ARTIKEL TERKINI

KOMEN TERKINI

ARKIB

KATEGORI

Video

Tags

Berita Automotif

Proton Iriz ACTIVE bukti keupayaan pereka tempatan!

Views

Jom kita saksikan videp prototaip terbaru Proton Iriz ACTIVE!

Petang tadi Proton memberikan satu kejutan dengan memperkenalkan Iriz ACTIVE, sebuah prototaip crossover yang telah dilancarkan oleh Pengerusi Proton, YABhg Tun Dr Mahathir Mohamad sempena Hari Terbuka “Alami Proton”. Iriz ACTIVE merupakan crossover bandar kompak yang dilengkapi pelbagai teknologi canggih dalam rekabentuk yang versatil. Ini secara tidak langsung menambahkan lagi variasi model Iriz yang sememangnya direka untuk gaya hidup yang dinamik.

Proton Design telah membangunkan elemen rekaan baharu, perincian dan kemasan yang unik untuk Iriz ACTIVE. Dengan pelapik badan, rak bumbung dan ground clearance yang tinggi, ia membuatkan model ini amat mengujakan. Rekaan lampu nyalaan siang, lampu signal dan kombinasi lampu belakang menampilkan teknologi terbaru illuminasi yang dinamakan Nexlide.

Grafik badan Cool Clear dengan kombinasi warna badan Earth Grey dan Oren metalik menambahkan lagi kecanggihan model ini. Ruang dalaman pula terutama sekali dibahagian tengah papan pemuka didominasi oleh paparan skrin sesentuh LCD berdefinasi tinggi. Panel meter turut menggunakan paparan skrin digital. Tempat duduk dan kemasan pintu diberikan sentuhan grafik untuk menjadikannya dinamik dan mewah.

Antara teknologi yang diadaptasikan pada model Iriz ACTIVE adalah ADAS (Autonomous Emergency Braking System), Nexlide, Digital Overhead Console, Integrated Air Purifier, paparan meter dan konsol tengah LCD  dan pengecas tanpa wayar.

* Hari Terbuka “Alami Proton” telah mencatat kejayaan yang membanggakan dengan jumlah pengunjung seramai 22, 500 orang! Saya difahamkan acara seperti ini bakal diadakan pada tahun hadapan sempena ulang tahun ke-30 Proton, nantikan! Mungkin sambutan tahun hadapan lebih meriah agaknya.

* Saya sempat berbual dengan Azlan Othman tadi, katanya Proton bakal menjadi pengeluar kereta pertama menggunakan teknologi Nexlide dari Korea. Nexlide ini konsepnya hampir sama dengan lampu kalimantang. Bila dan model mana akan menerima teknologi ini masih belum ditentukan kerana ianya bergantung kepada kos dan sebagainya. 🙂

KLIK UNTUK IMEJ LEBIH JELAS

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA 906691_704307492976680_8247630255218622326_o 1782333_704307499643346_1276858213451241528_o 1489605_704307566310006_5824947010107523830_o 1263893_704307699643326_3896254294048221862_o 1966222_704307462976683_8340293975364143762_o 10484167_704307386310024_368861608394975317_o 10608540_704307632976666_2305499477229369763_o 10649017_704307629643333_4524342201252139263_o 10658976_704307779643318_4298834622000522717_o 10679653_704307452976684_222747981263897485_o 10679834_704307589643337_3349839825981809474_o 10694467_704307402976689_6635077788968744357_o OLYMPUS DIGITAL CAMERA 240175_704307686309994_5272138283483327252_o 10714144_704307749643321_8645641101133939541_o 10700773_704307532976676_8449648710450906038_o OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

the authorMohd Izarul
Founder
Pereka grafik berjiwa otomotif

71 Comments


  • Banyak sgt elektronic, kene air rosak la..kat msia x sesuai,nak bawak keter lagi, nak minummteh tarik lagi.tumpah habis.x kira budak2 main buih2 belon dlm keter..banjir pantai timur lagi…dashboard panel biar mcm biasa


  • Proton, just go forward, dont let those stup** people drag you to the wrong path. You re doing just fine, but go for more n more n more.


  • MELELEH NASIB BAIK GUA FIKIR ANAK2 .IRIZ ACTIVE NI MEMANG CANTIK DENGAN 2 TONE WARNA LUAR DALAM .RIM MEMANG CANTIK.PERDANA KENA BUAT 2 TONE WARNA KULIT NAMPAK MEWAH.GUA DAH TUA WALAU MACAM MANAPUN NAK TENGOK PERDANA BARU MACAM VW PASSAT CC.HARGA 120K KEBAWAH.


  • Harp impian utk melaram dgn suv compact proton terlaksana pd 2015…abg nak mula menabung dr sekarang…pasti terkedu geng bau jepang di malaysia…yezzzz.


  • Mmm… mmg cantik model nie. Teknologi yg digunapakai pun sgt menarik.

    Oh ya, tadi tghari depa umumkn kat ‘Alami proton’ tempahan iriz dh mencecah 20k. Well done proton:)

    Cheers


    • well….i hope that numbers will be increase day after day..not only 20k….together we make proton as a proper car manufacturer…although not in our generation…let our future generation proud of proton as their name is not a junk car manufacturer anymore….i believe…and i pray to Allah for that…please dont let proton down…they works so hard until this stage….terharu jugak hamba sbgai rakyat malaysia…sgt bersungguh2….together we stand…together we protect! and stop protecting car manufacturer that over pricing…not have anythg at all in their car package…and not really manufacture car from zero…they only start from 90%..what a shame….


        • well…perodua yg dikatakan “xdak” masalah tu…sbnarnya ada yg sama vendornya dgn proton…sy keje kilang vendor proton dgn perodua ni…tapi x boleh bgtau la buat part apa…biarla rahsiaaa..wakaka


          • multicode. central alarm locking. wayar pling low grade untuk atom, y kualiti untuk molekul2 bau2 jepang


  • proton tak perlu buang masa lagi, kalau buleh segerakan proses penjualan model2 kereta macam ni.. dulu proton penuh dgn model2 prototaip tp knbyakan tak menjadi kenyataan.. jgn simpan rasa takut dgn risiko2..ubah mentaliti…


  • proton perlu fokus berusaha sekeras habis tentang reliable enjin terkini..buat lagi new r&d team dengan kepakarAn jepun dan euro…setiap komponen enjin harus di tempT sepatutnya bagi memenuhi ketahanan..efisen minyak..target proton ialah ‘euro 5’for export..now vvt..ambik kira juga pasal tntang keringanan setiap komponen enjin..guna kelebihan zaman skrg punye pembuatan jenama ternama untuk mnjadi inspirasi bukan meniru.ini ad satu pertanyaan.ad sesape tahu x ape jadi dngan enjin 1.8 dan 2.0 yg proton pnah beli kat petronas yg telah menamatkn kajian nye tntang pembinaan enjin tu??sbb saya ingat masuk kat perdana baru yg pakai badan honda accond tu..tpi saya tngok vtec juga???


    • Perdana yg pakai badan honda accord tu memg dia pakai enjin honda. Yang tu model rebadge khas utk pegawai tinggi kerajaan je. Utk yang betol2 nak jual nanti dah xpakai dah design model yg accord ni. Enjin pon akan pakai enjen sendiri..


      • Govt nk cepat keta tag nasional utk ganti Perdana V6 yg dh jadi nenek kebayan. 🙂
        so nak xnak pakai Acordana dlu lah.
        Tp yg mass production nnt Proton akan derived yg betul2 Proton designed.


  • Wow. Design luar dlm mmg cun. High tech accessories. Tp mungkin cuma mata sy, warnanya nampak striking sgt. X nampak ellegence la. But it might just me..


    • Mmm… it’s not look old la my dear. Bagi saya le. Ia tentang karektor yg ditampilkan. Kia pro ceed tu mmg cantik dari blakang, Kecantikannya lebih terpukau kat teknologi lampu katod Nexlide Korea tu jer. Nmpak mewah n canggih. Yg lain2 bentuk blakang nya bulge so bila cahaya jatuh kat surface tu tentu lebih menyinar. First impression mmg akan wow. Cuma adakah design gitu everlasting? Dlm 3 tahun kereta korea nie akan ada replacement berbanding proton perlukan sekurang2nya rekaan yg bleh bertahan 5 tahun utk buat replacement. Tengok budget ar:) Cuma design lampu blakang proton belum ada lagi dicipta melintang n timbul mcm pro ceed tu lagi. Mana tau di masa depan:)

      Cuba nilai dari sudut pandangan ini. Jika tiada logo proton kat situ, blakang suprima s dlm katogeri European design:) Pendapat sy ler…:)
      https://scontent-a-sin.xx.fbcdn.net/hphotos-xfa1/v/t1.0-9/10620798_752514001487079_8389187568560562740_n.jpg?oh=aaae3e670a0faf33ccc8ad70b8f8dde2&oe=548C7796

      Cheers!


      • aku faham maksud “awak” tu..kalau pandang betul2 dari belakang atau dari dekat, suprima S memang cantik. tapi kalau pandang dari sisi atau isometric, macam ada cacat sikit seolah2 suprima seperti kereta wagon.


        • Mmm… masa kat ‘alami proton’ agak banyak kereta polis suprima s. It looks stunning:) Ada banyak beza design yg hanya cantik bila statik n cantik bila ia bergerak. Sy suka tema design kia Rio. Tapi bila ia bergerak, dah mcm kumbang bermata besar dan ber’bontot’ (dgn izin) kn high end design of toaster. Sorry… Tapi bila suprima s bergerak, ia seperti meluncur seksi dan mata terpukau memandangnya. Ini pendapat sy ler:)

          Cheers!


          • betullah.lain org lain pandangannya. Pandangan saya, bila tengok suprima statik dari jarak dekat, memang cantik, tegap. kalau semasa suprima bergerak, dari depan dgn DRL nya yg menyala, mmg seksi. Cuma bila nampak dari sudut 3/4, ketika berhenti di lampu isyarat…agak kureng sikit.

            Mungkin tu la sudut pandangan tak hensem suprima..mcm org juga..dari dpn nampak hensem…dari tepi, nampak tua…haha

            Dan saya lebih suka kalau proton boleh masukkan ciri dan spec suprima ke dalam preve pd masa akan datang.


  • firzs nazif:owh e02 cod die bru tau hoho thanx bro:)
    ajark:la yeke bro ala ruginye saya tak pegi alami proton shah alam ni..saya punye knowlege yg paultan.org to mainstream la…die ckp proton xsmpat nk buat enjin baru.proton mcm kena cri enjin from others manifacture…
    mno: mcm tu ye bro okay2..sebab saya haritu gi proton shah alam saya sesat ..nk cri brg r3 ..tnye pak gad kt tmpat simpan perdana..saya tnye die…’r3 kt ne??die ckp sini..saya masuk la…then saya gan gf saya cri2 xde situ yg ad r3 punye bengkel dngan tmpat post production perdana..ad dinding 2 tulis proton buat cover2 stering je lain semua honda..hohoho tq all…


  • Kereta ni mmg cantik dan nampak fit in exterior dan interior nya. Tapi saya tak faham apa motif sebenarnya Iriz active ni adakah hanya sekadar gimmick dalam event ini atau untuk future car. Ia memukau tapi semcm x realistik utk proton comercial kan. Lihatla spt proton saphhire design depan dan belakang sungguh elegance tapi tapi bila preve out jauh beza. Panel meter tu masa karnival proton 2012 pun rase dah ada tapi berterusan smp skg ni pun masih prototyping lg. So smp bila agaknya. Saya harap proton fokuskan kat enjin dan kualiti serta light material digunakan. Iriz ni kecil tapi sgt berat rata-rata dari model lain. Berdasarkan paultan review Iriz 1.6 agak mengecewakan dari segi engine performs.


    • Rata2 blog Aku tngok 80% org memuji..hanya 20% sahaja kurang….aku rasa kau saja kot yg kecewa sbb proton iriz lepasni akan jadi terbaik yg akan mengalahkan myvi nipon kau…


  • As for procurement,p1 kene dictate sendiri quality polymer yg nak digunakan vendor whether its hdpe or ldpe.takpun direct sourcing ngan petronas,titan (local) or gulf polymer.dictate the quality bukan vendor.aku tgk interior iriz rasa byk boleh improve lg.perhaps tanpa additional cost pun. Tukar proc method, insyaallah byk cost saving.


  • Tak dinafikan affordability penting.tapi suv market usually mmg up skit n nak charge premium skit mmg boleh.tapi regret platform exora, preve tak utilize utk suv market.rugi


  • SUPRIMA S GUA GUA CANTIK APA.WALAU KADANG DARI TEPI MACAM TAK CANTIK.TAPI KALU LEPAS CUCI CANTIK APA.TAK ADA KERETA SEMUA CANTIK TETAPI SUPRIMA LEBIH CANTIK DARI TOYOTA PRIUS HATCBACK DAH MACAM KERETA BERHIAS GEDABAK BESAR.TERPULANG DARI MATA MASING2.MACAM LAMPU BELAKANG OKLAH TU.


  • Teknologi mcm lampu kalimantang?..elok sgt le tu..pasni boleh pi supermarket tukar lampu kalimantang kat keter sendiri…jgn kene tukat starter slalu cukup la..hahaha


  • (Maaf keluar topik jap) Smlm tgk Suprima warna putih siap dengan lips dan side skirt R3.nampak menarik, Dari tepi mmg menarik, tapi dari depan rasa kurang sikit, mungkin facelift depan boleh guna lampu yg ada shape mcm protaip Proton Tuah dan bumper yg lebih garang sikit macam Iriz/Tuah Espire, . diffuser bumper belakang Iriz lagi nampak menarik dari Suprima.

    Harap Suprima R3 akan mengalami sedikit perubahan dari segi bumper dan diffuser belakang serta perubahan pada bumper depan.

    Ini hanya pendapat saya, lain orang lain ragam.


    • hahaha..udah2 le…bagi le can kamal buat sale ‘aziah’ die bagi potong sale iriz..kete kebanggaan die kan sempurna kaannnn….lah sangat… (-_-)


      • Tadi tgh hari 1st time aku tengok Axia kaler hijau varian standard (grill depan kecil).
        melintas di depan traffic light, actual view lebih besar sikit dr Viva,
        tapi bukan class Iriz, secar kasar tengok saiz pun jelas segmen berbeza.

        Di luar nmpak ‘plain & flat’ profile, design depan belakang kurang menarik bagi varian standard bila lihat sekilas begitu..

        mungkin pandangan org lain berbeza.

Leave a Reply