ARKIB

KATEGORI

Buletin

Proton Saga FLX raih 3 bintang ujian ASEAN NCAP!

Views

39909_259655

Sedan keluarga yang paling popular di Malaysia, Proton Saga FLX telah dianugerahkan tiga bintang dalam ASEAN NCAP (Program Penilaian Kereta Baru). Keputusan pertama ujian perlanggaran hadapan ASEAN NCAP telah diumumkan hari ini pada Hari Terbuka ASEAN NCAP dianjurkan oleh Institut Penyelidikan Keselamatan Jalan Raya (MIROS) di Makmal Perlanggaran PC3, Akademi Jabatan Pengangkutan Jalan yang terletak di Melaka.

Sejak diperkenalkan, Saga generasi baru telah menjadi sangat popular, dan menerima pelbagai anugerah, termasuk memenangi pelbagai anugerah seperti Kereta Sedan Kompak Paling Bernilai Anugerah Kereta Tahunan NST, Anugerah Sedan Terbaik Tahunan dan Sedan Terbaik Autocar ASEAN Kategori Kereta Kecil / Saiz Sederhana pada 2012.

Menurut Pengerusi Eksekutif PROTON Holdings Berhad, Dato ‘Sri Haji Mohd Khamil Jamil, ia adalah masa untuk mengubah persepsi tentang jenama PROTON, kerana ia mempunyai kualiti yang baik dengan harga berpatutan. “Arah baru PROTON untuk meningkatkan lagi produk kami di semua peringkat, jelas menunjukkan komitmen kami untuk menyediakan pelanggan kami dengan tahap yang tinggi untuk perlindungan keselamatan. Pencapaian ini adalah bukti kami memperbaiki kualiti kereta Proton dan bahawa Proton Saga merupakan kereta yang selamat kerana telah lulus penilaian program yang diiktiraf di peringkat antarabangsa -.NCAP ASEAN ”

Dato ‘Sri Haji Mohd Khamil menambah, anugerah itu bukan sahaja tentang PROTON, tetapi peranannya untuk meningkatkan lagi standard keselamatan industri automotif nasional.

the authorMohd Izarul
Founder
Pereka grafik berjiwa otomotif

49 Comments

Leave a Reply