ARKIB

KATEGORI

Buletin

Miimo – Mesin rumput robotik paling ‘gempak’ keluaran Honda

Views

Nak mesin rumput paling ‘gempak’ untuk bagi jiran sebelah rumah anda teruja? Honda ada jawapannya. Inilah Miimo, mesin rumput robotik paling comel dan telah menjalani proses transformasi kosmetik kepada versi yang diinspirasikan dari Civic Type R 2018 dan superbike CBR1000RR Fireblade.

Miimo versi Civic Type R memang mempunyai bentuk yang menyerupai kereta tersebut, siap ada lampu depan, corong kemasukan udara, spoiler belakang yang tinggi dan ekzos kembar tiga di belakang. Versi superbike CBR1000RR Fireblade pula mengambil sedikit inspirasi daripada bentuk motosikal itu dan dihiasi dengan skema warna serta kemasan merah, putih, hitam dan ungu, sama seperti pada badan jentera dua roda tersebut.

Kalau anda berangan nak membeli Miimo, ia hanya dijual di UK dan menggunakan sensor 360-darjah yang membantunya mengelak halangan yang berada di hadapannya. Mungkin kalau anda teringin sangat nak benda ni boleh cuba membeli secara atas talian atau kalau anda kebetulan nak melancong ke UK, boleh terus membelinya di sana atau boleh kirim melalui rakan-rakan yang menetap di sana. Sempoi kan Miimo ni?

KLIK UNTUK BESARKAN

the authorMohd Izarul
Founder
Pereka grafik berjiwa otomotif

Leave a Reply