ARKIB

KATEGORI

Buletin

PEMENANG HADIAH UTAMA ‘PIMP MY ALMERA’ BAWA PULANG RM20,000 DI KLIMS’13

Views

Mr. Tan and Grand Winner

Edaran Tan Chong Malaysia (ETCM) baru-baru ini mengumumkan pemenang Hadiah Utama peraduan rekaan ‘Pimp My ALMERA’ yang diadakan di Kuala Lumpur International Motor Show (KLIMS’13) kali ke-13.  Nissan ALMERA yang merupakan model paling laris ETCM pada tahun ini menjadi ‘kanvas’ buat para pelajar rekaan dari institusi pengajian terkemuka di LembahKlang untuk menyerlahkan bakat kreatif dan imaginasi masing-masing dalam pertandingan tersebut.

Dalam peringkat pertama, para peserta dari Dasein Academy of Art, Saito College dan IACT College menghantar penyertaan yang menunjukkan visi artistik mereka tersendiri. Kemudian, dengan input dan bantuan daripada guru masing-masing, penyertaan akhir disenarai pendek untuk mewakili setiap sekolah. 

Ketiga-tiga finalis ini menerima RM5,000 setiap seorang sebelum melangkah keperingkat kedua pertandingan. Dalam peringkat ini, penyertaan mereka dipaparkan di laman Facebook Nissan bagi memberi peluang kepada orang ramai memilih untuk proses pemilihan terakhir. Tempoh ‘pengundian’ orang ramai berlangsung dari 13 September hingga 12 Oktober 2013 dengan setiap finalis berharap agar rekaan mereka dipilih sebagai pemenang.

Chuang Xin Yi dari IACT College muncul sebagai juara dengan konsep rekaan yang diinspirasikan daripada‘retro-poppin’ untuk memenangi Hadiah Utama berjumlah RM20,000. Selain wang tersebut, rekaan beliau turut diserlahkan ke atas sebuah Nissan ALMERA yang diperkenalkan dalam majlis tersebut dan dipamerkan di ruang pameran Nissan sepanjang KLIMS’13.

Chuang yang amat teruja dengan kemenangannya sempat membuat satu penerangan ringkas mengenai konsep dan elemen rekaan hasil seninya, sebelum diikuti oleh majlis penyampaian hadiah. Dua orang lagi finalis, Ho Shu Qi dari Dasein Academy of Art dan Lee Tieng Chiew dari Saito College masing-masing menerima wang tunai sebanyak RM5,000 atas usaha mereka.

KLIK UNTUK BESARKAN FOTO

the authorMohd Izarul
Founder
Pereka grafik berjiwa otomotif

Leave a Reply