ARKIB

KATEGORI

Ulasan Pandu Uji

MESTI TONTON : Perbandingan Mega – Proton X70, Honda CR-V, Mazda CX5, Volkswagen Tiguan, Hyundai Tucson, KIA Sportage, Peugeot 3008, Subaru Forester dan Haval H2

Pandu Uji : FuntastickoTV

Views
Proton X70 v CR-V v CX5 v Tiguan v Tucson v Sportage v 3008 v Forester v Haval H2

Ada 9 SUV yang kami kira berada dalam pasaran SUV kompak segmen-C. Rupanya segmen ini amat sesak sekali dengan pesaing dan kali ini kami dapatkan sebanyak mungkin maklumat untuk dikongsikan mengenai kesemua pesaing Proton X70. Kami paparkan spesifikasi utama untuk semua pesaing untuk membantu anda membuat pilihan.

Secara keseluruhannya kami rasa Proton X70 menawarkan pakej yang sukar untuk ditolak oleh pembeli, terutama sekali varian Standard dengan harga bawah RM100K. Varian Premium pula merupakan satu produk yang jauh mendahului pesaing dari segi nilai kerana ia datang dengan spesifikasi yang cukup mewah dan canggih.

Ini semua akan memaksa pesaing Proton X70 untuk menilai semula tawaran mereka dan ada kemungkinan kita akan melihat perubahan dari segi spesifikasi dan harga di pasaran SUV kompak. Berita baik untuk kita semua sebagai pengguna.

JOM BACA >> MESTI BACA: Proton Iriz MC2 – Apa yang berubah?

Nota: Ada penonton yang minta perbandingan berat semua model yang dibandingkan:

Proton X70 (1,549kg) lebih ringan dari Honda CR-V (1,695kg) dan Mazda CX-5 (1,588kg). Ini menjadikannya ketiga paling berat dalam senarai hari ini. Subaru Forester pula lebih berat 500kg, manakala model lain semuanya lebih ringan 500kg.

Ikuti laman web, Facebook dan YouTube kami untuk video-video ulasan pandu uji terkini. Jangan lupa LANGGAN/SUBSCRIBE saluran YouTube rasmi kami di FTV dan jangan lupa tekan butang loceng untuk mendapatkan pemberitahuan dan menjadi yang terawal menonton episod baharu kami! Kalau belum tonton episod yang lepas, “MESTI TONTON : Antara Toyota Vios, Proton Persona dan Honda City, yang mana satu pilihan hati?”, jom kita layan!

Toyota Vios vs Proton Persona vs Honda City mana pilihan hati? Demonstrasi Panoramic View Monitor

JOM BACA >> INTIP: Rombongan unit ujian Lynk & Co singgah di Temerloh – Adakah ia petanda jenama ini bakal masuk ke Malaysia?

KLIK UNTUK BESARKAN

the authorMohd Izarul
Founder
Pereka grafik berjiwa otomotif

Leave a Reply