ARKIB

KATEGORI

Buletin

Polo sedan bakal dilancarkan 19hb April ini

Views

Kualiti Jerman telah tiba!

Volkswagen Malaysia bakal melancarkan model Polo sedan pada 19hb April ini. Model sedan kompak ini dijangka bakal memberi saingan sengit kepada model sekelasnya dari negara Jepun seperti Toyota Vios dan Honda City. Nantikan kemunculannya!

KLIK UNTUK BESARKAN IMEJ

 

the authorMohd Izarul
Founder
Pereka grafik berjiwa otomotif

22 Comments


  • Tolak tepi soal kualiti & teknologi & class semua, polo sedan ni agak buruk kalau nak dibandingkan dengan Preeve..tapi, as always, brand perception akan membuatkan diorang kata kereta ni lawa dan Preeve buruk..


  • rasa Polo ni akan price around RM 83, 000 – RM 87, 000 sbb selalu sedan lagi murah banding hatchback plus ambilkira persaingan dari Forte.


  • orang nk vw sebab kualiti terjamin dari proton….
    SC mesti lebih baik dari proton..
    enjin dsi terbaik…
    finishing telah terjamin…
    pure conti…
    kalau vento bawah rm 90k….say bye bye to preve kot..


    • Tp kete ni xpkai tsi, dsg pn xde, but vw definitely comes with solid build quality mmg jatuh cinta punya la klo msuk dlm tgok interior dia walaupun design biase2 je. Tp maintainance bleh than, quiet expensive hopefully maintanence lower utk polo sedan sbb xde dsg n tsi… Estimate price 95k to 108k…. Meriah btul dunia automotif kete lately. Bnyk btul model bru nk kuar dlm segment B and C…..


  • I saw this car once at JPJ Putrajaya & posted the pict at Paultan FB page..for those who love 2 own an entry level car than it is the time..but 4 me i prefer Preve’..


  • xda org nak komen antique air cond nob, cup holders duk dlm centre console, trim kat gear lever, n gear knob nampak cheap.

    Pasal reliability, aku xtaulah, yg kite tau, bgs, tp duk baca forum owner vw kat malaysia saje, golf mcm2 prob ada, bunyi tikus dlm dash, door panel n seat blakag, termasuk gti, tp xtauler kot2 polo sedan lg mantap dr golf. Hrp2 better dr golf lah.


  • dah google ker masalah vw vento akupunya :-). Org kat india ckp, honda city lg baguih dr vw vento nih.

    Ada jugak yg problem power windows. Hrp2 vw bg life time warranty utk pwrwindow :-).

    Bukan nak kutuk vw, cume nak point out realiti, grass always look greener on the other side kan. Klu dulu asyik google proton punya problem, google lah vw punya problems plak, world wide lg, xsusah nak cari. Berlambok. Klu kata cvt byk probs, googlelah problem dsg plak, byk probs jugak.

    Kesimpulan aku nak buat, xda kete yg sempurna. Tp jgn asyik puji yg luar(cari yg positif ajek, negatif xnak cari) n kutuk yg sendiri (cari yg negatif jek, yg positif xnak cari).

    Nak tau masalah vw vento, dsg,tsi n sbgainye, tanyalah encik google.

    Yg jarang kite dgr org kita ckp…Pwr window problems…aduyai, dah beratus tahun buat kete sejak perang dunia, masih ada prob pwrwindow….

    yg biasa dgr…pwr windows problems..aduyai, dah 25 thn buat kete xreti2 nak buat pwrwindow, klu xreti buat pwrwindow, apatah lg buat kete, [email protected]+*i#, f #*k, s#i* n etc…

    :-). Ps, klu dh buat kete beratus thn sejak perang dunia lg masih ada problem pwrwindow, korg rasa bleh caya x kete yg depa buat tuh? 🙂

    skdr renungan. Salam


    • sebagus mne pn kete tu klo x spray silikon setiap kli hntr servis jahanam jgk power window, tu je.org msia klo bab maintanence mmg lemah benda mekanikal mmg failure punye sebab wear and tear.sekadr peringatan utk diri sendiri dn sume….


  • now that bank regulation toward loan is tight.
    so properties or automobile business should revised their pricing.
    it for the sake of their own survival.

    please dont take too much from us. so think win win situation.


  • sini pulak dah, aku paste je la
    Golf 1.4 TSI – rm15x,xxx
    Polo 1.2 TSI – rm11x,xxx
    Jetta 1.4 TSI – rm14x,xxx (x msk insurans)

    harga vento mgkn antara polo dan jetta, rm12x,xxx-13x,xxx
    tapi tu tsi, klu bukan aku tatau la, lebih murah kot tapi klu takde turbo 1.6, cam tak berbaloi pulak, dah la lagi kecik dari persona dan preve, enjin 105PS @5250rpm,
    torque 153Nm @3800rpm bagi aku x berbaloi, wpun rm75k

Leave a Reply