ARKIB

KATEGORI

Buletin

Chevrolet Cruze LTZ tampil lebih “sporty”

Views

NAZA Quest Sdn Bhd, pengedar rasmi jenama Chevrolet di Malaysia kini memberi naik taraf percuma kereta Chevrolet Cruze LT secara automatik kepada versi LTZ termasuk 1 set rim 18 inci. Versi naik taraf LTZ Chevrolet Cruze bukan sahaja menampilkan rupa yang lebih sporty tetapi sesuai dengan gaya hidup yang aktif. Dengan ciri-ciri keselamatan seperti struktur badan BFI yang lebih kukuh dengan penggunaan 65% high-strength steel, ABS, Electronic Stability Program with rollover sensing, bag udara depan, sisi dan rel bumbung, Collapsible Pedal Assembly dan Pedestrian Protection Buyers membuktikan Cruze merupakan kereta yang selamat.

Chevrolet Cruze  menggunakan kotak gear enam kelajuan automatik dan enjin ECOTEC Gen3 berkapasiti 1.8 liter, empat silinder Double Continuous Variable Cam Phasing (DCVCP) dengan Variable Intake System (VIS) yang menghasilkan 140hp dan 176Nm tork, pastinya memberikan kecekapan bahan api yang lebih baik dan mesra alam.

Kesemua model Chevrolets didatangkan dengan jaminan 3 tahun/100,000km dan model Cruze (termasuk menaik taraf kepada versi kit badan LTZ ) kini boleh didapati dari 26 pengedar Chevrolet di seluruh Malaysia pada harga RM103, 888 tanpa insurans. Promosi ini sah sementara stok masih ada. Untuk maklumat lanjut mengenai Chevrolet Cruze layari chevrolet.com.my

the authorMohd Izarul
Founder
Pereka grafik berjiwa otomotif