ARTIKEL TERKINI

KOMEN TERKINI

ARKIB

KATEGORI

Video

Tags

Berita Automotif

Hyundai i30 2012

Views

Memang mantap & garang rekaan luaran Hyundai i30, 2012 ni. Dengan “fluidic sculpture” yang menyerlahkan lekuk badannya. Rekaan dalaman pula nampak kemas & moden sesuai dengan rekaan luarannya. Aksesori upmarket seperti pedal aluminium & kerusi kulit menyerlahkan lagi kemewahan model ini . Bakal membuat kemunculan pertamanya di Frankfurt tak lama lagi.

the authorMohd Izarul
Founder
Pereka grafik berjiwa otomotif

41 Comments


  • betapa pantasnya korea melangkah dlm sektor nie…. design memang kena dgn citarasa masakini….. mereka tahu dan amik berat apa yg pengguna nak…


    • Itu la pasal. Tapi masalahnya ada sesetengah penyokong totok yang membabi buta akan terus label kita macam2 bila kita mengkritik Proton. Diorang ni ingat diorang jer yang patriotik kot? Bila tegur Proton terus diorang kata tak patriotik.


      • Mmm. Kalau betul kritikannya, masakan tidak dikritik balik kn? Kritikan membina sgt2 la dialu2kn agar proton bleh prbaiki kelemahan dari masa ke semasa. Hehe. Niat yg betul tapi cara yg salah pun tidaklah consider sesuatu yg betul;-)

        cheers!


      • @Fauzan

        Yang aku perasan P1 dan P2 yang paling ramai ada penyokong macam ni.

        Macam aku walaupun aku suka nak sokong Proton, tapi sokong yang masuk akal jerla. Kalo dia jual macam Saga FLX tapi harga RM60K, aku takkan beli jugak tak kira la aku sokong Proton atau tidak.


      • mmm… the choice is urs:)

        Satu lagi, walaupun ada komen/artikel yg nampak pro proton, tak leh gak nak kata diorg nie diehard proton. Diorg nie bukan dlm katogeri sokong. Cuma diorg proud…itu jer… Bila diorg proud, kecenderungan nak mengetahui lebih dalam adalah lebih tinggi. Dan bila ada komentar yg membuta tuli sikit pun org2 cam nie akan terus bangkit n berkongsi info. Cuma terpulanglah bagaimana pula penerimaannya bagaimana sama ada itu dianggap sokongan membuta tuli atau sebaliknya. Frankly, saya adalah mgkin dlm katogeri ini:)

        cheers!


      • Ni masalah penerimaan pembaca. Sepatutnya diambil intipatinya, jangan dikira siapa yang berkata. Tetapi kadang-kadang tulisan menggambarkan watak penulisnya..Terpulang..

        Bagaimanapun, kita sebagai pengulas perlu memberi pendapat yang jujur. Jika sesuatu aspek itu wajar dipuji, pujilah. Jika kritik, kritiklah dengan berhikmah dan berfakta. Jika nak kutuk sekalipun, lebih baik kutuk dengan bahasa yang agak sopan.

        Dunia forum sekarang, kita berhak melontar apa sahaja pandangan kita. Tapi pihak yang diberi pandangan berhak mendapat input, maklumat yang berguna daripada kita.

        Baru forum kita lebih bersih dan bermatlamat.

        @Poton,

        I like your style.


  • kat US i30 ni mahal sikit je dari accent. so kemungkinan besar kat sini pun sama. agak2 dalam 70k-80k utk baseline model. tu pun kalau nazak nak bawak masuk.


  • cun design hyundai ni…mmg betul2 mengujakan..interior pun ngam kena dgn konsep exterior.

    kalau compare model i30 sekarang, sime darby jual RM90K+ utk 1.6 dan RM100K+ utk 2.0. So mungkin model ni pun harganya dalam lingkungan tu. Yang aku perasan, sime darby ni letak harga tak berapa “mesra” untuk model2 mid-high range hyundai berbanding naza utk model kia.

    kalau sime leh letak harga dlm RM80K utk model baru hyundai elantra/accent/avante pun dah cukup bagus.


  • eh, sape Hyundai punye head design/styling department ek? local or international?
    dulu aku rase Hyundai punye new design language macam buruk (macam udang la, macam ketam la, etc) tapi sejak kebelakangan ni apsal terlopong lak nengok nih… hehehe…


    • Pada aku pulak, soal bakat local atau bakat luar tu no 2. Yang paling penting ialah hasil kerja.

      So, kalau bakat local boleh memenuhi apa yang diinginkan, maka tak perlu cari bakat luar. Tapi kalau takde bakat local yang boleh, maka tak salah untuk kita cari bakat dari luar. As simple at that. Takde soal pilih kasih orang tak patriotik kat sini.


    • Fiesta Ken Block dah lingkup dalam WRC Portugal.

      Ramai orang kenal Ken Block dengan tema Monsternya. Lebih-lebih lagi orang Malaysia. Padahal dalam WRC kantoi memanjang.

      Karamjit Singh 100x lagi precise daripada Ken Block


  • Cantik tapi hakikatnya hanya carry forward , face lift LM Tucson, interior Avante2010, Lampu belakang pun tiru Avante2010. Hyundai i30 berjaya cut and paste model Tucson+Avante2010 dengan cemerlang. Saya percaya meraka akan terus mengeluarkan design dari DNA yang sama. Semoga meraka tidak kehabisan idea apabila hendak mengeluarkan totally new model akan datang ,i30 lama tak mendapat sambutan hanya few number sahaja terjual. Sime Darby Auto Hyundai salah pricing dan mungkin design dia european taste.


    • ini namanya whole range design language/styling yg sama. baru mudah org dpt tgk keserasian dan design bole di develop dari ciri/styling yg sama. namun tiap2 satu tetap unik, if nak benar2 unik kena mcm time bangle pegang direction design bmw…benar2 ada ciri tersendiri.

      on design styling kadang2 ada company hanya bergantung pada certain part of styled untuk di samakan seperti grill design, side profile characters or jenis bentuk/styling front n rear lamp. ada juga yg fully whole body di reka dengan serupa sebegitu tiap2 segment nya.

      so far bagi aku on design styling, hyundai dan kia sudah berjaya dan abit meninggalkan design dari jepun (mazda still ok design nya skrg).

Leave a Reply