ARKIB

KATEGORI

Buletin

Proton buka bilik pameran Platinum baharu di Jalan Ampang

Views

Bilik pameran Platinum baharu Proton di Jalan Ampang, Kuala Lumpur telah dibuka dengan rasminya hari ini. Ia dirasmikan oleh Pengarah Urusan Proton, Dato’ Sri Haji Syed Zainal Abidin Syed Mohamed Tahir. Bilik pameran yang berkeluasan 619 meter persegi, boleh mempamerkan enam buah kereta Proton di ruang pameran utama, selain beberapa kemudahan seperti ruangan lounge yang luas untuk pelanggan, bilik perbincangan, pantry, tandas dan surau.

Rekaannya yang moden dengan dinding kaca yang besar adalah sinonim dengan bilik pameran Platinum yang lain seperti di Mutiara Damansara.Pembinaannya telah bermula pada bulan Jun 2011 dan siap sepenuhnya pada pertengahan bulan September 2011.

Di majlis yang sama juga, Proton telah menyerahkan kunci kepada lima pembeli terawal Proton Prevé, iaitu Feroza Ghulam Sarwar, Ng Chee Thong, Ahamad Shahril Zainuddin dan Zainal Abidin Sulaiman, yang mana telah memilih versi CVT Premium, manakala Nurhafizah Hamrun pula menerima kunci Prevé  CVT Executive berwarna  Blue Lagoon metalik.

Sempena pembukaan bilik pameran itu juga , Dato’ Sri Haji Syed Zainal menyambut ketibaan was also Proton Prevé Motorcade yang selesai menjelajah seluruh negara selama lima hari untuk memberi peluang kepada rakyat Malaysia melihat sendiri model tersebut dengan lebih dekat selain berkongsi kegembiraan bersama Proton kerana telah berjaya mengeluarkan kereta globalnya yang pertama.

KLIK UNTUK BESARKAN IMEJ

 

the authorMohd Izarul
Founder
Pereka grafik berjiwa otomotif

9 Comments

Leave a Reply