ARKIB

KATEGORI

Buletin

Harley-Davidson dah mai Penang

Views

Kini peminat motorsikal berkuasa besar Harley-Davidson di utara tanah air boleh bergembira kerana bilik pameran Harley-Davidson telah dibuka secara rasmi di Pulau Pinang. Bilik pameran yang berkonsep 3S itu terletak di Juru Auto City. Ini merupakan bilik pameran Harley-Davidson yang kedua di Malaysia.

Majlis perasmian telah disempurnakan oleh Tuan Yang Terutama Dipertua Negeri Pulau Pinang, Tun Dato’ Seri Utama (Dr.) Haji Abdul Rahman bin Haji Abbas. Turut hadir dimajlis tersebut En. Frank Albrecht (Pengarah Jualan & Pembangunan Perniagaan Harley-Davidson Asia Pacific Pte Ltd), Dato’ SM Zulkifli SM Amin (Ketua Pegawai Operasi Kumpulan NAZA), En. Zakaria Ismail (Pengarah Hal Ehwal Korporat Kumpulan NAZA) dan En. Nik Danial Nik Mahmood (Timbalan Presiden NAZA Two Wheels Division), selain lebih dari 300 jemputan dan pemilik Harley-Davidson.

NAZA Prestige Bikes Sdn Bhd, yang merupakan pengedar rasmi motorsikal Harley-Davidson di Malaysia, telah melabur sebanyak RM2 juta untuk membina bilik pameran yang berkeluasan 8000 kaki persegi yang terletak dilokasi yang strategik di Juru Auto-City yang juga terdapat jenama motorsikal dan kereta yang lain.

Sempena pelancaran bilik pameran tersebut, Harley-Davidson juga memperkenalkan dua model baharunya, Fatboy Slim dan Sportster 72 yang dipamerkan bersama dengan model yang lain seperti CVO, Touring, Softail, Dyna, Sportster dan keluarga motorsikal V-Rod.

Acara tersebut bersambung ke hari berikutnya dengan lebih dari 150 penunggang melawat empat rumah amal di kawasan berhampiran dan mengujakan kanak-kanak di rumah tersebut dengan memberi peluang kepada mereka menunggang motorsikal Harley-Davidson Motorcycles. Dato’ SM Zulkifli SM Amin (Ketua Pegawai Operasi Kumpulan NAZA), memberi sumbangan berjumlah RM5,000 kepada setiap rumah amal tersebut, Rumah Seri Cahaya, Penang Cheshire Home (Rumah Amal Cheshire Pulau Pinang), Rumah Permata Kasih manakala sumbangan kepada Pemulihan Dalam Komuniti Parlimen Kepala Batas telah disaksikan oleh Yang Amat Berhormat Datuk Seri Utama Tun Abdullah bin Haji Ahmad Badawi.

 

Untuk bakal pemilik Harley-Davidson, mereka pasti akan melihat ke hadapan untuk acara kedua South East Asia Harley Owners Group (SEAHOG) Rally 2012 . Sarawak tidak lama lagi bakal menjadi tuan rumah kedua SEAHOG Rally 2012. Dari 15hb hingga 23hb November, kira-kira 300 Harley Pemilik dari Malaysia, Indonesia, Singapura, Brunei dan Thailand akan berkumpul sekali lagi, menyertai hogs rakan-rakan mereka dari seluruh rantau ini untuk pengembaraan dan pengalaman yang menyeronokkan.

Layari www.harleykualalumpur.com dan www.facebook.com/HarleyDavidsonKualaLumpur Kuala Lumpur untuk maklumat lanjut.

KLIK UNTUK BESARKAN IMEJ

 

the authorMohd Izarul
Founder
Pereka grafik berjiwa otomotif

Leave a Reply