ARKIB

KATEGORI

Spyshots

GEMPAR : Foto sebenar Proton Perdana 2016 bocor!

Views

Akhirnya terbongkar juga rupa sebenar Proton Perdana 2016 yang bakal dilancarkan bulan Mac nanti. Jika dua hari lalu kami memperolehi spesifikasi Perdana 2016 semasa merayau-rayau di laman-laman sosial, hari ini perkara yang sama juga berlaku. Nampak gayanya selepas ini mungkin banyak lagi foto yang akan terkeluar di alam maya.

perdana rear

Kami yakin inilah versi produksi Perdana 2016 kerana jika dilihat dari bentuk lampu belakang dan depan ia sama seperti dalam imej teaser yang pernah dikeluarkan. Rekaan rim aloi juga sama dengan versi yang telah dipertontonkan semasa Alami Proton tahun lalu. Kemasan dalaman dua tona juga sama dengan spesifikasi yang terbongkar. Cuma [email protected] pada sayap Proton dan belakang masih menggunakan logo Proton yang lama. Katanya logo Proton yang baharu berbentuk 3D dan nampak lebih garang.

Kalau takut foto-foto ini diturunkan, baik simpan cepat-cepat ye!

KLIK UNTUK BESARKAN FOTO

perdana front perdana rear

the authorMohd Izarul
Founder
Pereka grafik berjiwa otomotif

70 Comments


  • ni gambar model testing aka spyshot ni..

    again… design belakang hodoh…
    semua keta proton design belakang failed..
    cari la chief designer yg baru…
    muak la oiii….

    korang jual ja rm90k.. org akan beli… zama level honda city…

    kalau jual rm110 ke atas…
    baik beli honda civic ke atas..
    susah org nak beli..


  • Paling sedih bgi aku dkt perdana baru ni adalah dikhabarkan airbag hanya ada 4 (kereta proton high end yg lain boleh ada 6), keyless entry atau smart on/off engine (iriz boleh ada knp perdana x leh ada), hill assist (suprima boleh ada knp perdana x leh ada), gear hanya 5 speed (yg ni boleh faham la sebab enjin honda. Tapi bagaimana pun preve & suprima ada 7 speed), & tiada smart info display dkt meter kereta (Faham la design meter x leh ubah sgt. Tapi tgk byk je space dkt meter tu boleh buat SID).

    Hopefully masa update enjin Petronas NE01 nanti, bukan sahaja facelift & enjin yg berubah, tapi transmisi, seat, head unit, design meter, trim juga berubah & ciri² keselamatan & keselesaan ditambah.


    • part2 yg bro mention tu bknnya bley main bolt on….kne ade integration dri body dan electrical…honda dah ltk constrain mcm tu….dah abis agreement bru la bley tkr….papehal kita tunggu bila dah ade kt showroom nnt….lg pon perdana nie max production xlbeyi 5000 unit bg tempoh 5 tahun….


      • 5 tahun bagi 5000 je? Mmg honda dh kecut dgn proton, hbis2an diorg cekik proton…lama sgt 5 tahun tu, at least bagi la bt facelift untk tahun ke3…boleh la proton sumbat tgdi tu, redesign interior, n full spec safety….5 tahun sgt lama, by that time, smua brand dh ada d segment baru dgn tech yg lbih canggih,…mcm mana proton nk catch up kalau mcm ni…honda oh honda…kejamnya…


    • Jangan letak harapan tinggi sangat terutamanya dari segi spesifikasi pada perdana ni kerana model ni hanya untuk memastikan proton mempunyai model segmen D sahaja. Lagipun ada perjanjian dengan honda yang perlu dipatuhi oleh proton.

      Cuma saya yakin, kualiti kereta ini terjamin dan lebih baik kerana ia bukan 100% menggunakan part2 yang direkabentuk atau dibuat oleh vendor proton sendiri. Banyak bahagian kritikal masih menggunakan part dari Honda accord, terutamanya elektronik part, enjin dan kotak gear.

      Ini secara tidak langsung, kereta perdana ini kurang menghadapi masalah. Kalau saya mampu pakai segmen D, memang saya dah beli perdana ni.


      • Banyak benda yang proton masih belajar ni,sedangkan dah berapa lama proton buat Perdana.Kalau nk ikutkan pengalaman,rasanya cukup dah.Tapi segmen ni banyak competitor nama2 besar,saingan kuat sangat.tak berbaloi rnd dari 0.terpaksalah rebadge then terikat dengan restriction honda.bagi aku proton xperlu buang masa dan duit semata2 nak offer segmen D dalam lineup model dia buat masa ni.baik spent resources untuk tambahbaik model2 yg berpotensi.


    • Preve ngan suprima mana ada gear bang pasal dorang pakai cvt je tang 7 speed tu rasanya hanya untuk paddle shift dengan virtual gear je.5 speed auto ni dah kira ok lah daripada guna cvt.Yang bab airbag tu no comment pasal ni perjanjian honda ngan proton mungkin honda tak bagi ubah internal banyak sangat.Tau taulah kan orang jepon ni kedekut sikit


  • wakaka.. helah proton..
    sengaja bocorkan gambar perdana accord versi lama..

    yg latest bukan mcm ni…

    tp apa2pun kalau remain design belakang serupa tu jugak.. mmg hodoh..
    wakakakaka…

    honda civic baru lagi berbaloi dgn harga perdana baru nanti…

    gua suggest perdana baru letak rm90 lwn honda city and vios sudah la… insyaallah laku… nak lwn camry accord semua tu.. kirim salam lah..


  • Tunggu pelancaran nnt.. Kalau tgk design sekarang, mmg tak cantik.. Belakang mmg tak cantik..

    Mungkin Proton nak kekal dgn design language, depan cantik blakang tak cantik.. Hehe..


  • apa yg berlaku pada inspira..
    bakal berlaku pada perdana ni..

    yg merana adalah pembeli.. emosi kena bahan dan perception.. wakakak


    • Mmm… apa yg berlaku kat inspira? Citer sket:P Cuma inspira produksinya dh dihentikan sebab enjin pendermanya (mitsu evo) dh stop produksi gak. Cuma dulu patutnya ada fasa 2, cuma idea nie dibatalkan selepas terhasil preve n plan baharu proton.

      Cheers!


  • Perdana baru tak boleh lawan dari segi equipment dan safety. Ini bukan kereta baru, yes, design luar memang fresh, tapi lain-lain semua dari tahun 2007… hampir 10 tahun dah. Orang Malaysia kena faham, Proton memang nak pasang, tapi kalau mereka rebadge kereta orang lain, inilah hakikatnya… Tapi sekarang, Proton dah ada kereta segmen D, setelah bertahun-tahun tunggu. Sudah ditakdirkan bahawa Perdana ini takkan jual berlambak-lambak, oleh itu, Proton patut tumpu kepada apa yang mereka boleh buat…. iaitu kualiti dan reliability. Quality over quantity. Kalau Proton boleh pasang Perdana semacam Honda Malaysia pasang Accord sebelum ini, sekurang-kurangnya, Perdana boleh lawan lagi… kalau kualiti pun kurang, entahlah macam mana nak recommend Perdana ini pada harga RM150k… kalau top-spec RM130k, masih boleh, kalau 115k, amat kompetitif.

    Anyway, all the best Proton and harap-harap boleh tumpu kepada Persona baru selepas ini.


    • Mmm… proton hanya guna platform jer. not totally rebadge. x sama kes suzuki nanti. Even proton membuat penambahbaikan kat model honda accord gen8 yg sememangnya diyakini baik ini. Ibarat seperti memilih n mendapatkan biji benih yg paling baik. Ditanam, dibajai, disirami dan disuntik nutrien n zat dan akhirnya membesar n menghasilkan buah yg lebih baik dari benih asal.

      Cheers!


  • boleh tahan juga design perdana ni..yang kata buruk tu mungkin subjektif mata mereka kut..banyak komen negatif tidak berlandaskan fakta pun..apa2 pun proton perlu terus maju kehadapan.dulu brand jepun pun kene bahan dgn mat saleh. sekarang mat saleh yg terkedu dgn brand jepun.


    • Mmm… bukan apa, yg komen ala ala dengki tu sebab sakit hati pengalaman silam mereka dan terperangkap dlm kapsul masa tu. Baik mana pun produk baharu bagi diorg ia tetap hitam dlm menilai. Org cengini x bleh jadi juri utk rancangan talented realiti TV hehehe… komen sumer ke laut!:P Sorry.

      Cheers!


  • Design wise Dapat inspirasi dr kes2 ikan paus terdampar kat pantai2 satu dunia kot..kesian..dah la gatai nak collaborate ngan honda (konon ngan drb kamceng)..last2 kene kencing….byk sgt syarat sampai kebarangkalian nak export tu limited…kesian kesian..sy rasa proton akan buat loss utk perdana nie jikalau x disupport oleh fleet sale


    • Mmm… perdana D segment nie utk niche market. Proton sedar diorg kena fokus kat segment B n C kalau utk masuk market global. sbb tu diorg terima JV dgn honda dan menjangkakan syarat2 honda nie. Apa yg penting proton mendapat input dri segi teknologi pembuatan. Sy x rasa perdana nie utk market global buat masa nie. Tapi jika sambutan generasi baru (perdana) n model2 baharu lain nie memberangsangkan n meningkatkan reputasi proton n kewangannya, x mustahil generasi perdana utk eksport n domestik dihasilkan berdasarkan platform fasa 2 nie. Pada tika itu honda dh x bleh nk letak syarat2 merapu sbb model baharu tika tu bukan datangnya dari model induk honda gen8.

      Cheers!


      • Fauzan, saya setuju dgn pendapat anda. In business, one must have good foresight. I do hope Proton can move forward and improve further. Those who gave negative comments, do so with such anger and hatred !! I have a proton car (Suprima S) and it does gave me some problems too – so do my other cars, and in my >40 years of driving, I have used numerous brands and types, European, Japanese, Koreans. I do admit Proton has it’s weaknesses, such as aftersales service, quality parts. But I tried to look at all angles, gave both negative and positive comments. Come on, let’s all be constructive and don’t just blast away, like a mad dog.


  • Apakah kekuatan/kelebihan yang ada pada perdana ni berbanding segmen D yang lain? Harganya? rekabentuknya? spesifikasinya? atau jenama proton itu sendiri?


  • kalau da tau banyak kekangan.. yg p sain kontrak buat apa.. elok jela tumpu ke segment C B A saja drpd membazir duit ntk pasaran kecik.. MEMBAZIR..


    • Mmm… kena la fikir di luar kotak. Melihat dgn pandangan n skop yg lebih besar. Proton Perdana nie pelaburan dlm unit dollar n cent mgkin tidak membantu sgt. Marketnya kecik jer kat M’sia. Tapi sumbangan dri segi repo n penjenamaan semula, n marketing brand proton tu sedikit sebanyak, ada. Kalau cam tu petronas x yah ler sponsor team F1 billion ringgit sana sini, tumpu jer kat pengeluaran minyak jer.. tapi kenapa? tentu ada sebab tersendiri… branding, marketing, prestij dll. Kalau cakap bab2 membazir, dulu ada org cakap bina putrajaya tu membazir, menara klcc tu membazir, cyberjaya tu membazir, KLIA tu membazir…. tapi sekarang nmpak x kepentingannya? Think big, pikir di luar kotak n see big picture:)

      Cheers!


      • berfikir di luar kotak…oo.. nak bandingkan dgn klcc..dgn Putrajaya..oo..macam gitu..antara Putrajaya, klcc dgn proton..siapa yang dilancarkan dulu? dah berapa tahun berlalu? ada nampak beza dia tak? mesti la nampak kan..boleh ke nak banding kan mcm tu? mestila tak boleh..sebab nya..putrajaya dgn klcc tu da berjaya..hari2 orang duk kerumun..proton pula bagaimana? isu2 kualiti masih tak selesai2..pusat servis hanya yg tertentu saja berkualiti untuk hntr servis..nak fikir luar kotak yg berapa kotak lg tu en.fauzan? kalau nak cakap pasal imej, jangan la ckp kenapa petronas sponsor kelab F1 tu..petronas sponsor kelab F1 tu mmg myk petronas ada jual di lain2 Negara.. bagus la ntk marketing.. org pn sng hati nk beli.. kelab F1 tu plak Berjaya dlm sukan tu.. proton buat kete D segment nk jual ke mana? dlm Msia je? rebadge plak tu.. dkt Negara asia lain atau middle east pn da bersepah dgn accord generasi ke 8 tu.. diorg tak pandang sgt da.. knapa tak tumpu je modal tu ntuk kemaskan lg model seperti gen-2 @ persona @ waja yg ada terjual di middle east? naik taraf enjin, kualiti ntk model2 yg da mmg ada peminat tu..kan lg bagus.. tak begitu en.fauzan.. ke nak kena fikir brapa biji luar kotak lg ni?


        • Mmm… ko dah silap faham nie. Yg sy bagi tu contoh la, bukan buat perbandingan…adooiiii…. even perdana nie hanya utk pasaran m’sia jer. Honda x bagi dh itu syaratnya. Sama gak dulu mcm kes inspira by mitsubishi. Even model2 berpotensi seperti A, B C segment pun dlm pembikinan replacement kn? X kn tak tau? Ko ckp pasal pembaziran… sbb tu sy suruh ko fikir balik. Tentu ada sebbnya pelaburan nie dibuat. Ko pun akui reputasi n brand proton masih belum kukuh, so nie adalah salah satu initiatifnya…. errr… u ckp pasal pembaziran kn? nie meleret2 ker service after sale plak melencongnya…. fokus ok:P

          Bang, kalau marahkn nyamuk, jgn dibakar kelambunya ye:P

          Cheers!


          • ooo..contoh.. bukan buat perbandingan.. ok lahh.. inisiatif perkenalkan perdana baru yg kecil pasarannya adalah salah satu langkah untuk membaiki reputasi proton? ooo.. mcm gitu en.fauzan… tau.. proton pn dalam proses nak keluarkan saga, persona baru.. bagus tu,, bagus.. tp lg bagus modal nak buat perdana ni labur ke model2 baru tu.. baik pulih semua pusat servis.. pun dpt tingkatkn balik reputasi proton.. betul tak en.fauzan? buat perdana rebadge jual mahal2 pn, rakyat marhein bkn boleh beli pn… yg byk beli pun rakyat marhein.. buat kereta mahal2, boleh jual bbrapa unit je, kn tak byk untung dia.. ke salah lg en.fauzan?


          • Mmm… bagus la dah faham sket2 senario industri:) Even kalau bro ikuti perkembangn semasa, proton pun sedang tingkatkan servisnya, walaupun pelaburan besar sebenarnya bagi sebuah model D segment perlukan modal lebih RM600 juta. Tapi proton sediakan budget RM200 juta jer utk model nie. Namun demikian, prootn juga beri tumpuan pada pelaburan model2 popular lain pasarannya kn? Tahun nie jer ada 3 model selain perdana akan kuar. Model perdana nie kn utk pasaran niche market, sebab tu hanya guna platform honda jer. Lebih murah kosnya. Sy rasa perdana nie lebih utk pengukuhan reputasi, penjenamaan semula n marketing strategi…. disamping mendapat perkongsian teknologi drp honda sudah semestinya:)

            Cheers!


  • saya akan beli proton jika kereta proton mempunyai ciri-ciri tersebut(no 1 paling penting diikuti yang berikutnya kurang penting)

    1 – Ketahanan yang baik, material yang berkualiti
    2 – harga yang berpatutan
    3 – Ciri-ciri keselamatan yang sesuai
    4 – Maintenance yg tk membebankan & pusat servis bagus
    5 – Keselesaan dalam pemanduan – ergonomik, stabil dan lain2
    6 – penjimatan minyak
    7 – rekabentuk menarik
    8 – Fungsi-fungsi canggih ( sistem audio dan lain2)

    Kalau ciri no 1 tiada, jadi saya tidak lagi lihat no seterusnya.Pendapat saya ciri no 1 sangat penting kepada pembeli.Pembeli akan beralih arah pada brand lain jika ciri no 1 ni tiada pada proton.


  • Kalau setakat kereta honda jgn nak sembang la kualiti….cat kereta honda tu elok ke….cuba kau tanya org yg pandai cat….kalau body tu jgn cakap bagus la kalau spot point banyak yg no fusion…why…honda tu


  • FYI a bit out topic ….but Tun M has revealed that after the the launch of the Perdana , Persona and Saga …..Proton will start building the 2nd Gen Exora (Believed to be Design by LG CNS) , 2nd Gen Arena/Jumbuck (Proton Pick-Up Concept ) , Lotus SUV/Crossover , Lotus Sedan and also Proton is going to shock all us Malaysians by Making Their own AWD system with Suzuki so it can be used on the two Lotus SUV and Sedan …..

    Oh and there is news that Proton will have Its first Full Size SUV and its first RWD Sedan thanks to the two new Lotus platform that was developed for Proton & Lotus ….uhh interesting times ahead


    • Jangan harap sgtlah..new tech new problem..buat 4wd rwd ntah apa jadinye ntah..rotation jem tiba2 ker…mend problem kecik2 pun bertahun nak settle..yg nie totally unfamiliar tech..haha


    • Bro nieko
      belajar la dr sejarah.hehe

      2008..selepas launch persona
      proton akan mengeluarkan new saga, kemudian their 1st mpv, kerjasama dengan mitsu untuk penggati waja, waja phase 2, enjin turbo, persona r for global (believed to be design by italdesign) dan akan mengeluarkan global small car collaborate dengan lotus.
      Tu tahun 2008, dengar mcm menarik. Kan

      2015..exora,inspira,preve,iriz
      …….
      krik krik krik

      jadi kalau 2016 ni kite dengar exora 2nd gen design by lg cns, 2nd gen arena, lotus suv, lotus sedan, awd, full sive suv, rwd sedan..tak perlu la excited sgt, just kenang kan exora,preve,inspira,iriz. InsyaAllah sedara akan kembali ke alam nyata

      sekian


    • Negative Image Hurting Proton Sales.

      Proton needs to shed its ‘cheap’ image
      Carmaker admits negative perception hampering sales
      By M. Jegathesan

      Malaysia’s national carmaker Proton is blaming a flood of low-cost foreign imports for cutting its market share, but critics say the real problems are its “cheap” image and poor track record.

      Proton’s arch defender Mahathir Mohamad, the former premier who launched the ambitious national car scheme in the 1980s, said last week unfairly priced foreign imports were making it hard for Proton to compete, and called for more restrictions.

      In happier times, Proton used to sell six out of every 10 new cars in Malaysia, but growing foreign competition has seen its share of the market fall to 44 percent in 2004 from 48 percent in 2003, and the outlook is poor.

      Toyotas, Nissans and Kias already crowd the nation’s roads, and many more will come as the high excise taxes and import duties which have protected Proton are stripped away under a regional trade pact that comes into full force in 2008.

      Industry analysts and car owners say Proton needs to address its perennial bugbears – poor assembly and after-sales care, and high maintenance costs – to achieve its goals of boosting both domestic sales and exports.

      Far from being proud of owning the national car, many Proton drivers say they only opted for one because they could not afford an import, and after unhappy experiences, they plan to switch to a foreign model when they can.

      Proton’s 1.6 litre Waja sedan is considered among the best of the nine-model range, but businessman Y.S. Chong told AFP that while his Waja “so far is okay” he would not buy another national car if he could help it.

      “The Waja is attractive but spare parts are expensive and after-sale service is poor,” he said as he left a service center where he witnessed customers arguing with workers over shoddy service. “If I have the money, my next car will be a Honda.”

      ….

      jangan tak percaya, ni berita 2005 atau 11 tahun yang lampau. Tahun ni, proton masih mendendangkan cerita yang sama. 10 tahun akan datang, harap2 dah tiada berita macam ni.


      • susah nak cakap..tapi inilah hakikat yang perlu ditelan. jangan terperanjat kalau 10 tahun akan datang proton masih bercakap perkara yang sama.


  • OHH That means you guys are not aware of what is currently going on in Proton ………hah!! Now!!! what iam referring to is the resent Interview Tun Mahathir had with Paultan and AutoFreaks cru about three days ago.
    The meeting is to discuses about future Plans for Proton which include Next Gen Exora , Next Gen Arena , The New Lotus SUV/Crossover and The surprising news The Lotus Sedan ……if you still think I am making this up then all you have to do is Go to Paultan.org and search for the news ….
    .ohh and fyi all the news are Made by Tun M himself on Five deferent Video Interviews …….so be prepared fore some serious heart attack

    You people are always Jumping in to Conclusions……What I said on may last Comment in this matter was based on Tun Mahathir’s recent Interview…….So the Lesson you Learnt today is Always do your research and homework ……………

    This is the exact same reason I never comment in any Blogs ……..


  • Ohh and For your kind information the Lotus SUV/Crossover will be Launching in UK or Europe next year.. as A Near Production car ie a Working Prototype and some details of the Sedan might be shared ……..

    Huh that French CEO Jean Gales has already driven the Damn Car at Lotus Test track ……..

    The reason there is no Spyshot is because Tun M doesn’t want anyone near the car or for those fools that should not spill any details ……There is a Very slim chance that one of these cars will become a Proton but Which one is still in Darkness

    Korang ingat Proton Sekarang nie sama macam dulu ke ……?? Oh you are …very mistaken

    Well before proton was run by Accountants …..But now they are run By Tun M and Mr Harith people who are Driven yes there will be failures but if they don’t try now then the are in trouble…

    Just Look at Alfa Romeo ….in the 90s it was always considered to be inferior to most German and Swedish cars and Iam not talking about Luxury Marks like Merc or Volvo but more to VW and Saab…….fast forward today and Alfa has the Gulia but still its not ready until 2018…..

    Proton Is just a very confused Carmaker Just like Alfa ,Suzuki , Fiat and Mitsubishi that’s all


  • Cakap la apa pun…proton tetap kereta bodoh, didesign oleh orang bodoh…dan pembelinya pulak di kalangan si bodoh-bodoh belaka…


    • honda,toyota,mazda..senuanya dulu bodoh nak buat kereta..tp sbb mereka belajar dan mencuba..jadilah pandai..berbeza dgn org bodoh sombong..tk nk belajar..rasa diri pandai


  • Bila masa proton JV dgn honda jepun ya..? Sedangkan honda jepun dh akui xde buat JV dgn proton.. proton ambil model ini dari DRB y mempunyai hak jualan dan pemasangan model honda di malaysia.. Langsung tak melibatkan dari HONDA JEPUN…
    Ada faham ka..!!


    • Mmm… prootn dgn honda kiranya mmg ada JV la dlm projek perdana nie. Honda beri platform kpd proton n honda mendapat fasiliti yg baik utk pasaran keretanya melalui honda M’sia yg mana operasinya di bawah DRB. Win-win:P

      Cheers

Leave a Reply