ARKIB

KATEGORI

BuletinSpyshots

INTIP : Adakah ini kereta baharu Perdana Menteri?

Views

Nampak gayanya ada kemungkinan Perdana Menteri bakal mempunyai kereta rasmi Proton Perdana 2.4 limosin yang baharu. Foto foto ini sempat dirakam oleh Haikal Hazri di tempat letak kereta Pusat Kecemerlangan Proton. Kereta baharu ini juga masih belum mempunyai nombor pendaftaran. Nampak lagi mengancam Perdana 2.4 limosin ni kan?

KLIK UNTUK BESARKAN

perdana limo 1 perdana limo 2 perdana limo 3 perdana limo 4

the authorMohd Izarul
Founder
Pereka grafik berjiwa otomotif

11 Comments


 • Ada sedikit risau dgn gambar ni, memberi gambaran bahawa Proton masih lagi dibelenggu kuasa politik walaupun sebenarnya sudah menjadi syarikat swasta. Nak buat limo panjang mcm ni pun perlukan modal yg besar utk design dan RnD. Adakah kerajaan mengarahkan Proton utk buat model limo ni macam model Chancellor? Atau syarikat berasingan yg buat? Macam limo Perdana V6 yg dibina oleh ACM?


  • Jangan risau tuan Saiful. Proton sememangnya syarikat swasta 100% modal RnD untuk kereta custom diperuntukkan 100% oleh mereka yang menempah/membeli. Dan lagi PHB akan dijual kepada syarikat luar seawal April nanti. PHB Bukan sahaja syarikat swasta malah milikan asing. Kereta nasianal bukan nasional lagi.

   Mungkin ada baiknya syarikat asing dibelenggu kuasa politik. Berbeza dengan negara korup yang mana syarikat asing membelenggu kuasa politik. Dengan Kata lain syarikat kaya menguasai kuasa politik Dan negara tidak langsung(kuasa duit)


 • Xboleh kew, alang2 dah ada base panjang macam nie, buat la mpv mewah 7 tempat duduk macam alphard atau buat budget mpv 10 tempat duduk macam maxus Q10 atau starex…


  • MPV mewah rasanya kurang sambutan tetapi jika badget MPV-bersaiz penuh 7 hingga 10 tempat duduk dengan tahap keselamatan 5-bintang ASEAN ncap pasti dapat sambutan hangat.

   Platform yang sama boleh bangunkan VAN 12 hingga 18 tempat duduk. Platform yang sama juga boleh bangunkan pickup 4by4 double cab.

Leave a Reply