ARTIKEL TERKINI

KOMEN TERKINI

ARKIB

KATEGORI

Video

Tags

Berita Automotif

Proton sertai RAC Future Car Challenge lagi!!!

Views

Ketika kita di sini sibuk dengan balik kampung & persiapan menyambut Idul Adha esok, Proton & pasukan “hijaunya” bersedia menghadapi cabaran RAC Future Car Challenge yang bermula esok. Yang menariknya team kali ini ada 2 orang awek & seorang lelaki. Nampaknya diorang ni beraya dalam EV & REEV masing-masing la kot jawabnya, hahaha… Apapun semoga berjaya & mengekalkan kejayaan tahun lepas. Kali ni Proton hantar 3 model, Saga EV, Exora REEV & Persona REEV.

* Saya mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan Salam Idul Adha kepada semua..

p/s – awek engineer Proton tu gayanya macam cun gak, hahaha…  😉

sumber : paultan.org

the authorMohd Izarul
Founder
Pereka grafik berjiwa otomotif

14 Comments


  • bagusla siap apps azan & al quran…..
    tp meter kasi sleek lg…..alang2 guna tft lcd….
    ada aku baca mag kereta,ada artikel tu discuss pasal continental …mmg lawa2 meter company tu buat
    pernah jgk tgk live masa klims lps….mmg vibrance & mcm full hd grafik meter dia…haha~


  • Exora menang lagi!!! yehaa!
    1. Best Overall Extender Range/Plug-in Hybrid Vehicle
    2. The Most Energy Efficient Multi-Purpose Car-Prototype


  • diaorg biasa ajer coz semangat yg hilang. Mcm badminton gak,ckit2 lin dan terbaik,lcw nasib baik jer menang coz lin dan xda.
    Aper ni,menang is menanglah,kita patut berbangga ngan rekod mana2 org malaysia buat. Klu org luar,xpenah kita pertikai,klu org kita sendiri,bermcm2 sindiran n pertikaian. Mitsu evo tuh,pkai bkn enjin sendiri,tp kongsi ngan hyundai kia,tp xda plak org sebut enjin gema pada hyundai kia tuh enjin proven dlm rally, tp org sebut nama mitsu gak coz org xkisah enjin ke,gbox ke, yg janji,kete yg menang kete aper coz sume org tau, itu sume illegal klu on the road,yg penting [email protected]
    T27 menang,prius plug in mng,byk ke challenger diaorg? Exora menang lwn cheevy,vuxhall,tu dua company cikai ke?xphm aku. Aper2,congrat prtn, impossible is nothing as long as u dare to try n change.

Leave a Reply