ARTIKEL TERKINI

KOMEN TERKINI

ARKIB

KATEGORI

Video

Tags

Berita Automotif

SPYSHOTS : Exora turbo warna emas

Views

Kali ini spyshots terbaru Exora turbo dengan warna emas. Kebiasaannya warna putih & hitam je Proton buat testing. Ini kemungkinan besar versi produksi. Gambar ini telah berjaya dirakam oleh Ekin Nao, salah seorang pembaca blog arenakereta. Jika dibandingkan dengan slide yang ditayangkan semasa AGM baru ni, lampu belakang Exora ni sepatutnya “smoked effect”, tapi yang ini cuma lampu biasa. Adakah Exora turbo ini akan ada 2 versi? Kita nantikan info selanjutnya nanti. 🙂

sumber : www.arenakereta.com

the authorMohd Izarul
Founder
Pereka grafik berjiwa otomotif

77 Comments


  • Talking on affordability off topic for a minute:-

    Suzuki Malaysia baru saja alunched Swift GX. Harga OTR RM65,888!! OTR maknanya beserta insurans sekali!! Wow!! Nampak gayanya Swift ni lagi best daripada Myvi Baru. Ansurans bulanan paling rendah RM550 sebulan.


  • kalu rajin pergi kat proton shah alam ada jer dorang parking kereta nie pagi2 aku nampak kat parking lot…aku rasa ini adalah antara varient2 yg ada kot…. maklumlah tak semua mampu bayar harga yg akan di tentukan kemudian.. so beri lah peluang pada pengguna gak…. kalu tak silap

    RIM 16
    HU baru
    reverse camera
    Foldable side mirror
    CFE turbo (of course lah)
    Disc brake (front and back)
    new triming (apa yg lama di tukar baru)

    tp rasa exora turbo nie dia nak buat mpv exclusive.. lagi pun bagi kereta laju2 kat rakyat malaysia nia masih lagi berbahaya… kesedaran sivik masih kurang.. kalu tengok kat jalan raya.. lagi besar/mewah kereta dia bawak… lagi kurang siviknyer….. laluan kecemasan pun slamber jer masuk.. mentang2 ada duit nak bayar saman….. so renung2kan


  • kalu dah upgrade exora turbo nie jd exclusive model,interior pun kene mantop jugak rr..padanan warna,interior biarlah kena dengan status xklusif tue,wat macam exora prime pun dah ok,kalu dapat up kan lagi kualiti lagi bagus..baru laa leh tawan ati penduduk m`sia yg kebanyakannye amat cerewet n teliti dalam pemilihan kereta nie,n xlupa,harga yg berpatutan..kasi wow jugak laa pada exora nie,cam woww yg telah ditunjukkan oleh perodua semasa pelancaran lagi power lagi best semasa mempamerkan harga dia yg agak n sgt berpatutan… just my 2 senn….


    • mana dapat bro.. barang mau xklusive tp harga berpatutan.. slalu benda2 xklusive nie takde yg yang berpatutan pun setakat nie.. semua harga lebih tinggi dr harga asal….bak kata org tepuk dada tanya selera…..nak bawak sedap ambik turbo….. kalu budget rendah family besar ambik yg biasa jer… my 1sen jugak lah…..

      ps: org malaysia ni berbelanja lebih dari kemampuan (dah terbukti :p)


    • lagi best sangat berpatutan ker… Setahu saya still overpice untuk 5 door hatchback.
      Satu jer bro, P2 reskin manakala P1 buat dari scratch. mana lagi susah nak buat.
      kalau nak exclusive, harga pun kene la exclusive. Ini x, sesetengah org, nak kualiti mcm bmw, tapi nak harga sebuah Proton saga. Mana nak dapat.


  • off topic,br baca thread alza kat lowyat,dia org panggil the worst nightmare club :-),
    em,nampaknya fc alza lebih kurang je ngan exora walupun byk yg ckp betapa jimatnya fc alza n byk ngat unresolved problem,kalah exora…hu..hu..ada gak yg ckp nyesal beli.
    Kdg2 confius ngan forumer yg suka agungkan perodua konon2 trouble free,jimat fc,tp bila baca komen owner,sumenya hanyalah indah khabar dr rupa.
    Bukan mngatakan proton trouble free @ jimat minyak,tp okla,xdala teruk.
    Nampak sgt menipu yg bg fakta konon2 kualiti tinggi n jimat minyak.
    Dlm bando rm50 bleh dpt 250km ke 300km, lebih kurang waja auto aku yg pkai campro kosong jer.
    Ada kata minyak waja aku kuat,tp lbih kurang alza jer. Klu alza dikatakan jimat, waja akupun jimatlah.
    Apa2hal,aku sentiasa elak dr tekan minyak jejak death valley enjin campro(torque dip)kat 3k-4k rpm dlm bando,klu long distance pun sama. Rekod paling tinggi milage long distance waja aku dekat rm85(rega skrg), mileage 630km br lampu minyak nyala,kelajuan 90-100kmh,kdg2 110 overtake.


  • saya ada kwn keje perodua ckp perodua ni mngutamakn model myvi je. quality n semua dititikberatkn. utk alza n viva, diorg wt ala kadar je. Fkir blek ada btul gk sbb dia kata dua model tu lg byk org komplen brbnding myvi.


    • sy dgr jgk berita kt TV tdi.. fakta menarik dia bagi sebab tawaran proton kt sana cukup bagus.. apa bagusnya? kadar interest 5-7%.. d/payment 25% kalau x silap ke 20% mcm tu la… ini kalau apply kat malaysia mcm ni mesti meriah kan…


    • Malaysai boleh jer. Down payment 20 percent. Mcm tu bayar muka 15k, bulan2 RM 700 sebulan. Bayar 5 tahun.. Boleh jer.. Cume kite x termampuu jer..


      • saya rasa d/payment 20% tu minima kt indonesia.. myb proton yg offer. dgn jumlah bil kereta atas jln rasanya kawalan kt sana mesti hebat.. kat malaysia 10% minima ramai jugak nk 0% dpyment.. dgn interest rate diaorg 5%-7% .. kt sini 3.5% pun rasa tinggi lagi..


  • engine turbo nih ada kekurangan jgk.. sebab tu x banyak pengeluar kereta pakai turbo.. walaupun mereka dah sedia ada engine turbo.. sedia la utk terima bebakul-bakul hinaan dan kritikan proton..
    buat bakal pembeli kaji dulu betul2 advantage and disadvantage turbo ni sebelum anda merepek x tentu pasal..


    • dh banyak la carmaker pakai 1.6 turbo kat malaysia. Plus, All truck/pickup in 2.5l diesel form is turbo. Even Peugeot us their 1.6 turbo.
      Why not P1


      • krenah turbo nih boleh tahan jgk perangai dia.. skrg ni proton yg pakai.. confirm la bakal jadi modal utk dibuat isu.. contoh turbo lag.. others manufacture benda ni normal.. kalau proton ada isu turbo lag korg rasa macam mana?


      • lebih baik terlambat dari x d langsung kan bro.
        X per bro. Bab2 komplain nh mmg x dpt dinafikan. Tapi nak buat mcm mana. Mentaliti rakyat mlaysia ..


    • bro turbo standard kilang ngan turbo after market lain bro….para engineer dah kaji spec yg sesuai dgn kmampuan enjin 2….in terms of fuel consumption…turbo lg jimat dri N/A……jgn under estimate turbo charge yg borgwargner supply kt P1…


    • ada turbo lg best kot, klu muatan penuh relax je tekan pedal, tak payah nk tekan kuat terutama bila gerak dlm lingkungan 2000rpm, klu dpt lg rendah lg best , cam 1,500rpm ke, tp rasanya klu 2,000rpm pun dh ok sbb pakai gear cvt


  • Persoalannya skrg adakah Exora baru nih akan ada versi transmisi manual? sejak proton pakai CTV sy mcm ada rasa proton pun bakal tinggalkan transmisi manual nih.. abis semua car maker dah macam tinggalkan gear manual..


  • sorry out topic…
    nk mintak pendapat…apa kata senior2 sekalian jika satria neo menggunakan campro cfe + cvt3…??

    ade2 dgr2 bnyi mcm nk keluar je..adakah ia mrupakan neo FL…??


  • untuk yg curiga pada technology turbo, sila rujuk kepada latest development motor industries. material engineering dah maju..skrg ni 2011 (dh nk 2012 pun). jgn nk bandingkan dgn engine turbo vr4 halfcut yg dr tahun 90an tu…

    skrg ni semua low intertia turbo. turbo zaman dolu2 tu besar & berat, sbb tu lagging. kemudian yg letak turbo aftermarket besar yg xsesuai dgn capacity engine, mmg lah lag.

    turbo unit operates in high temperature. sbb technology blm ckp develop lg masa 80-90an dulu, turbo besar, berat, tebal..semua supaya turbo tu xmeletup/cair. skrg ni material science dh hebat, material yg ringan, kecil & tahan suhu tinggi..dah cukup baik dan dah kukuh…kalau nk kata turbo ni mkn petrol, pun dah xboleh guna logic ni. turbo dahulu kala ni engine management mmg inject excess petrol, supaya unburned petrol fume tu boleh myejukkan turbo compressor tu..skrg dh xperlu semua ni, lg sekali, sbb material yg digunakan pd turbo modern..

    continental car manufacturer semua downsize engine & taruk turbo, sbb lg cost effective, lg jimat minyak, lg mesra alam, lg power…xkan nk kata mercedes, bmw, vw, audi, porsche, ford ni semua bodo kot?


  • hum…

    Sape ada info, saga 1.3 cvt vs manual getrag mana lagi save minyak? Ada kawan tanya, saya rasa ikut logic cvt lagi save.. Apa pendapat anda semua?

Leave a Reply