ARKIB

KATEGORI

BuletinSukan Permotoran

Nissan dan Honda terpantas di Sepang!

Views

Calsonic IMPUL GT-R Team

Strategi penggunaan tayar terbukti memberi kelebihan kepada Nissan dan Honda untuk menduduki petak hadapan perlumbaan kategori 500 GT dan GT 300 Autobacs SUPER GT Series 2013 hari ini. Pelumba pasukan Calsonic IMPUL GT-R, Tsugio Matsuda dan Joao Paulo Lima De Oliveira terpantas dalam GT 500 dengan catatan masa 1 minit: 55.456 saat.

Mereka bakal dicabar hebat oleh pelumba pasukan Lexus Team Zent Cerumo, Yuji Tachikawa dan Kohei Hirate yang kedua terpantas dengan catatan masa 1 min: 55.589 saat. Ketiga terpantas pula pelumba pasukan Lexus Team KeePer Tom’s, Daisuke Ito dan Andrea Caldarelli dengan catatan masa1 min: 55.688 saat.

ARTA CRZ GT Team

Untuk kelas GT 300 pula, pelumba pasukan ARTA CRZ GT, Shinichi Takagi dan Takashi Kobayashi yang memandu jentera Honda CRZ berjaya menduduki kedudukan teratas dengan masa 2 min: 03.374 saat. Pelumba pasukan MUGEN yang juga memandu jentera Honda CRZ, Hideki Mutoh dan Yuhki Nakayama menduduki petak kedua manakala pelumba pasukan Subaru R & D Sport, Tetsuya Yamano dan Kota Sasaki berada di petak ketiga perlumbaan nanti.

the authorMohd Izarul
Founder
Pereka grafik berjiwa otomotif

Leave a Reply