ARTIKEL TERKINI

KOMEN TERKINI

ARKIB

KATEGORI

Video

Tags

Berita Automotif

Optimus Prime dalam filem Bumblebee untuk dijual

Berita Global

Views

Baru-baru ini, laman Facebook Truckers Buy Sell Trade or advice telah menyiarkan satu iklan jualan sebuah trak yang dikatakan menjadi salah satu prop dalam filem Bumblebee. Trak Freightliner model 1987 itu telah membuat kemunculan sebagai Optimus Prime dalam babak akhir filem tersebut.

JOM BACA >> Berkat jaga ibu sedang sakit, lelaki ini cuma bayar RM1 dan dapat beli Proton X50 di Shopee!

Difahamkan trak itu dijana oleh enjin Cummins Big Cam 3 yang mampu menghasilkan 350 kuasa kuda dan dipadankan dengan transmisi 9-kelajuan. Ia telah dicat baharu dan dipasang dengan visor RLK dan bampar American Eagle.

JOM BACA >> Gambaran 3D “[email protected]” generasi keempat

Trak itu juga telah mendapat muka depan dan pemampat udara baharu. Ia juga dalam keadaan baik dan tujuan untuk menjualnya adalah bagi membuat bayaran muka rumah dan memberi ruang kepada trak baharu. Harga yang ditawarkan adalah $21,600 (RM88,000) dan mereka yang berminat boleh menghubungi nombor 402-641-2842. Trak tersebut kini berada di Seward, Nebraska.

KLIK UNTUK BESARKAN

JOM BACA >> INTIP : Perodua Ativa (D55L) mula tiba di bilik pameran
JOM BACA >> INTIP : Persona dan Iriz MC2 serta versi crossover dirakam dari jarak dekat – Sah pakai logo baharu dan skrin terapung
JOM BACA >> Perodua mula siar foto acah Ativa (D55L) di laman sesawang
JOM BACA >> INFO : Proton X70 MC1 bakal diperkenalkan tahun ini? Iriz dan Persona MC2 kekal dengan transmisi CVT
JOM BACA >> Optimus PrimeINTIP : Iriz crossover dan Persona MC2 dikesan di Kuantan waktu malam, guna lampu depan jenis LED?

the authorMohd Izarul
Founder
Pereka grafik berjiwa otomotif

Leave a Reply