ARKIB

KATEGORI

Buletin

PROTON dan LOTUS ucap tahniah kepada Pasukan LOTUS F1

Views

url
* gambar sekadar hiasan

Pengerusi Eksekutif PROTON Holdings Berhad dan Pengerusi Kumpulan LOTUS, Dato ‘Sri Haji Mohd Khamil Jamil dan LOTUS Cars Malaysia hari ini merakamkan ucapan tahniah mereka untuk pasukan Lotus F1 dan Kimi Raikkonen atas kemenangan menakjubkan mereka di Melbourne, Australia baru-baru ini.

“Ini adalah permulaan yang hebat untuk musim ini dan menunjukkan bahawa semua kerja keras yang dibuat oleh pasukan telah mula menampakkan hasil,” kata Dato ‘Sri Haji Mohd Khamil. “Kami juga ingin mengucapkan tahniah kepada Kimi kerana membuktikan beliau seorang pelumba yang hebat, berkaliber dan kami tidak sabar-sabar untuk mengalu-alukan kedatangan beliau, rakan sepasukan Romain Grosjean dan pasukan F1 Lotus ke Grand Malaysia Prix ​​hujung minggu ini. ”

Nama LOTUS telah mempunyai sejarah yang panjang dan cemerlang dalam Formula Satu, dengan kehadiran atlet sukan terbesar seperti Ayrton Senna dan Nigel Mansell. Selama beberapa dekad, LOTUS merevolusikan sukan dengan kehebatan kejuruteraan. Sekarang, kerjasama PROTON dengan Kumpulan LOTUS telah membolehkan syarikat untuk memanfaatkan teknologi “Pemanduan & Pengendalian LOTUS” dalam semua kereta Proton.

the authorMohd Izarul
Founder
Pereka grafik berjiwa otomotif

Leave a Reply