ARKIB

KATEGORI

Buletin

Geely Borui GT bakal buat kemunculan di Guangzhou Auto Show 2017

Views

Laman sesawang CarNewsChina.com telah memuatnaik dua keping foto Geely Borui GT yang merupakan versi Borui sedan berprestasi tinggi dengan penampilan yang lebih sporty. Borui GT bakal buat kemunculan sulungnya di Guangzhou Auto Show 2017 yang akan bermula esok di China. Apa yang membezakan versi GT dengan versi sedan biasa adalah lampu hadapan, jeriji dan bampar rekaan baharu, rim baharu serta jalur krom di bahagian sisi badannya.

Saiz Borui GT juga tidak jauh beza dengan Borui tapi yang paling ketara adalah nadi utamanya. Borui mendapat dua pilihan enjin, 2.4 liter dengan 162 hp dan 1.8 liter dengan 184 hp. Borui GT pula dilengkapi enjin 1.5 turbo yang berkuasa 177 hp! Pada pendapat kami Borui GT sesuai untuk menjadi model segmen mewah Proton, tapi kami jangka Proton dan Geely akan lebih menumpukan kepada model-model mampu milik terlebih dahulu.

Kat China, Geely panggil dia Borui GT, kalau ada versi Proton nanti mungkin dipanggil Boroi GT kot. Gurau jer!

KLIK UNTUK BESARKAN

the authorMohd Izarul
Founder
Pereka grafik berjiwa otomotif

1 Comment


  • Geely Borui 1.8 liter dengan 184 hp dan Borui GT pula dilengkapi enjin 1.5 turbo yang berkuasa 177 hp boleh menggantikan generasi Perdana sedia ada dalam masa 3 tahun akan datang atau selewatnya 2020..

Leave a Reply