ARKIB

KATEGORI

Buletin

Kalina NFR, kereta terpantas keluaran Lada

Views

Menurut laman web Worldcarfans , ini adalah Kalina NFR yang merupakan kereta keluaran Lada versi jalanan yang terpantas. Kalina NFR dilengkapi enjin 1.6-liter petrol beraspirasi semulajadi yang menjana 134 hp pada 6,800 rpm dan mampu mengerah 154 Nm tork pada 4,750 rpm.

Ia dipadankan dengan transmisi 5-kelajuan manual yang membolehkan kereta ini memecut dari 0 ke 100 km/h dalam masa 9.2 saat dan kelajuan tertingginya mencecah 203 km/h. Dari segi penggunaan bahan api, ia mempunyai purata penggunaan bahan api 8.4l/100km.

Untuk model standard, Kalina NFR dilengkapi dengan suspensi talaan sport, stereng yang dikemaskini dan brek yang lebih baik dengan ABS dan EBD. Antara ciri-ciri lain pada model ini ialah lampu hadapan dan pengelap cermin automatik (wiper), cermin sisi dengan pemanas, fabrik tempat duduk dengan pemanas, penghawa dingin manual, sistem audio empat pembesar suara dengan paparan skrin bersaiz tujuh-inci.

Hanya 50 unit Kalina NFR akan dikeluarkan oleh Lada pada tahun pertama dan harga bagi model hatchback lima-pintu ini adalah USD12,100 (RM47,307.14).

lada-kalina-nfr-3 lada-kalina-nfr-4 lada-kalina-nfr-1

the authorMohd Izarul
Founder
Pereka grafik berjiwa otomotif

1 Comment

Leave a Reply