ARKIB

KATEGORI

Buletin

Semua negeri kecuali Sarawak dikenakan PKP

Berita Tempatan

Views

Menerusi sidang media harian berhubung dengan pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) hari ini, Menteri Kanan (Keselamatan) Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob mengumumkan kerajaan akan melaksanakan PKP bagi seluruh negeri Kedah, Perak, Negeri Sembilan, Pahang, Terengganu dan Perlis mulai 22 Januari hingga 4 Februari 2021.

JOM BACA >> IMBAU KEMBALI : Rupanya Proton Sembilu pernah wujud di era 90-an

Ini bermakna, hanya tinggal Sarawak sahaja yang masih lagi di bawah Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) bagi membendung peningkatan kes COVID-19 di Malaysia. Minggu lalu, Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin mengumumkan PKP di beberapa enam buah negeri iaitu Selangor, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Putrajaya dan Labuan, Johor, Pulau Pinang, Sabah dan juga Melaka bermula dari 13 Januari 2021 sehingga 26 Januari 2021.

JOM BACA >> INTIP : Yamaha Exciter 155 VVA 2021 (Y Suku V3) mulakan ujian di Malaysia

Sehubungan dengan itu, pergerakan merentas daerah dan juga negeri tidak dibenarkan untuk negeri yang dikenakan PKP, manakala hanya pergerakan rentas negeri tidak dibenarkan negeri yang dikenakan PKPB. Bagi negeri yang dilaksanakan PKP, pergerakan adalah terhad di dalam lingkungan 10 kilometer sahaja.

KLIK UNTUK BESARKAN

JOM BACA >> PANAS! Foto Proton Iriz R3 Limited Edition sekali lagi tertiris, kali ini lebih jelas!
JOM BACA >> PANAS : Saga R3 Limited Edition ke tu?
JOM BACA >> Proton X30 – Versi ‘katik’ X50
JOM BACA >> Bezza GR pulak dah… nak lawan Toyota Vios
JOM BACA >> Model-model baharu yang paling dinanti-nantikan tahun 2021

the authorMohd Izarul
Founder
Pereka grafik berjiwa otomotif

Leave a Reply