ARTIKEL TERKINI

KOMEN TERKINI

ARKIB

KATEGORI

Video

Tags

Berita Automotif

SKODA Citigo adik kembar VW Up

Views

Adik kembarVW Up akhirnya telah keluar & diberi nama SKODA Citigo. Tak banyak sangat perbezaannya kecuali bahagian gril & bumper depan serta susunan lampu belakang. Bakal memasuki pasaran pada tahun hadapan. Nampaknya semakin banyak “city car” dah keluar. Proton GSC je belum muncul lagi, mungkin tengah beratur beli tiket & popcorn kot, hahaha… πŸ™‚

the authorMohd Izarul
Founder
Pereka grafik berjiwa otomotif

8 Comments


  • LG minta Korea blok jualan kereta Jerman sebab OSRAM infringed patent LED LG dalam lampu2 kereta Jerman.

    http://auto.bernama.com/newsDetail.php?id=616236

    LG Seeks Sales Ban On German Cars In South Korea

    SEOUL, Sept 28 (Bernama) — LG Electronics Inc said Wednesday that it is seeking a sales ban on German cars in South Korea to step up its patent battle against Osram, a light-emitting diode (LED) making unit of Germany-based Siemens AG.

    The move, which is the latest action in the patent battle between the German LED maker and South Korean electronics giant, expands a legal row into the auto industry, reports Yonhap News Agency.

    LG Electronics and LG Innotek Co jointly filed a complaint with the Seoul Central District Court on Tuesday, asking a sales injunction against the Korean units of Audi AG and Bayerische Motoren Werke AG (BMW), LG Electronics said in a statement.

    Audi and BMW used Osram’s LED packages for auto headlights, which violated seven LED patents of the two LG affiliates, the statement said.

    “Patent-infringing LED products from Osram are negatively impacting the domestic LED industry,” LG Electronics said in a statement. “Considering the significance of the matter, we expanded lawsuits to the auto companies that are using Osram’s LED packages.”

    The two companies do not plan to request auto sales injunctions in other countries outside South Korea, LG Electronics’ spokeswoman said.

    In June, Osram sued LG and Samsung Electronics Co. in Germany and in the United States, accusing the Korean firms of infringing its LED patents.

    LG and Samsung countersued in the two countries and in South Korea. LG lodged an additional lawsuit in China.

    LG Electronics and Innotek, an electronics parts making unit of LG, own 4,000 patents in LED areas around the world, they said.

    — BERNAMA


  • tapi kan byk org lupa yang PROTON yang mulakan pengenala segment ini.. walau pun lambat nak hasilkan.. Idea anak malaysia dah merebak luas…. tuggu jer GSC ini keluar di pawagam terdekat.. hahahaha…….. tp apa yang aku dengar lah… clay model dia mmg cun…..


    • biasanya compact car ni otai dia adalah Daihatsu, tapi sebab diorg banyak buat JDM, tu yang kurang mendapat perhatian global… tak tau la lepas ni kalau diorang tag team dengan Perodua & Daihatsu Indonesia untk buat global small car pulak… πŸ™‚

Leave a Reply