ARKIB

KATEGORI

Buletin

Detroit 2011!!!

Views

FORD Vertrek

Toyota Prius C Concept

Honda Civic 2012

Versi Coupe

Versi Sedan

Hyundai Veloster

Hyundai CURB

KIA KV7

Inilah antara “show star” di Detroit 2011 yang sedang berlangsung sekarang. Dengan rekaan yang moden & futuristik sebahagian daripadanya bakal menjadi model produksi pada masa depan.

Gambar diambil dari www.autoblog.com

the authorMohd Izarul
Founder
Pereka grafik berjiwa otomotif

12 Comments


  • Hyundai Veloster macam pelik je,nampak styling macam Honda CRZ,susunan pintu pun macam tak praktikal,mungkin nak nampak lain dari yang lain.Concept KIA KV7 memang unik,siap boleh lepak kat belakang,mungkin sesuai dengan orang muda yang suka travel.


  • Kenapa KLIMS 2010 tak ada model concept macam ini? Semua concept model yg ada di KLIMS adalah yang tak fresh. Cuma Proton dan Perodua je yang pamerkan concept model yang baru. Pengeluar lain, kebanyakannya jadi showroom dan tempat dealer2 jual kereta.

    KLIMS perlu dinaik taraf. Atau lebih tepat KLIMS belum gah seperti Detroit, Paris dan Geneva Motor Show..Marilah kita berusaha jadikan Malaysia sebagai hub permotoran rantau asia tenggara…


  • 16 September 2008huhu.. boleh la gambar phohostop ni..aku mengharapkan proton MPV ni kene la lagi cantik dr yg diangan2kan dlm gambar tuh..pening jugak nak bagi nama ni.. mcm bg nama kt anak plak..


  • Aku nak kata ape ye bro hmm ape pun aku rasa aku sebagai soraeng pekerja PROTON wajib juga memberikan terima kasih aku kepada semua pengguna jenama PROTOn yg telah membeli jenama kereta Nasional.Insyaallah .kami akan terus memberikan yg terbaik buat jenama kereta kebanggaan negara ini. Dan insyaallah selepas ini akan ada yg lebih menarik buat semua, hanya masa yg akan menentukannya.Aku nak citer bebanyak tak leh plak kene jaga gak periuk nasik aku.yas recently posted..

Leave a Reply