ARKIB

KATEGORI

Sukan Permotoran

Petronas Sprinta dengan UltraFlex diperkenalkan, bakal masuk pasaran pertengahan November

Sukan Permotoran

Views
Petronas Sprinta Baru, bukan tukar botol aje. Lebihi piawai 80% & operasi klac optimum

Petronas telah mempamerkan produk pelincir motosikal terbaharu mereka Petronas Sprinta dengan UltraFlex yang diformulasikan untuk bertindak-balas dengan segera kepada perubahan bentuk jalan raya dan juga keadaan penunggangan.

JOM BACA >> Gambaran SUV kompak Perodua D55L

Teknologi UltraFlex ini mampu mengekalkan kelikatan bagi melindungi komponen kritikal motosikal seperti enjin, klac dan juga gear dari suhu dan tekanan mekanikal yang tinggi. Ini sekaligus menjamin jangka hayat enjin supaya tahan lebih lama.

Menurut Ketua Pegawai Operasi Petronas Dagangan Berhad, Aadrin Azly, minyak pelincir Sprinta dengan UltraFlex ini telah mula diuji pada perlumbaan MotoGP Belanda bulan Jun lalu. Katanya, pasukan Petronas Yamaha Sepang Racing Team (SRT) berjaya mencatatkan keputusan yang membanggakan hasil usaha dari para penunggang, pasukan teknikal dan juga penggunaan Petronas Sprinta.

JOM BACA >> Illustrasi digital gambaran Perodua Bezza facelift 2020

Tambah beliau, rangkaian produk Sprinta juga direka untuk melepasi piawaian alam sekitar global yang bakal berkuat-kuasa tahun hadapan, seperti Euro 5 dan Bharat Stage VI. Ini bermakna ia menjadikan enjin dan komponennya lebih cekap serta kadar pelepasan CO2 yang lebih rendah.

Sprinta dengan UltraFlex akan mula berada dipasaran bermula pertengahan November ini  dengan harga yanga bermula dari RM15 hingga RM67 sebotol. Selain itu produk ini juga akan mula menjengah pasaran global bermula dengan India dan Thailand pada suku pertama tahun 2020, disusuli dengan Indonesia, Vietnam dan lain-lain.

KLIK UNTUK BESARKAN

Foto kredit Engear TV

JOM BACA >> Tokyo Motor Show 2019 : SUV kompak baharu Daihatsu diperkenalkan – Bayangan awal Perodua D55L?
JOM BACA >> INTIP : Proton X50 dikesan sekitar bandar Gua Musang
JOM BACA >> Honda City 1.0 liter turbo bakal dilancarkan di Thailand November ini
JOM BACA >> INTIP : Proton uji dua varian X50 termasuk versi Sport?
JOM BACA >> Mat Bond kata Proton X70 CKD bakal guna transmisi 7-kelajuan dwi-klac (DCT), betul ke?

the authorMohd Izarul
Founder
Pereka grafik berjiwa otomotif

Leave a Reply