ARKIB

KATEGORI

Buletin

Mitsubishi ASX CKD diperkenal, harga lebih murah

Views

ASX-CKD

Mitsubishi hari ini memperkenalkan crossover ASX pemasangan tempatan dengan harga yang sangat kompetitif. Tan Chong Motor Assemblies akan memasang model ASX di kilang milik mereka di Segambut. Dua pilihan ditawarkan, pacuan dua roda (2WD) atau pacuan empat roda (4WD).

ASX dijana oleh enjin 2.0-litre MIVEC yang mampu mengerahkan 150PS dengan daya kilas pada 197Nm dan dipadankan bersama transmisi INVECS-III CVT dengan mod Sports. Untuk ciri keselamatan, ASX dilengkapi dengan tiga beg udara, sistem ABS dan EBD. Varian 4WD, diberi ciri tambahan lain seperti Traction Control, Active Stability Control dan Hill Start Assist bumbung panoramic, paddle shifters, butang penghidup enjin dan tinted cermin.

Mitsubishi ASX 2014 CKD kini dengan tanda harga yang jauh lebih murah, bermula dari RM114,743.50 untuk varian 2WD dan RM128,879.50 untuk 4WD (harga atas jalan tanpa insuran). Jaminan 5 tahun dengan perbatuan tanpa had turut ditawarkan pada model ini yang didatangkan dengan empat pilihan warna yang menarik.

Risalah Mitsubishi ASX CKD

the authorMohd Izarul
Founder
Pereka grafik berjiwa otomotif

1 Comment


  • didatangkan dengan 4 warna yg menarik apo bondonyo jang, kaler standard aje itam,kelabu,silver grey. safe choice.
    tapi stilll consider murah la utk compact suv yg cun ni.

Leave a Reply