ARKIB

KATEGORI

BuletinUlasan Pandu Uji

ENGEAR Videologue : Ronda-ronda bersama KIA Rio 2017 di Johor Bahru!

Views
Pandu Uji Kia Rio di Johor Bahru

Baru-baru ini kami diberi kesempatan untuk sesi pandu uji media untuk model KIA Rio 2017 di Johor Bahru. Editor kami, Shamsul Yunos telah menguji hatchback terbaharu tersebut dan membawanya ronda-ronda di sekitar bandaraya Johor Bahru. Nak tahu apa pendapat beliau mengenai model ini jom tonton video di atas sampai habis ye!

Dah tengok ENGEAR – Episod 15 : “Kenapa Batman pilih Myvi 2018 jadi Batmobile baharu?” ke belum? Kalau belum boleh tonton video di bawah. Jangan lupa LIKE laman Facebook rasmi kami di Funtasticko.net dan ENGEAR serta jangan lupa SUBSCRIBE saluran YouTube ENGEAR. Kami bagi percuma je!

5 Perkara Baik & Buruk Tentang Perodua Myvi 2018 1.5L - Review by Engear Ep14

KLIK UNTUK BESARKAN

the authorMohd Izarul
Founder
Pereka grafik berjiwa otomotif

2 Comments


  • Kalau ada Rio GTi/Turbo ni boleh lawan Polo GTi atau Fiesta RS.. Meleleh.. Iriz tu pun kalau ada Iriz enjin CFE 1.3/1.6 memang meleleh! Design luar dah nampak sporty sangat.. Iriz bila nak keluar enjin turbo? Pakai LPT je seperti ada pada suprima/preve pun dah ok.. TApi takkan nak sama enjin dengan suprima kan? Letak 1.3 turbo pada Iriz, Suprima pakai 1.6 turbo.. pakai turbo tekanan rendah je dah ok.. asalkan torque dia tinggi..

Leave a Reply