ARKIB

KATEGORI

Buletin

ETCM TAJA KENDERAAN RASMI AXIATA CUP 2013

Views

Axiata Cup - The Updated Nissan TEANA 2013

Edaran Tan Chong Motor Sdn Bhd (ETCM) adalah penaja kenderaan rasmi untuk acara Axiata Cup 2013 yang berlangsung dari 21 Mac hingga 14 April 2013. Penglibatan ETCM adalah bertujuan untuk menyokong acara-acara bertaraf nasional serta antarabangsa yang membantu meletakkan Malaysia di peta dunia.

“Kami melihat kolaborasi dengan Axiata Cup sebagai sebahagian daripada sumbangan ke arah pembangunan sukan badminton di Malaysia sbagai sukan utama di rantau ini,” jelas Pengarah Eksekutif ETCM, Dato’ David Chen Yuen Thiam.

Selaku penaja kenderaan rasmi untuk acara ini, ETCM dengan bangganya telah menaja satu unit Nissan TEANA 2.5L 2013 yang baru dilancarkan. Model itu hadir bersama ruang dalaman kulit berwarna  hitam serba baharu dan gaya luaran yang lebih sporty.

Semua kenderaan Nissan direka dengan keutamaan pada keselamatan orang ramai terutamanya di jalan raya. Nissan Teana mempunyai kelengkapan teknologi keselamatan yang lengkap seperti sistem beg udara SRS yang akan terbuka secara automatik sekiranya berlaku impak yang kuat, ABS untuk mengekalkan arah kawalan kenderaan untuk mengelakkan roda daripada terkunci, EBD untuk mengoptimumkan daya brek belakang dan Kawalan Dinamik Kenderaan (Vehicle Dynamic Control) secara automatik untuk mengawal kestabilan kenderaan apabila sensor mengesan kemungkinana kenderaan akan tergelincir ke sisi akibat stereng, brek atau pecutan. Di samping itu, Nissan Teana kini mempunyai ciri keselamatan baru – Sistem Amaran Titik Buta (Blind Spot Warning System), yang dapat membantu dalam meningkatkan tahap kepekaan pemandu bagi mengurangkan risiko pelanggaran.

Axiata Group Berhad (Axiata) merupakan salah sebuah kumpulan syarikat telekomunikasi terbesar di Asia. Hasil kerjasamanya dengan Konfiderasi Badminton Asia (BAC) dan Total Sport Asia (TSA), Axiata Cup telah berjaya direalisasikan yang menawarkan hadiah wang tunai berjumlah AS$1 juta, sekali gus menjadi acara kejohanan badminton secara berpasukan termahal.

Sebuah kandungan mudah alih eksklusif telah diperkenalkan untuk acara ini yang dinamakan sebagai ‘Axiata Cup: The Greatest Fan’, di mana para peminat badminton perlu melanggan maklumat Servis Mesej Multimedia (MMS) dan menjawab soalan harian selama 14 hari berkaitan badminton, Axiata Cup atau Celcom. Menerusi langganan ‘Axiata Cup: The Greatest Fan’, para peminat badminton juga boleh memperoleh maklumat dan perincian pertandingan, selain menghantar soalan berkaitan Axiata Cup. Pemenang utama peraduan ini berpeluang memandu pulang sebuah  Nissan TEANA 2.5L 2013.

Sempena penganjuran Axiata Cup, aktiviti-aktiviti menarik lain seperti “Lagak Ngeri Gerila” dan Siri Jelajah Bergerak” yang melibatkan lokasi berbeza di Lembah Kelang turut diadakan. Kedua-dua aktiviti itu merangkumi permainan mencabar minda yang direka untuk para peminat sukan badminton. Selain daripada itu, ETCM juga menaja Nissan ALMERA sebagai pengangkutan untuk membawa krew ke lokasi siri jelajah berbeza. Kerana ini adalah sebahagian daripada kempen promosi Peraduan Axiata Cup Up Your Game YouTube dan Axiata Cup Fantasy Badminton, para peminat badminton juga berpeluang memenangi baucar tiket untuk menyaksikan Axiata Cup.

Axiata Cup menampilkan lapan pasukan dari enam buah negara yang bertarung selama empat minggu. Negara yang terlibat ialah Malaysia, Indonesia, Thailand, Singapura, Vietnam dan Filipina. Peringkat separuh akhir dan akhir bakal berlangsung di Kuala Lumpur pada 13 dan 14 April 2013. Perlawanan  tersebut juga disiarkan secara langsung di Saluran 811, Astro Super Sports pada pukul 1.00 petang.

Kami mengalu-alukan kehadiran semua, terutama peminat tegar sukan badminton untuk berkunjung ke siri jelajah Axiata Cup bagi menyertai permainan yang menyeronokkan. Mereka menanti ketibaan anda di lokasi-lokasi berikut.

Jadual Lagak Ngeri Gerila dan Siri Jelajah Bergerak

Tarikh

Aktiviti

Lokasi

4 April 2013

Lagak Ngeri Gerila

Jalan Raja Laut

Jalan Tuanku Abdul Rahman

Siri Jelajah Bergerak

P.B Sri Sinar

5 April 2013

Lagak Ngeri Gerila

PJ Old/Newtown

Damansara SS 21&22

Siri Jelajah Bergerak

Ara Courts

6 April 2013

Lagak Ngeri Gerila

Cheras

Siri Jelajah Bergerak

Challenger Sports

Dewan Arena A.D

Sports Affairs

7 April 2013

Lagak Ngeri Gerila

Kepong

Siri Jelajah Bergerak

Challenger Sports

One Badminton

Starplus

10 April 2013

Lagak Ngeri Gerila

SS2/ Tmn Tun

Damansara Perdana

Siri Jelajah Bergerak

S7 Indoor B

11 April 2013

Lagak Ngeri Gerila

Sultan Ismail

Raja Chulan

Siri Jelajah Bergerak

Desa Petaling B. Hall

12 April 2013

Lagak Ngeri Gerila

Kelana Jaya

Puchong

Siri Jelajah Bergerak

MBA-Puchong

13 April 2013

Lagak Ngeri Gerila

Puchong

Siri Jelajah Bergerak

Reflexworld

KSL

Hari biasa  

12:00pm – 2:00pm : Lagak Ngeri Gerila Kawasan 1

5:00pm – 7:00pm    : Lagak Ngeri Gerila Kawasan 2

8:00pm – 10:00pm : Siri Jelajah

 

Sabtu & Ahad

12:00pm – 1:00pm  : Lagak Ngeri Gerila

2:00pm – 4:00pm    : Siri Jelajah Lokasi 1

5:00pm – 7:00pm    : Siri Jelajah Lokasi 2

8:00pm – 10:00pm  : Siri Jelajah Lokasi 3

the authorMohd Izarul
Founder
Pereka grafik berjiwa otomotif

Leave a Reply