ARKIB

KATEGORI

BuletinSpyshots

PANAS : Lagi foto Proton [email protected] bocor!!!

Views

IMG-20130729-WA0000

IMG-20130729-WA0001

Tu dia, mai dah foto terbaru! Kali ini lagi clear beb! Foto-foto panas ini telah dikirim oleh sahabat saya Zali yang merupakan moderator blog www.azelery.com. Terima kasih banyak bro, harap-harap tak kena la kali ni, hehehe.. 🙂

Apa pendapat rakan-rakan sekalian? Cun ke tak? Rasanya yang dalam foto kat atas ni versi Executive, yang Premium rim sukan dia lain sikit, 17″ tu..ni 16″ je..

the authorMohd Izarul
Founder
Pereka grafik berjiwa otomotif

47 Comments


  • siang td around 11 am jumpa konvoi 2 preve hb ngn 1 exora kt kuala selangor guna laluan puncak perdana.. bumpy road tp body keta steady xbyk sgt up n down plus sempat mengelak potholes yg byk spnjg jln… xmampu nk kejar sbb dorg tgh speeding above 120 or 130… xmampu nk kejar ngn myvi even meter dh 100 time tuh sbb terasa road bumpy..
    even exora pun ad slightly change kt bumper blkg.. ad add-on lampu kt bwh cm preve nie..


  • gambar ari tu nampak hodoh giler sampai kena kutuk kaw2. yg ni nampak cantik pulak. tp actually kalau rear light tu panajng sikit kat tepi cam focus rasa lg lawa. tp takut tiru focus pulak.


  • Proportionnya macam SUV pun ada…

    Mengikut cadangan saudara Brazbuz, elok benar kalau dijadikan varian Crossover.

    Pada saya bumper belakangnya ada sedikit ke-ahbeng-an. Depan xde beza ye? Jurugambar xambil gambar pun, maka tiada perbezaan langsung? Begitu?


  • Yg bawah skali dlm gambar bawah tu, nampak warna hitam dan lampu terbonjol keluar. Nice. Ada nampak spyshot pkai steel rim. Ni mesti datang dgn varaint standard mcm sv. Aummm!


  • Kekangan pada penutup tangki minyak.. kalau tidak leh tarik lampu blakang dia masuk mcm ala2 focus mesti lagi menarik.. apa pn gambar ni terbaik.. angle yg dtunggu2..


  • Cantik! pada pandangan pertama …

    Tak macam preve..lampu blakang ambil masa untuk terima..

    Semoga dapat sambutan…

    dan biarlah berpatutan harganya


  • Sy pun pernah jumpa juga exora berkoyok dgn lampu Fog lamp tgh mcm preve Hb ni.
    Semalam agak bangga bila melihat Ford Fiesta disayurkan oleh Exora Bold CFE semasa mendaki terowong Menora menghala kl.speed dlm 130-140km/h..
    Btw cantik preve hb, cuma nk tgok bahagian hadapan dulu, matching x dgn belakang..


  • lampu belakang nampak macam nissan teana led beb (maybe saye perasan bentuk huruf C)..bamper belakang plak lebih kurang cam peugeot 308 turbo but nice sebab ade lampu brek cam exora bold..spoiler die kureng lerr, nampak cute je dari tepi..kalau pakai spoiler neo r3 maybe lagi cun n sporty kot..bonet belakang x dek lubang kunci dahh..good job proton..inilah yang dinamakan comitted to be better..


  • tu baru luaran.. dalam dia punya tech mmg di luar jangkaan… sabar tak lama lagi keluar lah tu.. dah byk kat yard tu keluar lah tak lama lagi…


  • Fulamak..menarik ni tp lambat sgt lauch….minggu depan dah raya..x dpt bwk blk kampong huk..huk… Sebagai pengguna Wira A/B, harapnya saiz dalam besar macam Wira gak. Plg penting kusyen seat biarlah yg bermutu…sebab org luar tengok bodi..tp pemandu yg penting bontot selesa…


  • tomio, trunk lid preve takde lubang kunci jugak. tak perlu bukak dari dalam, pakai remote car key. supposedly, preve hb ini pon guna style yang sama.


  • Bontot dia mmg nampak besar…mungkin adalah peminatnya tersendiri..bagi aku mmg safe design je belakang dia. cuma aku nk tgk ada peningkatan dari segi spesifikasi dan kualiti.
    tu je


  • “campromania Mohd Izarul atau lebih dikenali sebagai campromania merupakan seorang pereka grafik yang begitu meminati dunia automotif. Beliau juga merupakan pengasas blog funtastickodesign.wordpress.com yang kini dikenali sebagai funtasticko.COM. ” Rasanya dah kena tukar kepada .net.

    sorry offtopic admin. 🙂

    btw..overall rear design pandangan pertama leh diterima, takde nampak macam bonet tak tutup rapat cam sedan. tunggu finishing dalaman lak lepas ni.


  • Aku tunggu exora yg @kat sebut tu.. hehehe…
    harap2 selain transmisi manual, ada penambahan lain yang menarik.. LED ke CCFL ke rim 17″ ke new better interior ke.. hohoh…


  • http://cforum1.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=3160110&extra=page%3D1

    Received a notice last week test drive the new c-hatch, my heart is very tangled, there is a new car test drive excitement, worry is it the end of this year to bring us preve people’s problems and dissatisfaction. Look at the negative comments on the forum, as well as my customer (preve owners) of its complaint and dissatisfaction. Honestly it! I have lost confidence in it preve. Unless the customer is completely safe for his performance ancap 5stars, space, interested in the price, otherwise I would not introduce. (Proton Please do not shoot me, this is my voice, but also the owner of the voice)

    Finished nonsense into the theme!
    Personally think that the appearance of a matter of opinion, Valentine eye of the beholder, where no comment.

    Vipassana articles
    After listening to the organizers explain how off track route, you slowly step by step into the C-Hatch. The first is the steering wheel, very beautiful, with a lot of piano paint to decorate, especially the shift paddles, there is a very high-quality. Closing sound a lot better than the current. Leather chairs are quite satisfactory, said soft and soft, not hard hard to say. Rear seats have become more comfort than the front, very soft, personal feel very comfortable. Gear lever with leather baggage, look just fine. The remaining almost the same with the existing interior.

    Multimedia articles
    android Seven-inch screen, GPS,bluetooth,USB,Auxthere. reverse camera, front and rear parking sensor have, have a range for parking assistance. There twitter, sound did not try, because I still like to listen to the engine sound

    Security
    In addition to the existing models of features, but also added a hill start assist, six airbags.

    Test Drive Review
    Ten seven inches rim, there will inevitably start a little delay. Focus here, preve on vibration, this car ninety Stakes suppressed. dashboard very solid, praise! ! Tooth box (engine) sound, completely gone. Steering wheel lighter. Previous wind noise at 120kmh before have become less noticeable. Instead, the tire rolling noise becomes apparent. The new C-Hatch more kickstart mapping, when the throttle kickdown, immediately after a fall of third gear, the force of water came. Cvt gear box due to the characteristics, regardless of how to electricity board would still have Shaoshao delay. His engine sound was so loud, like a symphony!

    Because only three times tested, temporarily can appreciate so much, if offended. Please exhibitions.

    Impression
    Yes! Previous proton really make us very disappointed, sad, who said the Chinese-made cars are not supported, because you’re doing bad! ! We only have to look for other alternatives. Prefer a little expensive, a little less space, features a little less, a little less security, but also would rather die than to buy domestic cars. Plus we always like to preconceptions, unoriginal. proton nominal ratio longkang still stink! !

    So I suggest that, in the test drive this car, relax their standards, to put aside stereotypes brand. lauching later, we wish to try the car, to give a fair evaluation. I believe you will be out of the car with a smile, whether you buy or not to buy, shoot or not shoot


  • @Tepets…
    http://cforum1.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=3160110&extra=page%3D1
    terjemahan dari forum diatas…
    Menerima notis minggu lepas ujian memandu baru c-menetas, hati saya sangat kusut, ada sebuah kereta ujian memandu keseronokan baru, bimbang ia akhir tahun ini untuk membawa kita masalah orang Preve dan rasa tidak puas hati. Lihatlah komen-komen negatif di forum, serta pelanggan saya (pemilik Preve) aduan dan rasa tidak puas hati itu. Secara jujur ​​ia! Saya telah hilang keyakinan di dalamnya Preve. Melainkan jika pelanggan benar-benar selamat untuk 5stars beliau prestasi ANCAP, ruang, berminat dalam harga, jika tidak, saya akan memperkenalkan tidak. (Proton Tolong jangan tembak saya, ini adalah suara saya, tetapi juga pemilik suara)

    Mendapat karut ke dalam tema!
    Sendiri berpendapat bahawa kemunculan perkara pendapat, mata Valentine penonton, di mana sebarang komen.

    Artikel Vipassana
    Selepas mendengar kepada penganjur menjelaskan bagaimana off laluan trek, anda perlahan-lahan langkah demi langkah ke dalam C-Hatch. Yang pertama ialah stereng, sangat cantik, dengan banyak cat piano untuk menghiasi, terutama pengayuh perubahan, ada yang sangat berkualiti tinggi. Bunyi tutup banyak yang lebih baik daripada sekarang. Kerusi kulit yang agak memuaskan, berkata lembut dan lembut, tidak keras sukar untuk mengatakan. Tempat duduk belakang telah menjadi lebih selesa daripada bahagian depan, sangat lembut, peribadi berasa sangat selesa. Tuil gear dengan bagasi kulit, kelihatan halus. Baki hampir sama dengan kawasan pedalaman yang sedia ada.

    Artikel Multimedia
    android skrin tujuh inci, GPS, Bluetooth, USB, Aux kedua-duanya. kamera belakang, depan dan sensor letak kereta belakang telah, mempunyai pelbagai bantuan tempat letak kereta. Terdapat twitter, bunyi tidak cuba, kerana saya masih suka mendengar bunyi enjin.

    Keselamatan
    Sebagai tambahan kepada model sedia ada ciri-ciri, tetapi juga menambah satu permulaan yang membantu bukit, enam beg udara.

    Test Drive Review
    Sepuluh inci tujuh Rim, terdapat pasti akan memulakan kelewatan sedikit. Fokus di sini, Preve pada getaran, kereta ini sembilan puluh Stakes ditindas. papan pemuka sangat kukuh, pujian! ! Kotak gigi (enjin) bunyi, hilang sepenuhnya. Ringan stereng. Bunyi angin sebelum ini di 120kmh sebelum telah menjadi kurang ketara. Sebaliknya, bunyi rolling tayar menjadi ketara. Baru C-Hatch lebih kickstart pemetaan, apabila kickdown pendikit, selepas kejatuhan gear ketiga, tenaga air datang. CVT kotak gear kerana ciri-ciri, tanpa mengira bagaimana untuk lembaga elektrik masih mempunyai kelewatan Shaoshao. Bunyi enjin beliau begitu kuat, seperti simfoni!

    Kerana hanya tiga kali diuji, sementara boleh menghargai begitu banyak, jika tersinggung. Sila pameran.

    Jejak
    Ya! Proton sebelumnya benar-benar membuat kita kecewa, sedih, yang berkata kereta buatan China tidak disokong, kerana anda melakukan bad! ! Kita hanya perlu mencari alternatif lain. Suka mahal, ruang yang kurang sedikit sedikit, mempunyai sedikit kurang, keselamatan yang kurang sedikit, tetapi juga lebih rela mati daripada membeli kereta domestik. Plus kita sentiasa ingin prasangka, tidak asli. proton nisbah nominal longkang masih berbau busuk! !

    Jadi saya mencadangkan bahawa, dalam ujian memandu kereta ini, berehat standard mereka, untuk mengetepikan jenama stereotaip. lauching kemudian, kami ingin mencuba kereta, untuk memberi penilaian yang adil. Saya percaya anda akan keluar dari kereta dengan senyuman, sama ada anda membeli atau tidak membeli, menembak atau tidak menembak.

    Received a notice last week test drive the new c-hatch, my heart is very tangled, there is a new car test drive excitement, worry is it the end of this year to bring us preve people’s problems and dissatisfaction. Look at the negative comments on the forum, as well as my customer (preve owners) of its complaint and dissatisfaction. Honestly it! I have lost confidence in it preve. Unless the customer is completely safe for his performance ancap 5stars, space, interested in the price, otherwise I would not introduce. (Proton Please do not shoot me, this is my voice, but also the owner of the voice)

    Finished nonsense into the theme!
    Personally think that the appearance of a matter of opinion, Valentine eye of the beholder, where no comment.

    Vipassana articles
    After listening to the organizers explain how off track route, you slowly step by step into the C-Hatch. The first is the steering wheel, very beautiful, with a lot of piano paint to decorate, especially the shift paddles, there is a very high-quality. Closing sound a lot better than the current. Leather chairs are quite satisfactory, said soft and soft, not hard hard to say. Rear seats have become more comfort than the front, very soft, personal feel very comfortable. Gear lever with leather baggage, look just fine. The remaining almost the same with the existing interior.

    Multimedia articles
    android seven-inch screen, GPS, bluetooth, USB, Aux both. reverse camera, front and rear parking sensor have, have a range for parking assistance. There twitter, sound did not try, because I still like to listen to the engine sound.

    Security
    In addition to the existing models of features, but also added a hill start assist, six airbags.

    Test Drive Review
    Ten seven inches rim, there will inevitably start a little delay. Focus here, preve on vibration, this car ninety Stakes suppressed. dashboard very solid, praise! ! Tooth box (engine) sound, completely gone. Steering wheel lighter. Previous wind noise at 120kmh before have become less noticeable. Instead, the tire rolling noise becomes apparent. The new C-Hatch more kickstart mapping, when the throttle kickdown, immediately after a fall of third gear, the force of water came. Cvt gear box due to the characteristics, regardless of how to electricity board would still have Shaoshao delay. His engine sound was so loud, like a symphony!

    Because only three times tested, temporarily can appreciate so much, if offended. Please exhibitions.

    Impression
    Yes! Previous proton really make us very disappointed, sad, who said the Chinese-made cars are not supported, because you’re doing bad! ! We only have to look for other alternatives. Prefer a little expensive, a little less space, features a little less, a little less security, but also would rather die than to buy domestic cars. Plus we always like to preconceptions, unoriginal. proton nominal ratio longkang still stink! !

    So I suggest that, in the test drive this car, relax their standards, to put aside stereotypes brand. lauching later, we wish to try the car, to give a fair evaluation. I believe you will be out of the car with a smile, whether you buy or not to buy, shoot or not shoot

Leave a Reply