ARKIB

KATEGORI

Buletin

Pra-tonton Ferrari FF Tailor-Made di Malaysia!

Views

sE-xxe4Lvb3BNcKz9XMpvqlPbiGEcjbabmYdpybkEKg

Naza Italia Sdn Bhd, pengimport & pengedar rasmi jenama Ferrari di Malaysia semalam mengadakan sesi pra-tonton eksklusif model FF Tailor-Made di bilik pameran utama mereka. Encik Simon Inglefield, Ketua Jualan – ASEAN, Ferrari Timur Jauh, memperkenalkan program unik dari Maranello itu yang membolehkan pelanggan untuk memperibadikan Ferrari mereka dan secara tidak langsung mencerminkan visi dan keinginan diri sendiri. Majlis tersebut telah dihadiri oleh Encik Simon Inglefield, Ketua Jualan – ASEAN, Timur Jauh, Datuk Maruan Mohd Said, Naib Presiden Kanan, Bahagian Korporat dan Strategik Pelaburan Kumpulan NAZA dan Wan Ahmad, Pengurus Besar, Naza Italia.

Program Tailor-Made menyambung tradisi lama dari Maranello yang bermula pada tahun 1950-an dan 60-an. Dengan program ini pelanggan memperibadikan kereta mereka dengan memilih sendiri bahan-bahan, warna dan kemasan. Hasilnya ialah kereta yang benar-benar unik disesuaikan dengan keinginan setiap pemilik individu. Pemilik juga boleh menentukan setiap perincian terakhir Ferrari mereka, dari keseragaman warna luaran hingga ke ruang kabin, dengan pilihan kemasan, aksesori, bahan-bahan, penjagaan dan warna. Ini adalah hasil penyelidikan dan pembangunan yang berterusan oleh Pusat Rekabentuk Ferrari, mengambil inspirasi dari nilai-nilai teras inovasi, keanggunan dan semangat syarikat.

xBmtCpWNbETXyUgnShisObPHRJIhxGBvjOTLP-feD8s

Kreativiti, penyelidikan, bahan-bahan asal, ketukangan hebat dan peenghalusan perincian adalah asas program Tailor-Made yang menawarkan tiga koleksi yang diilhamkan secara terus oleh DNA Ferrari: Scuderia, Classica dan Inedita. Scuderia mengambil inspirasi daripada sejarah sukan permotoran Ferrari, yang menawarkan pilihan bahan-bahan perlumbaan, kemasan dan keseragaman. Koleksi Classica pula menyediakan sentuhan moden pada gaya rekaan dan ciri-ciri ikonik GTS Maranello itu. Akhir sekali, Inedita menghidupkan namanya dengan memperkenalkan elemen eksperimen dan inovasi dari segi gaya, warna dan bahan.

Pelanggan diberi kebebasan dalam membuat keputusan mereka, memilih apa sahaja daripada bahan-bahan tradisional dan mewah seperti orang-orang kasmir, hingga kepada gaya seperti denim dan berteknologi tinggi, gentian karbon inovatif tersedia untuk mereka. Ini membolehkan pelanggan untuk mencapai tahap eksklusif yang sebenar, sesuatu yang belum pernah berlaku dalam sektor automotif. Malah, ini adalah yang kai pertama banyak bahan yang digunakan dan dihomologasi untuk kegunaan dalam kereta.

Pelanggan dijemput ke Maranello sebagai sebahagian daripada program Tailor-Made. Di sana mereka akan menemui kawasan khusus yang nampak dan terasa seperti di studio haute couture dengan pelbagai sampel bahan, penjagaan dan warna untuk dipilih. Terdapat juga pengimbas bahan yang akan menunjukkan kepada pemilik pemilihan terakhir sebelum model tersebut dibina.

KLIK UNTUK BESARKAN IMEJ

the authorMohd Izarul
Founder
Pereka grafik berjiwa otomotif

2 Comments

Leave a Reply