ARTIKEL TERKINI

KOMEN TERKINI

ARKIB

KATEGORI

Video

Tags

Berita Automotif

MyTukar dan CapBay sedia dana sehingga RM300 juta untuk bantu peniaga kereta terpakai

Berita Tempatan

Views

MyTukar, platform perdagangan kereta terpakai dengan kerjasama platform Pembiayaan Rantaian Pembekalan dan P2P, CapBay menawarkan program pembiayaan satu klik bersepadu untuk peniaga kereta terpakai yang dikenali sebagai MyTukar Dynamic Dealership Programme.

Program ini bertujuan untuk memberikan pengalaman pembiayaan tanpa gangguan untuk semua pengedar sah mereka di Malaysia, dengan jumlah pembiayaan sehingga RM300 juta. Kepakaran teknologi CapBay dalam melaksanakan pendigitan hujung ke hujung dan pengautomasian proses pembiayaan membolehkan platform penawaran kereta dalam talian mendorong Sistem Pengurusan Pengedar dengan berkesan.

JOM BACA >> Kalau inilah rekaan Myvi generasi ke-4, ada yang sanggup ‘pecah tabung’ tak?

Ini seterusnya membolehkan MyTukar menyokong peniaga kereta terpakai dengan ekosistem kewangan yang komprehensif. CEO MyTukar.com Malaysia, Fong Hon Sum berkata perkhidmatan kewangan peniaga ini bakal menyokong 1,900 peniaga sah mereka di seluruh negara dengan pengalaman pembelian yang selesa dan bersepadu.

Tambah beliau, dengan penambahan kemudahan kewangan CapBay, peniaga yang sah akan menerima had kredit pusingan pra-diluluskan bernilai RM100,000 untuk membeli kereta dari platform MyTukar serta sehingga RM500,000 modal pusingan untuk pengurusan inventori, pembiayaan perdagangan, dan modal kerja.

Ini secara tidak langsung membolehkan pengedar sah MyTukar menguruskan aliran tunai mereka dengan lebih baik dengan memberikan margin kewangan yang lebih tinggi untuk semua pengeluaran. Pengasas CapBay, Ang Xing Xian berkata, melalui inisiatif ini, pihaknya berharap dapat membantu memulakan dan mempercepat pemulihan pasaran kenderaan terpakai.

JOM BACA >> Myvi versi heijiworks7 ini memang padu!

Kemudahan pembiayaan pusingan tersebut membolehkan peniaga sah MyTukar membeli kenderaan dan menyenaraikannya di platform penawaran kereta dalam talian MyTukar untuk mendapatkan harga yang lebih tinggi untuk inventori mereka.

Program ini menawarkan pembiayaan tanpa gangguan dalam beberapa saat untuk melengkapkan lagi pengalaman membeli kereta di platform MyTukar. Peniaga boleh membayar baki margin pembiayaan menggunakan kemudahan ini.

Dengan kata lain, peniaga sah boleh menerima pembiayaan jangka pendek tanpa pengeluaran tunai untuk pembelian dan mampu membebaskan aliran tunai untuk pelaburan atau peluang perniagaan lain. CapBay telah mula menerima permohonan pembiayaan dari peniaga auto MyTukar sejak 1 Jun 2020.

KLIK UNTUK BESARKAN

JOM BACA >> Mungkinkah model ini bakal jadi trak pikap Proton? Lebih baik jangan sebab hodoh sangat!
JOM BACA >> INTIP : Foto papan pemuka Proton X50 dengan meter analog berjaya diintai!
JOM BACA >> Betul ke kena tekan butang hidup enjin 3 kali kalau takut enjin cepat rosak?
JOM BACA >> Kereta CKD dikecualikan Cukai Jualan, 50 peratus bagi kereta import mulai 15 Jun hingga 31 Disember 2020
JOM BACA >> Gobek Api – Ciptaan Melayu lama pencetus kepada teknologi enjin terkini

the authorMohd Izarul
Founder
Pereka grafik berjiwa otomotif

Leave a Reply