ARKIB

KATEGORI

Buletin

MITI benar kilang kereta dan komponen kembali beroperasi di negeri PKP

Berita Tempatan

Views

Menerusi kenyataan media yang dikemaskini bertarikh 16 Januari 2021 (hari ini), Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) kembali menyenaraikan aktiviti automotif (kenderaan dan komponen) dalam senarai aktiviti sektor ekonomi yang dibenarkan beroperasi di negeri-negeri yang dikuatkuasakan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).

JOM BACA >> PANAS! Foto Proton Iriz R3 Limited Edition sekali lagi tertiris, kali ini lebih jelas!

Sebelum ini, kementerian itu telah menyahsenaraikan aktiviti berkenaan dan hanya membenarkan aktiviti pembaikan dan penyelenggaraan sahaja untuk beroperasi di kawasan PKP.  Untuk rekod, ini merupakan kali kedua kementerian berkenaan melakukan pusingan U dalam mengeluarkan dan menyenaraikan semula aktiviti pengilangan automotif hanya selang beberapa hari.

JOM BACA >> PANAS : Saga R3 Limited Edition ke tu?

Ini bermakna semua kilang pemasangan kenderaan dan juga vendor di kawasan PKP boleh kembali menyambung operasi namun perlu mematuhi prosedur operasi standard (SOP) yang ketat yang dikeluarkan oleh Majlis Keselamatan Negara (MKN) bagi membendung peningkatan kes COVID-19.

KLIK UNTUK BESARKAN

JOM BACA >> Proton X30 – Versi ‘katik’ X50
JOM BACA >> Bezza GR pulak dah… nak lawan Toyota Vios
JOM BACA >> Model-model baharu yang paling dinanti-nantikan tahun 2021
JOM BACA >> Kereta dicuri dalam parkir berbayar? Kini anda boleh saman dan tuntut pampasan syarikat pengurusan!
JOM BACA >> Edisi Abang Jamil – Ini 5 rahsia yang buatkan isteri anda rela bermadu dengan ‘Cik Mer’a’ (Nissan Almera) baharu

the authorMohd Izarul
Founder
Pereka grafik berjiwa otomotif

Leave a Reply