ARKIB

KATEGORI

Buletin

Ducati perkenal motosikal paling ringan di dunia,1199 Superleggera Edisi Khas!

Views

0002

Next Bike Sdn Bhd (Ducati Malaysia), telah memperkenalkan motosikal yang dikatakan paling ringan di dunia  pernah dicipta, Ducati 1199 Superleggera Edisi Khas, semalam. Pelancarannya telah disempurnakan oleh En Nik Danial Nik Mahmood, Timbalan Presiden Bahagian NAZA Two Wheels dan Mr. CW Juan, Pengurus Besar Next Bike Sdn Bhd. Acara tersebut dilangsungkan di Aras 3 Pavilion KL, yang akan mempamerkan model ini untuk tontonan umum bermula semalam sehingga 23 Januari 2014.

1199 Superleggera menjana lebih dari 200hp dengan berat hanya 155kg, ia telah dinobatkan sebagai superbike paling ringan pernah dicipta. Kombinasi ideal bahan-bahan berharga seperti titanium, magnesium dan gentian carbon telah menjadikan nisbah kuasa-ke-berat model ini tertinggi mengatasi model motosikal produksi yang lain.

Hanya 500 unit dikeluarkan untuk jualan seluruh dunia, setiap satunya memiliki nombor individu tertulis pada pengapit atas. Untuk memiliki model ini, Ducati akan membuat proses senarai pendek sebelum Motor Holding S.p.A memperuntukkan model yang masih ada kepada pembeli yang terpilih. Harga untuk model Edisi Khas ini juga bukan murah, RM488,888 (harga jualan bersih) seunit.

* Ada bran? hehehe… 😉

KLIK UNTUK BESARKAN FOTO

the authorMohd Izarul
Founder
Pereka grafik berjiwa otomotif

4 Comments

Leave a Reply