ARKIB

KATEGORI

Buletin

Proton sedia untuk tawan Litar Sepang

Views

Proton kembali beraksi untuk pusingan ketiga Malaysian Touring Car Championship hujung minggu ini di Litar Anrabangsa Sepang dengan semangat yang tinggi untuk mencapai kemenangan ketiga berturut-turut. Untuk pusingan kali ini perlumbaan bakal berlangsung sebanyak 2 kali 10 pusingan  dengan mata perlumbaan yang berganda.

Cabaran Proton akan digalas oleh Syafiq Ali dan James Veerapan yang akan memandu Satria Neo dalam kategori Class 2 kereta produksi sehingga 1600cc. Sebelum ini mereka telah berjaya mencapai kemenangan dan kali ini mereka telah bersedia untuk mengekalkan momentum sebagai juara. Semoga berjaya!

the authorMohd Izarul
Founder
Pereka grafik berjiwa otomotif

3 Comments


  • xslh hambe,enjin kosong campro 1.6 tp telah naik taraf prestasi oleh r3 tanpa gunakan bantuan tenaga pengecas turbo@pengecas super.

    Penah dengar 180whp, tp mmg xillegal on street. Hanya utk race ajek. Dh lame r3 pkai enjin campro sejak masuk mme dulu lg dlm kelas b.

    Tp xtaula pkai cps ke coz depapun dh tuning cps. Cfe n iafm + hanya minor mode jek stakat nih.


    • Yang atas ni Engine CPS Bro Mat,Saya juga pernah bertanya dalam FB Fadzil Alang,Engine apa dan berapa HP Satria Neo R3(color merah) yang menang dkt AFOS dulu??dia reply balik Engine Campro biasa,cuma 120hp(rule and regulation limit untuk 1.6) tapi klau ikutkan mmg boleh pergi 180whp mcm bro mat cakap tu..

Leave a Reply