ARKIB

KATEGORI

Buletin

Pemenang Pertandingan Reka Bentuk NST-Peugeot 2012/13 diumumkan!

Views

NST Peugeot Design Competition Awards - University winner

Nasim Sdn Bhd dan New Straits Times baru-baru ini telah mengumumkan pemenang Pertandingan Reka Bentuk NST-Peugeot 2012/13. Dilancarkan pada bulan September 2012, Pertandingan Reka Bentuk NST-Peugeot 2012/13 terbuka kepada pelajar universiti / kolej dan sekolah menengah. Peserta dikehendaki untuk mereka bentuk bayangan kereta sports Peugeot pada masa hadapan.

Selepas meneliti melalui penyertaan dari pelajar universiti / kolej dan sekolah menengah di seluruh negara, panel hakim pertandingan telah memilih tiga pemenang dalam kategori universiti / kolej dan tiga pemenang dari kategori sekolah menengah. Pertandingan Reka Bentuk NST-Peugeot 2012/13 adalah pertandingan reka bentuk yang kedua dianjurkan bersama oleh New Straits Times dan Nasim, pengedar rasmi Peugeot di Malaysia. Pertandingan Reka Bentuk NST-Peugeot yang pertama telah diadakan pada tahun 2011.

Sebanyak 51 penyertaan diterima daripada pelajar universiti dan kolej untuk pertandingan manakala terdapat 52 penyertaan daripada pelajar sekolah menengah.Panel hakim bagi pertandingan ini terdiri daripada wakil dari Institut Automotif Malaysia, NST, industri automotif, Nasim dan kakitangan Automobiles Peugeot dari Pusat Reka Bentuk di Shanghai.

NST Peugeot Design Competition Awards - Secondary School Winner

Nor Azieiwani binti Mohd Ghani dan Ahmad Syafiq Aiman Mohamed Raziff dari Universiti Sains Malaysia muncul pemenang bagi kategori pelajar universiti dan kolej, manakala Muhammad Uszaeem b. Salmin dari Sek. Men. Vokasional Klang adalah pemenang bagi kategori pelajar sekolah menengah.

Pemenang bagi kategori pelajar universiti / kolej telah memenangi perbelanjaan perjalanan lima hari empat malam dibayar untuk kedua-dua ahli pasukan ke Paris dan melawat pusat penyelidikan dan reka bentuk Peugeot di Velizy, Perancis bersama-sama dengan RM1, 500 dalam bentuk wang tunai dan barangan Peugeot bernilai € 100 untuk setiap ahli pasukan.

Untuk tempat kedua, peserta menerima lawatan empat malam lima hari dengan semua perbelanjaan yang dibayar untuk kedua-dua ahli pasukan ke Paris dan melawat pusat penyelidikan dan reka bentuk Peugeot di Velizy, Perancis bersama-sama dengan RM1, 000 dan barangan Peugeot bernilai € 100 bagi setiap ahli pasukan. Bagi tempat ketiga, pemenang menerima RM1,000 setiap satu. Tujuh penyertaan lain yang termasuk dalam senarai 10 teratas finalis dalam kategori universiti menerima barangan eksklusif Peugeot.

Bagi pemenang kategori pelajar sekolah menengah pula, pemenang tempat pertama menerima RM1,500 dan barangan Peugeot. Pemenang tempat kedua menerima RM1,000 dan barangan Peugeot manakala pemenang tempat ketiga menerima RM750 dan barangan Peugeot.

the authorMohd Izarul
Founder
Pereka grafik berjiwa otomotif

2 Comments

Leave a Reply