ARKIB

KATEGORI

Buletin

Ducati Monster Diesel telah tiba!

Views

Ducati Monster Diesel kini telah tiba di Malaysia untuk menyambut ketibaan Ducatisti sseluruh Malaysia sempena Asia Ducati Week 2012. Monster Diesel adalah evolusi daripada model Monster 1100EVO dan amat dinantikan oleh peminat Ducati Malaysia. Bagi Lob Muhammad Abdul Shukor, inilah masa yang dinanti-nantikannya sebagai hadiah kejutan buat isterinya, Norcilla Omar. Mereka merupakan peminat setia jenama Itali tersebut.

Diesel Ducati Monster adalah produk perkongsian dinamik dengan jenama fesyen ikonik, Diesel, dan adalah gabungan utama kekuatan dan gaya Itali  menawarkan gabungan berani ‘motosikal “naked” ikonik’ dan ‘gaya tentera bandar ‘. Ducati 1100 EVO menyediakan kanvas untuk Renzo Rosso, pengasas Diesel dan pereka dari Pusat Rekabentuk Ducati. Dengan inspirasi tema tentera ‘Diesel Berani Hijau matte ‘ pada bingkai Trellis Ducati, roda, penutup enjin, sistem ekzos dan sepit udang, memberikan Diesel Monster sebagai pilihan bagi para pecinta gaya hidup bermotosikal avant garde.

Ducati Diavel Cromo juga dipertontonkan kepada para hadirin termasuk Norcilla Omar sempena acara penyerahan motosikal Diesel Monsternya. Diesel Monster dijual pada harga RM118, 888, manakala Cromo Diavel akan dijual pada harga RM124, 888.

Bersempena dengan MotoGP Malaysia di Sepang minggu depan, Asia Ducati Week 2012 ke-2akan mengalu-alukan rakan-rakan lama serta yang baru,menjanjikan hiburan lebih menyeronokkan dan kenangan yang tak akan dilupakan. Peserta akan diraikan dengan makan malam dan parti alu-aluan oleh pasukan Ducati Corse menampilkan DJ antarabangsa bersama Ducati Street Party sepanjang Jalan P. Ramlee. Ducatisti akan menjelajah ke seluruh Malaysia dan salah satu perhentian mereka adalah bandar bersejarah Melaka.

Peserta terpilih Minggu Ducati Asia juga akan menikmati Ducati Riding Experience (DRE) yang dijalankan oleh tidak kurang daripada dua jurulatih bertauliah Itali dari Ducati Motor Holding. Penunggang legenda Ducati, Troy Bayliss dan Loris Capirossi juga akan membuat penampilan khas di seluruh Asia Ducati Week.

KLIK UNTUK BESARKAN IMEJ

Teringin nak jadi Tony Stark aka Iron Man? KLIK SINI http://funtastickodesign.wordpress.com/2012/10/09/advertorial-tempahan-t-shirt-arc-reactor-edisi-khas-kini-dibuka/

the authorMohd Izarul
Founder
Pereka grafik berjiwa otomotif

3 Comments

Leave a Reply