ARKIB

KATEGORI

BuletinSpyshots

SPYSHOTS : Proton [email protected] warna biru di lebuhraya Karak!

Views

950x761xpreve-spy-july-13-02-950x761.jpg.pagespeed.ic.NLs53JYLY9

Laman blog paultan.org telah memuat naik beberapa gambar spyshots Proton [email protected] warna biru sedang menjalani ujian di lebuhraya Karak. Gambar-gambar tersebut berjaya dirakamkan oleh Ahmad Zamani Zakaria. Namun kita masih lagi belum berpeluang untuk melihat sepenuhnya ruang dalaman model ini, cuma kemasan pintu telah ditukar dengan warna seakan-akan perak (warna mungkin macam Chevrolet Cruze). Tarikh pelancaran dan nama model ini masih lagi belum dipastikan, cuma sumber terdekat memberitahu unit pre-production sedang rancak dipasang di Tanjung Malim.

KLIK UNTUK BESARKAN IMEJ

the authorMohd Izarul
Founder
Pereka grafik berjiwa otomotif

41 Comments


  • Harap Proton boleh tukar warna trim untuk pillar atau interior…janganlah putih….sekurang kurangnya sama dengan warna dashboard…


  • mungkin proton cuba buat macam savvy dulu, lain warna, lain sportrim… savvy biru tu dapat sportrim putih. savvy orange dapat six spoke sport rims, savvy lain dapat 8 spoke kot… tapi lain-lain design. last skali yang lite punya dapat rim besi ja..


  • i hope this more on the sporty side. engine management and gearbox program is more towards responsive in manner. that what i hope.

    at the moment im confused with proton strategy.
    no manual gb for inspira 2.0
    no cfe in satria neo
    persona rear seat as vertical as in the gen 2
    savy dies off with with its amt
    ,,,,,,,,

    proton has shown a sucess in exora bold standard when a basic car with turbo engine.
    saga sv with appropriate pricing.

    so proton should look at its existing potential and make use the potential in order to win .

    and the r and d team shoud responsible the get rid of all the niggles in the product so that the car feels more refined..


  • La..masih tak lulus ke utuk lbih 150hp..r3 ada buat sampai 150hp ikut kata tengku djan dulu…tu buat tuk enjin campro tanpa cps..takkan enjin nfe proton tak nak luluskan lebih 150 hp…r3 ada kemampuan buat cuma proton akan luluskan atau tidak takpun jpj akan lulusksn ke tak…banyak variab lagi bagus…

    Spatutnta versi r3 ada lebih 20 @ 30hp baru cun…tapi enjin cc sama…bergetar pengeluar lain…


  • Takde camne…dah ramai kan yb tengok kat sini…cuma tak bagi abik gambar..bagus kalau lancar sekaligus…baru nampak perkembnagan…


  • a g7 i should agree with u.. furthermore torque and horsepower is tuned according to the CVT capability. let say the car is in manual further up of the engine spec is welcomed i think because manuals can take more torque than the designated cvt.


  • Bryan,jangan lepaskan pluang masuk praduan namankan kereta tu…tak masuk longkang lagi…suku pertam tahun depan mauk jalan raya malaysia…

    Banyak juga adiah dia cik brayan..sia sia je tuan tanah postkan pasal tu tapi ko tak baca plak..tak pasal pasal drb melongkangkan diri mereka…hehe…


  • Saya ada dengar dengan telinga saya sendiri di sebuah masjid, lepas solat jumaat. Perbualan diantara orang2 berbaju berlogo DRB-Proton.

    “…supplier kena rectify semula masalah spring plunger gearbox manual…”

    Tanpa menyebut apa-apa nama model, nama varian atau apa-apa code yang merujuk kepada model spesifik.

    Jadi, tuan-tuan sekalian, silalah verdict gearbox model apakah yg mereka sedang bincangkan?


  • OK, read this,(ESPECIALLY PROTON ENGINEER)

    “It could also stem from the fact that my legs are bent more than usual because one notch to the back and my arms would not be in in their ideal driving position. Even if I did move back and adjust my back rest, I would be sitting in a too-upright position. Sorry, that doesn’t work for me either. So there was this constant debate in my head if I should slide the seat back and try to get used to the arm’s length. Adding a telescopic function to the steering wheel would have helped the situation. End of rant.”

    this wirting is pasted from a auto journalist from PT. generally he praised the car only that the issue above is quite the same from what ive been baffling about.

    so i hope PROTON ENGINEERS READ THIS. PLEASE MAKES CAR WITH HUMAN FITTING.

    anthony says a lot of good thing about preve. just that DRIVING POSITION is somewhat incorrect. for a full version i put the link

    http://paultan.org/2012/04/05/proton-preve-our-first-impressions-of-the-iafm-and-cfe/


  • i always complain about an akward driving position in proton cars like
    – cramp feet
    -need a telescopic steering
    -human dimension

    this is a sample of a comment by chris in PT during the launch of the preve.
    a lot of good thing he commented about preve only that….

    quote..
    ” It could also stem from the fact that my legs are bent more than usual because one notch to the back and my arms would not be in in their ideal driving position. Even if I did move back and adjust my back rest, I would be sitting in a too-upright position. Sorry, that doesn’t work for me either. So there was this constant debate in my head if I should slide the seat back and try to get used to the arm’s length. Adding a telescopic function to the steering wheel would have helped the situation. End of rant” (5th april 2012)

    i hope PROTON ENGINEER LOOK INTO THIS – FURTHERMORE THIS IS GLOBAL CAR BY INTENTION. make it right in the first place.


  • globar car with global price—untuk jenama lain saya tak kisah.
    tp untuk proton, sorry to say, perasaan skeptikal masih kuat.

    kalau ikut logik akal, proton dah boleh buat kereta lebih elok sebab tumpuan market dia banyak kat pasaran malaysia je. kilang pun kat msia je. takde nak pening2 kepala nak kawal kualiti kat kilang2 seluruh dunia seperti pengeluar kereta lain.

    tapi tulah…sebab musabab sebenar saya tak pasti..hope they will do better and better. tunggu jelah preve hatchback ni, walaupun preve sedan banyak juga masalahnya.


  • Kan aku dah cakap. Orang kita takkan beli proton lebih 100k. Biarlah kualiti mencanak macam mana pun, jangan harap proton dapat jual kereta lebih 100k.

    Nak kualiti/material elok, tapi harga 40-50k.


  • the question is why cant PROTON rectify problems and make changes or improvements.
    we understand all the cost cutting strategies in making cars. but the basic mistakes should be corrected.

    i agree with all the comments up there.
    the product could have been batter.


  • Improvement, kalau ada pun orang tak acknowledge. Orang akan highlight kelemahan.

    Macam P3-21A aku rasa improvement paling besar dan banyak dari kereta2 proton yang sebelum.Banyak technology baru dan first time untuk proton, tapi, tak ramai acknowledge sebab orang tetap akan focus dekat problem, kosmetik etc.

    Macam safety, Preve lagi bagus dari Forte yang dpt 4 bintang ANCAP walaupun 6 airbags.


  • ruffstuff, i myself do know that there has bee a lot of improvement, its the car that i enjoy for its ride and handling. tautness of its chassis. cvt has it great feel, cfe downsize torquey engine sometimes addictive. i had pushed preve cfe hard, its a well composed car.

    BUT there mistakes to name a few like
    -pedals and steering relation is incorrect.
    -unreplaceable shock nuts in the rear
    -popped out weather strip in proton saga
    -lack of lumbar support for its seats.

    these mistakes which need to be corrected. requires those back to the drawing boards. non of the items i said is about quality, its actually design faults.

    regardless the quality, a careful or a thoughtful design make it feels right.
    my analogy is a cheaper asadi slippers sometimes are more comfortable to wear than expensive pair of adidas slippers.

    for those above i personally talk to tech assistant in the SC. but they cant do nothing and they also agree thats its a deign fault.

    i hope everybody understand where my stand is, im not a brasher. but i like proton to best car to own.


  • sebab tu proton tak jual kereta dorg pd harga rm100k…mngkin proton dh tau org tak berani nak beli. tapi kalau proton yakin, why not kan? letaklh harga rm100k mcm kia cerato..tgk pasaran samada org beli atau tak.


  • kita2 semua komen kat sini sbb kita prihatin terhadap proton.kita suka proton bersaing.proton satu2 nya kereta yang kita boleh komen,hentam dan apa sahaja kerana ada kemungkinan pendapat kita d terima…wp telah menjadi bisnes sebuah syarikat tapi syarikat drb masih beranggapan bahawa proton adalah hak rakyat malaysia…kalau kita kondem n puji tahap gaban kat jenama luar pun,ia akan d longkangkan…sbb siapa kita pada jenama tersebut…

    ada sesetengah perkara yang proton perlu buat lagi banyak pembaharuan…yang pasal pedal minyak tu pernah aku terbaca…harap2 ada banyak perubahan pada model2 akan datang…harap2 yang tukang design kereta pun fikir orang global juga..jangan fikirorang malaysia je yang akan masuk kereta tersebut..drb pun ada perancangan apa yang d jual d luar akan sama d jual d malaysia…


  • Aku pun bukanlah nak bash sangat proton ni. cuma bila pakai proton, sebagai pengguna kita tahu sedikit sebanyak kekurangan, kualiti dan sebagainya. rasanya proton dah tentu dapat banyak maklumbalas daripada SC yang menyelesaikan pelbagai masalah yang timbul. Tapi walaupun SC seluruh negara dah hantar laporan kerosakan, namun apa tindakan proton untuk mengatasi masalah tersebut? buat2 tak nampak? atau diamkan sahaja?

    Cuba bayangkan berapa banyak “man hour” telah dibazirkan utk menyelesaikan masalah dari sekecil2 masalah sehinggalah masalah besar. Ada kes, pembeli diminta ke SC lain sekiranya mereka tidak dapat menyelesaikan masalah tersebut!

    Oleh itu jangan berangan nak jual kereta pada harga RM100K ke atas kalau ia tidak berpadanan dengan apa yang ditawarkan baik dari segi kualiti pemasangan dan juga servisnya. it is not about the price only.. Apa jaminan proton untuk memastikan design, kualiti fit and finish tip-top, jika ia hendak menjual kereta selaras dgn kereta import lain?


  • After sales service ialah satu faktor yang besar.

    Pendapat saya kalau proton nak letak harga 100k keatas tu memang boleh. tapi design, kualiti, fit n finish + after sales service tu kena tiptop jugak.. mesti boleh punya..

    bila photic sebut SC tu baru la terfikir yang memang ramai orang tak suka SC proton juga..

    lembab, tak reti baiki, dah baiki lagi rosak, tak mesra, etc..mmg sinonim la jugak..

    berbanding dengan toyota punya SC contohnya, pomen dia kerja pun tak boleh bawa handset semasa kerja. tak boleh buat kerja underground, kalau owner kereta komplen kereta bunyi pelik dan pekerja SC dia dapati memang kereta tu ada bunyi, owner kereta akan dapat Rm50.

    Paling sedih ialah owner proton savvy ramai yang sadai kereta sebab tak ada bengkel yang reti baiki termasuk la service center proton sendiri. problem gearbox AMT savvy tu boleh solve dengan kos rm200. servis electro pump. bila pegi SC, Diorang suruh tuka gearbox sebiji Rm5000. Kes lain, lampu check engine nyala, tak boleh start, bila check pakai PDT point kepada ECU, sebenarnya Master fuse yang rosak boleh ganti dengan modal rm0.50sen, dia suruh tuka ECU. mana orang tak phobia untuk beli model proton…?

    Savvy mungkin guna teknologi yang tak penah proton pakai, mungkin akan ada masalah juga, tapi memang sangat sedih apabila proton seperti mengabaikan after sales..proton melupakan pengguna yang pernah menyokong dia dulu..bila pengguna perlu pertolongan, Even di SC sendiri knowledge macam tak cukup untuk baiki kereta, dan sekarang memang “savy dies off with with its amt” bak kata awak.

    Setuju kata g7. hentam-hentam sebab kita prihatin terhadap proton dan tak mahu proton jatuh..kalau tak sokong proton, dah tak ada syarikat pengeluar kereta nasional lain dah yg betul-betul memperjuangkan nama negara untuk kita banggakan. huhu..


  • Betul Encik Imran…

    Saya owner Savvy sangat takut nak hantar kereta saya ke SC Proton.

    Pernah hantar ke Glenmarie, satu hari mereka detain kereta saya, jam 5 petang, mereka kata mereka xboleh buat kereta tu…

    Satu lg SC di Klang, tak nak terima Savvy. Katanya staff dia tiada kepakaran…pulak.

    Akhirnya hantar bengkel bawah pokok cherry juga. Tapi MINI dan Merc-Benz ada di bawah pokok cherry tu…

    Orang macam saya ni, memang support Proton. Tapi masih berkira utk beli jenama Proton lagi..


  • ini malaysia, kereta keluaran malaysia, ciptaan anak malaysia tapi kenapa perlu bayar lebih drp 70k??? nak jual mahal jual dekat luar la…

    korea jual kereta kereta buatan korea dlm negara korea kpd rakyat korea.. bila murah rakyat mampu beli dah kuantiti kenderaan ciptaan tempatan tinggi.. jalan penuh dgn kereta buatan tempatan.. orang luar tengok “ohhh mungkin bagus kereta tempatan mereka ni…aku rasa nak import masuk negara aku la”

    Nampak tak apa yg aku cuba sampaikan?


  • pada yg bengang dgn SC proton, aku suggestkan gi CKL/Lim Tayar, service ok, layanan pon bagus, mekanik boleh suggest & bincang dgn kita pasal masalah, slalu kasi free gift lg huhu bukan promot, tp aku suggest pasal aku puas hati, aku slalu gi cawangan pdn. indah, korang try la, cawangan
    lain leh cek kt website dorang

Leave a Reply