ARKIB

KATEGORI

Buletin

Jom kita namakan model [email protected]!!!

Views

ART_1126

PROTON Holdings Berhad (PROTON) hari ini melancarkan pertandingan “Nama Siapa Hebat” , menjemput rakyat Malaysia di seluruh negara untuk menamakan kereta kompak yang akan datang. Pertandingan yang bermula hari ini akan berakhir pada 25 Julai 2013. Pemenang Hadiah Utama akan memenangi sebuah kereta kompak tersebut varian Premium selain hadiah-hadiah menarik yang lain termasuklah pakej percutian, hadiah wang tunai dan barangan elektrik bernilai lebih daripada RM120, 000.

Menurut Pengerusi Eksekutif PROTON, Tan Sri Dato ‘Sri Haji Mohd Khamil Jamil, model baru itu dijangka diperkenalkan kepada rakyat Malaysia pada separuh pertama 2014. “Kami adalah syarikat kereta automotif negara dan hak ini wajar dikongsi bersama-sama dengan semua rakyat Malaysia. Ini kereta kompak baru adalah sangat bergaya dan disasarkan kepada semua lapisan masyarakat yang inginkan gaya hidup aktif, berjiwa muda dan yang ingin menaik taraf dari kenderaan yang lebih kecil,” katanya.

proton contest

Rakyat Malaysia yang berumur 12 tahun ke atas yang mempunyai kad pengenalan Malaysia layak untuk menyertai pertandingan ini. Syarat penyertaan adalah semua nama yang dikemukakan mestilah dalam Bahasa Malaysia dan mengandungi tidak lebih daripada enam (6) huruf. Nama ini mungkin dalam huruf atau gabungan nombor, tetapi tidak boleh nombor sepenunhnya. Nama yang dicadangkan juga tidak boleh mempunyai apa-apa kaitan dengan haiwan. Semua penyertaan juga mestilah disokong dengan rasional untuk nama yang dicadangkan.

Tunggu apa lagi, klik namasiapahebat.proton.com untuk menyertai peraduan ini!

* Saya dengar model GSC ini bakal menggunakan enjin 1.3 dan 1.5 liter dan EPS (Electronic Power Steering) buat pertama kalinya bakal dilancarkan tahun hadapan.  🙂

the authorMohd Izarul
Founder
Pereka grafik berjiwa otomotif

27 Comments


  • salam.
    harap kita menjadi lebih budiman daripada kat pt…pt dah jadi macam blog ape entah..ya kebebasan bersuara tapi bila nak namakan kereta proton pun pelik2 je yang kuar cadangan itu dan ini…masih ada politiking…tapi yang bes proton je d politiking lebih2..mungkin sbb akan menjadi lebih kuat..apa pun aku suka dengan cara proton ini..jangan jadi kes exora dulu dah…

    inilah caranya antara sbb kita dekat dengan proton kerana kita yang memberi nama kepada kereta2 ini…wp bukan nama yang kita beri tapi sekurang2nya kita d beri peluang untuk mengambil bahagian dalam pembuatan sesebuah kereta…segah mana pun ferari, bmw atau mercedes yang kita pandu, mereka tak pernah tau rakyat malaysia pun ada bakat memberi nama sesebuah model kereta…terima kasih proton..

    sama2 kita meriahkan..hadiah pun banyak…tapi yang bes macam proton mini fridge…kalau buat macam kereta proton kan bes…lagi bermakna dari segala hadiah d atas..sbb unik n terhad…


  • bagus juga proton nak dekatkan kampeni dengan pengguna…

    tapi pendapat aku, cara “mencari nama baru” tak berapa relevan kerana dengan nama baru, semuanya akan baru. kalau nak dekatkan kampeni dengan pengguna, ada banyak cara lain lagi. tak perlu susah-susah buat event n effort kat sini. 😉

    aku lagi prefer macam honda contohnya, civic, daripada tahun 90, sampai sekarang. toyota corolla dari dulu sampai sekarang, jadi dalam buku rekod nya nama masih sama tapi boleh nampak perkembangan dan yang penting jugak nama itu orang dah kenal dan tahu sedikit sebanyak ciri-ciri model tersebut.

    yang best jugak ialah ahli kelab model kereta tersebut yang lama dan yang baru boleh bersatu. kalau keluar nama model lain… kena create kelab baru la pulak..

    walaubagaimana pun, layankan ajer…… hehe.. aku pun dah submit beberapa nama, mana tau ada nasib kakaka… bestnya hadiah ada banyak so ramai yang akan dapat merasa. hehe


  • http://biz.thestar.com.my/news/story.asp?file=/2013/6/26/business/13288713&sec=business

    Gradual liberalisation path for auto sector vital
    ————————————————————-

    PETALING JAYA: A gradual liberalisation path for the automotive industry is preferred to cushion the impact on Proton and other local car manufacturers such as Perodua and Naza, said the first holder of the Khazanah Nasional chair professor Dr Rajah Rasiah.

    “We seem to be heading in that direction. I think the Government has to look into some kind of solid strategy for liberalisation so that there will be a soft landing for Proton,” Rajah told StarBiz.

    “We may also relook or rework the institutions that is necessary to govern and lead the (automotive) industry forward and be upgraded eventually. So far they (Government) have not been able to do it,” he added.

    Speaking at his lecture Market Power and Institutions at Universiti Malaya, he said Proton may have made a mistake when it bought Lotus.

    “Lotus is a high-end low quantity market while Proton produces cars for the common market with low margins and high volumes,” he said.

    He also pointed out there was no proper technology transfer agreement with other car companies for the case of Proton such as what Hyundai had with companies like Mitsubishi.

    “Theirs was a very extensive transfer and was very well appraised. We didn’t have those sort of transfer. We never had the sort of transfer agreement in Malaysia where specific targets were mentioned, appraised to see what was achieved,” Rajah said.

    “We only registered the agreement but never actually monitored, appraised and use the mechanism to better manage the system,” he said at the question and answer session of his lecture here.


  • Mmm… dgn bertambah nama baru bermakna seorg lagi baby proton akan muncul dlm keluarga proton. Mmg la ada pro n contra bila ada bnyk nama nie. Tapi jika dilihat prestasi model2 proton, hanya model2 yg berjaya sahaja yg layak diteruskan legasinya. nama dgn model yg tidak berjaya akan di scrap dlm ingatan. Lain la kalau nak buat come back kat nama tu. Rasanya mana2 company lain pun buat mcm tu, Contohnya nissan bluebird ada lagi? Toyota corona, Honda prelude dll.

    Bagi sy, ini satu penghormatan n penghargaan dri pihak proton melibatkan rakyat dlm pembikinan model barunya.;) dan ini gak salah satu strategi prootn menarik perhatian rkyat akan kemunculan baby barunya nie.

    cheers!


  • Payah juga limited kan untuk bahasa melayu. Kebanyakkan perkataan melayu yang sedap untuk nama kereta pun perkataan pinjam dari bahasa lain.


  • nape prof tu kata pembelian lotus tak memberi signifikan kepada pembangunan proton..lupa ke dia pembangunan enjin pertama proton,campro adalah dari tunjuk ajar geng lotus…dna lotus telah ada di situ dan sini kereta proton..pemanduannya telah d tunjuk ajar oleh lotus..pembelian lotus membolehkan proton mengaplikasi apa yang ada dan pengalaman lotus ke dalam kereta proton…yang nampak d mata prof tu sbb lotus rugi..yang dia tak nampak n paling penting ialah bagaimana proton belajar dan belajar dan belajar dari lotus…satu pembelajaran yang susah orang nak bagi kepada orang lain..perodua..ada toyota dan daihatsu bagi perodua sentuh enjin mereka…

    kalau inilah orangnya yang menentukan hala tuju dasar automotif negara lepas ni,hancusla….aduh…


  • ape maksudnya akan keluar dalam awal tahun….sebelum bulan 6 ke camne…sape2 ada maklumat berapa kumpulan yang ada dalam proton untuk membangunkan model pada satu2 masa….lambat sangat kuarkan satu2 model…


  • terima kasih takin.kalau pelancaran hatchback lepas raya..kita letak lah dalam bulan 8…n gsc ni dalam bulan 3 paling last..menarik juga tu…meriah industri kereta kita…tapi proton kena kerja keras lagi untuk up to date setiap model baru dalam masa kurang 9 bulan berlainan segmen untuk membolehkan mereka mencapai 500K unit kenderaan terjual dalam jangka masa 3 tahun ini…proton saga sv dah betul dah target dia..

    dengan jangkaan akan keluar lagi model2 sv untuk lain2 model, memang meriah proton lepas ni…sibuk ar sikit..baru semangat skit penjual proton…masyuk skit hope2…barulah rantaian proton akan bertambah luas…

    apa pun,janganlah lwat sangat mode2l sv yang lain tu ye…

    masih tertunggu MSX, REEV, hybrid dan elektrik…semua tu dah lama kita baca n debat tapi hasilnya………..


  • Mmm… prof tu ckp dlm konteks dia sebagai sebahagian drp shareholder proton/lotus yg kecewa sbb sehinggalah lotus dilepaskn kpd DRB, lotus x memberi untung pun terhadap hasil pelaburan besarnya. So, segala transfer techno n kerjasama prootn/lotus tidak dipandang sebagai significant terhdap kemajuan proton kini.

    Realitinya, lotus banyak memberi manfaat terhdap teknologi n ilmu kpd proton. Just imagine kalau masa mula2 dulu prootn xde lotus. dh tentu asyik kena kencing jer dgn consultant luar n company2 yg nk jv a.k.a nk transfer teknologi konon…

    cheers!


  • saya setuju dengan gie7
    proton perlu mengvariasikan segment kalau benar2 mahu bersaing..bukan saja peringkat nasional..tapi global..
    teringin nak tengok proton keluarkan kereta baru ataupun sekurang2nya FL version setiap tahun..saya rasa itu tak mustahil..


  • proton is a small name.
    in order to capture some interest in buying proton, proton must shine in some aspect at designated models.

    subcompact proton must make a super-economy in fuel consumption.
    sport hatch must have a powerful engine..cfe is a must – satria for example
    proton should be an enjoyable to drive without ache and pain at any situation especially for a long journey, they must concentrate in seat design, lumbar support and telescopic adjustable steering.(preve / exora )
    peoples car – SAGA need no revy engine but it needs low end torque for loads, and for station wagon format. (engine re-engeneering)
    THIS IS WHAT WE CALL FUNCTIONAL DESIGN, FUNCTIONS THAT FULFILL HUMANS NEED.

    ALL these will be a rational justfication why buy proton.

    no point to have 6 air bags when driving position has a limited adjustability.


  • Bagus juga idea nama baru ini. Bagi menghapuskan legasi keluaran yg kurang memberangsangkan..

    Kalau jenama Merc, BMW, Peugeot, Volvo, diorang ni senang. Pakai nombor dan huruf utk menamakan produk mereka. Contohnya; Mercedes-Benz CLA AMG, BMW 750 Li, Peugeot 308 GT, Volvo S40.

    Penggunaan huruf ni infinite. Boleh jadi Mercedes-Benz ZZZ AMG atau Peugeot 999 GT.


  • dari 2nd prize ke hadiah ke-8 tu jumlah dia kasar dalam 73,000 ringgit kalu nk ikutkan..jadi harga kasar bagi Proton Compact Premium AT Hhadiah utama) dalam rm 47,000…just a rough calculation…


  • Kalau betul lepsa raya baru kuar prototype,paling pantas lah ujian dia bodi dia dengsn pelancsran kereta pada bulan 3 tahun depan…ni perkembangan menarik…berani…


  • d uji d negara lain..menarik ni…bertambah menarik..tapi ada terbaca yang mungkin sampai bulan 6 plak pelancaran..ke sebab terkejut dengan persoalan aku tu..hehe..iye iye ar tu geng pengurusan proton n drb baca komen n blog2 ni kan..kalau tak memang berapi ar asap telinga diaorang..hehe…

    menari n menarik…dasat pun dasat..kalau benar, tabik hormat untuk pengurusan proton yang baru…tapi kalau tak silap dah d bangunkan dalam 2 hhingga 3 tahun menurut pengerusi proton…erm….lagi menarik ni….

    banyak rahsia dalam rahsia..ermmmmm

Leave a Reply