ARKIB

KATEGORI

BuletinSpyshots

SPYSHOTS : Proton [email protected] dah mula penggambaran iklan!

Views

1003174_10201825985391646_1665627789_n

Tak lama dah! Tanda-tanda besar Proton [email protected] akan dilancarkan dalam masa terdekat kini telah muncul! Gambar ini telah dimuatnaik oleh sahabat facebook saya Mohd Bukhari Ridhwan di facebook group Prevé Club (PrevéC). Menurutnya penggambaran iklan ini dibuat oleh KRU. Tak silap saya lokasinya seperti di hadapan KL Sentral kan? Sesiapa yang ada di sekitar KL Sentral boleh tengok kalau sempat, lepas tu jadilah paparazzi, hahaha… Adakah iklan Proton [email protected] ini ada lagu tema ciptaan KRU? Sama-sama kita nantikan!

the authorMohd Izarul
Founder
Pereka grafik berjiwa otomotif

24 Comments


  • i wonder..kenapa masa spyshot di tampal bahagian depan n bumper..sedang kan kat sini..nampak macam tiada beza..foglight pun macam preve..


  • Teringat waktu sblm proton launch preve’ dulu…funtasticko mmg jd blog plhn aku…after dpt mklmt proton tgh buat sesi dgn media utk pandu uji model preve’ kt pusat maritim putrajaya aku terus p tgk…Alhamdulillah dpt bckp sndr dgn org di s’balik tabir yg slalu jd mangsa gambar2 spyshot…dpt penerangan yg sebetulnya dr dorang..and now i’m 1 of the proud preve’ owner dan antara org2 Malaysia yg awal gunakan preve’ atas jalan raya Malaysia..tq funtasticko keep up the gud work!!


  • betul, blog auto satu lg tu byk RBA (red bean army), sbb tu aku cr alternatif dn jmpa blog ni, layout xserabut, best, perbincangan yg harmoni, xde main sentimen politik kutuk. kekalkan keharmonian ni ye Admin.


  • Betul, di PT banyak Read Bean Army, target mereka komen-komen untuk tarik perhatian orang atas pagar supaya tidak menyokong produk dari Proton.

    Pendapat saya pengaruh dan kepercayaan orang terhadap DSSZ pada masa itu membuatkan potential buyer yakin kepada produk Proton.

    Bila Preve dah lauch dan lower arm patah ketika kemalangan melanggar divider konkrit, tengoklah betapa banyak SHARE picture dari RBA(fake profile di FB).

    Kalau boleh Proton tayangkan iklan semasa Aidilfitri ni untuk model ni. Namakan sebagai model versi sukan @ SPORT je.

    Dan kalau boleh, mohon dari kerajaan(elok PM Najib sendiri umum) untuk dijual sebagai kereta yang memenuhi manifesto pilihanraya haritu, jadi harga lebih murah(mungkin 5%-15%) dan rakyaat semua suka.


  • http://cforum1.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=3160110&extra=page%

    Received a notice last week test drive the new c-hatch, my heart is very tangled, there is a new car test drive excitement, worry is it the end of this year to bring us preve people’s problems and dissatisfaction. Look at the negative comments on the forum, as well as my customer (preve owners) of its complaint and dissatisfaction. Honestly it! I have lost confidence in it preve. Unless the customer is completely safe for his performance ancap 5stars, space, interested in the price, otherwise I would not introduce. (Proton Please do not shoot me, this is my voice, but also the owner of the voice)

    Finished nonsense into the theme!
    Personally think that the appearance of a matter of opinion, Valentine eye of the beholder, where no comment.

    Vipassana articles
    After listening to the organizers explain how off track route, you slowly step by step into the C-Hatch. The first is the steering wheel, very beautiful, with a lot of piano paint to decorate, especially the shift paddles, there is a very high-quality. Closing sound a lot better than the current. Leather chairs are quite satisfactory, said soft and soft, not hard hard to say. Rear seats have become more comfort than the front, very soft, personal feel very comfortable. Gear lever with leather baggage, look just fine. The remaining almost the same with the existing interior.
    Multimedia articles
    android seven-inch screen, GPS,bluetooth,USB,Aux Both. reverse camera, front and rear parking sensor have, have a range for parking assistance. There twitter, sound did not try, because I still like to listen to the engine sound.

    Security
    In addition to the existing models of features, but also added a hill start assist, six airbags.
    Test Drive Review
    Ten seven inches rim, there will inevitably start a little delay. Focus here, preve on vibration, this car ninety Stakes suppressed. dashboard very solid, praise! ! Tooth box (engine) sound, completely gone. Steering wheel lighter. Previous wind noise at 120kmh before have become less noticeable. Instead, the tire rolling noise becomes apparent. The new C-Hatch more kickstart mapping, when the throttle kickdown, immediately after a fall of third gear, the force of water came. Cvt gear box due to the characteristics, regardless of how to electricity board would still have Shaoshao delay. His engine sound was so loud, like a symphony!

    Because only three times tested, temporarily can appreciate so much, if offended. Please exhibitions.
    Because only three times tested, temporarily can appreciate so much, if offended. Please exhibitions.

    Impression
    Yes! Previous proton really make us very disappointed, sad, who said the Chinese-made cars are not supported, because you’re doing bad! ! We only have to look for other alternatives. Prefer a little expensive, a little less space, features a little less, a little less security, but also would rather die than to buy domestic cars. Plus we always like to preconceptions, unoriginal. proton nominal ratio longkang still stink! !

    So I suggest that, in the test drive this car, relax their standards, to put aside stereotypes brand. lauching later, we wish to try the car, to give a fair evaluation. I believe you will be out of the car with a smile, whether you buy or not to buy, shoot or not shoot


  • Teman suke section comment mcm ni,senang..comment terbaru comfirm kt bwh.hehe..kalu main reply2 on target kdg2 ter miss comment tersebut.sbb kene cari balik comment yg nk di target reply tu


  • @zer

    Tapi komen yang ada “reply” tu lebih sesuai untuk komen yang berbalas-balas yang berbentuk perbincangan.

    Cara sekarang ni lebih okay untuk komen yang stand alone.


  • @Proton-GSC
    rase ok je style skrg, xde la serabut, bls membls, thumb up-down, fake ke real ke tu?.. gnggu kita punye stand of knowledge..no heart feeling ketara. cara skrg ok dh, just ‘quote’ je name sape yg kite nk reply.. cm aku buat la hehehe.


  • @Abe,
    ala kita tkkan xfhm siapa yg attached dgn automotif blog tu, RBA buat perang psikologi / fitnah supya PRoton kelihatan sgt2 teruk.. lebih teruk dr company buat keta sorong. So kite kena faham..matlamat jauh diorng bkn on the PROTON issue itself.. JAUH lg dr tu bro… hehehe :). jgn kite xfhm.. kena pula ‘org2 kita’ yg just percaya-buke mulut then TELAN.. xde pikir2.. atas pagar lah sgt.. itu yg keliru abis.. Persepsi buruk keterlaluan baseless terhadap PROTON mmg beri kesan hebat pd sale, member2 aku nk srat survey kereta, buke je internet trus jumpa blog RBA.. terus down dan xpercaya PROTON.. then angkatlah Dugong dan Citi.. 4AT pun 4AT lh.. hehee..

Leave a Reply