ARKIB

KATEGORI

Buletin

Volkswagen Malaysia perkenal Polo 1.6 baharu di KLIMS13

Views

d1054

Bertemakan “Come Together. Volkswagen. Das Auto”, Volkswagen Malaysia memperkenalkan penampilan perdana Polo 1.6 yang terbaru dan mempersembahkan deretan 19 buah model kereta yang menarik dan pelbagai lagi inovasi automotif di pameran automotif terbesar di Malaysia, Pameran Permotoran Antarabangsa Kuala Lumpur 2013 (KLIMS’ 2013). Polo 1.6 terbaru ini merupakan model ke-3 Volkwagen yang akan di pasang di dalam negara selepas pengenalan Passat pada bulan March 2012 dan Polo Sedan 2014 yang baru sahaja dilancarkan.

Menduduki kawasan seluas 1,100 meter persegi di Dewan Pameran 2, Volkswagen menawarkan pelbagai pameran interaktif yang dihangatkan dengan muzik dan hiburan secara langsung kepada semua pengunjung dan peminat kereta – menjadikan jenama ini sebagai jenama tunggal yang terbesar di pameran permotoran ini. Sebagai tambahan acara utama sepanjang pameran selama 10 hari ini turut  merangkumi penampilan model ‘cut out’ Golf yang istimewa dan unik dan penampilan eksklusif Edisi Beetle Fender. Volkswagen turut mempamerkan Edisi Polo WRC yang direka khas untuk peminat-peminat di Malaysia.

Polo 1.6 terbaru ini menampilkan tahap pengendalian yang cemerlang dan mempunyai pelbagai ciri yang menonjol, terutama sekali radio RCD 320 yang menawarkan rangkaian hubungan yang terbaik di dalam kelasnya, sistem penghawa dingin automatik “Climatronic’ dan Sistem Tindak balas Kemalangan Pintar (ICRS).  Dilengkapi dengan enjin suntikan petrol 1.6l 105PS 16-Injap MPI yang menghamburkan kuasa tork maksima sebanyak 153Nm pada 3800rpm dan transmisi automatik 6-kelajuan Tiptronic, Polo 1.6 yang baru ini telah direka untuk kecemerlangan pengunaan bahan api iaitu sebanyak 6.3 liter/100km dan membolehkan pemandu mencapai jarak sejauh 15.9km bagi setiap liter.

Volkswagen juga turut menampilkan portfolio komprehensif model globalnya seperti siri keluarga Polo, siri keluarga Golf, Jetta, Passat, Volkswagen CC, The Beetle, Scirocco, Cross Touran, Sharan, Tiguan dan Touared TDI sepanjang 10 hari pameran berlangsung.  Disamping pelbagai model kereta yang akan dipamerkan di pameran ini, pengeluar kereta Eropah nombor satu di negara ini juga akan turut menawarkan pakej promosi terkini mereka, aksesori dan barangan cenderahati edisi terhad KLIMS 2013.  Selain dari itu, pelanggan Maybank yang mengunjungi pameran permotoran di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) bermula dari 15 hingga 24 November akan berpeluang untuk memenangi Beetle ikonik.

the authorMohd Izarul
Founder
Pereka grafik berjiwa otomotif

1 Comment

Leave a Reply