasi angka 5,000 unit.

JOM BACA >> Perodua Lancar Alza Berwajah Baharu – Tempahan Kini Dibuka

KLIK UNTUK BESARKAN

the authorMohd Izarul
Founder
Pereka grafik berjiwa otomotif

Leave a Reply