ARKIB

KATEGORI

Buletin

Chevrolet Malaysia serah dua unit Chevrolet Captiva kepada Pasukan Terjun Kebangsaan dan Majlis Sukan Negara

Views

NAZA Quest Sdn. Bhd hari ini menyerahkan dua unit Chevrolet Captiva kepada Pasukan Terjun Kebangsaan dan Majlis Sukan Negara. Ia telah diserahkan kepada Dato ‘Hj Ab Jalil Bin Hj Abdullah, Pengarah Pengurusan Sukan Jabatan Majlis Sukan Negara oleh Datuk Maruan Mohd Said, Naib Presiden Kanan, Kumpulan 4 Wheels Motor merangkap Ketua Pegawai Operasi Naza Quest Sdn Bhd.

Dua unit Chevrolet Captiva telah diberikan sebagai sebahagian daripada perjanjian dengan Negara Majlis Sukan & pasukan Terjun Kebangsaan dalam usaha membantu dari segi logistik untuk persediaan Sukan Olimpik RIO 2016 . Chevrolet Captiva tersebut akan digunakan untuk membawa atlet dan pegawai berulang alik ke acara terjun di seluruh negara selain digunakan oleh pasukan ke sesi latihan harian mereka.

Keputusan Chevrolet Malaysia untuk menyokong pasukan terjun kebangsaan, yang turut dianggotai pemenang pingat Olimpik wanita pertama negara Pandelela Rinong adalah kerana mereka percaya bahawa prestasi pasukan baru-baru ini di pentas dunia memerlukan sokongan daripada sektor korporat.

” Chevrolet dan Kumpulan Syarikat NAZA telah aktif dalam menyokong sukan tempatan dalam acara seperti perlumbaan berbasikal Jelajah 1Malaysia, World Cup Persekutuan Sepak Takraw Antarabangsa (ISTAF) 2011 dan Jelajah Asia Chelsea 2011. Syarikat itu juga telah bekerjasama dengan Kementerian Pelancongan Malaysia untuk memperkenalkan bidang baru pelancongan sukan di negara ini ” kata Datuk Wira SM Faisal Tan Sri SM Nasimuddin, Pengerusi Eksekutif Bersama Kumpulan Syarikat NAZA .

” Chevrolet Captiva merupakan SUV terbaik dalam negara. Ia serba boleh dan menawarkan kemewahan dengan prestasi dan teknologi canggih enjin diesel VCDI 2.0L pengecas turbo yang menghasilkan 360nm yang menjana 2750 rpm dan 122kW/163PS pada 3800 rpm. Captiva mempunyai transmisi 6-kelajuan automatik yang mempunyai Driver Shift Control (DSC) dan mod ECO ” tambah beliau.

the authorMohd Izarul
Founder
Pereka grafik berjiwa otomotif

Leave a Reply