ARTIKEL TERKINI

KOMEN TERKINI

ARKIB

KATEGORI

Video

Tags

Berita AutomotifSpyshots

Spyshots Proton Global Small Car (GSC @ P2-30A) di Saujana Putra!

Views

spayshots gsc instagram

Semakin meriah blog ini dengan spyshots model hatchback Proton Global Small Car (GSC @ P2-30A). Kali ini foto bahagian sisi dan telah diperoleh dari laman Instagram@Buttercity/Hasrol Rosli. Model ujian tersebut telah ditemui di Saujana Putra dan foto sempat diambil oleh Buttercity/Hasrol Rosli bersama 2 orang rakannya. Kelihatan sedikit bahagian atas papan pemukanya dan ruang kepala di bahagian pemandu juga agak selesa.

Nampak agak luas bahagian dalaman model GSC @ P2-30A ni walaupun saiznya kecil. Bila la nak dapat spyshots bahagian dalaman, kalau ada kongsikanlah ye. πŸ™‚

the authorMohd Izarul
Founder
Pereka grafik berjiwa otomotif

56 Comments


  • Mcm buruk jerr..mcm huduh jerr..mcm demam jerr..hehe..!! maklum le bkoyok lg..x nmpak btul2 dah nk judge..hehe..

    P2-30a bole cntas market myvi dgn syarat:

    -Design lebih ‘wau’ dr myvi exterior+interior
    -D’board baru+touch screen+chrome trim
    -Abs,Ebd,Eps+Lotus Ride Handling
    -NVH lebih baik dr myvi @ setara
    -Enjin NFE senyap+kurang hiccup time bukit
    -Minyak Safe 14-18km/litre hehe
    -Kualiti Lebih bagus (door handle x patah)
    -Service After Sale
    -Resale Value cantek (Minimum 4 years)
    -Buang fenomena myvi since 2007..hehe


    • kehkehkeh kekadang kesian jugak tengok proton trying so hard to beat myvi in term of sales.

      Dari dulu lagi, savvy mmg fail utk beat myvi sebab orang dok teringat pasal tiara lagi + proton service center yang mangkuk tak reti baiki kereta proton sendiri. hasilnya org dengar nak kena tuka gearbox & banyak prob itu ini kena tuka ecu la barang mahal la,,. mana tak takut nak beli savy?

      saga blm flx plak dapat beat sales myvi setahun ke 2 tahun. pastu myvi takeover balik. tahun ni maybe dapat lagi dengan adanya versi SV. itu pun fight harga kaw2 punya.

      myvi yang mahal tu jugak la pengguna beli.. kekeke..

      exora dengan alza pun beza gila value for money dia, tapi alza bersepah juga di jalan raya melebihi exora.

      bagi aku produk proton bukannya tak bagus bukannya tak cantik.. keta saga blm wife aku tak penah wat hal langsung. takde pickup ke? ringan je aku rasa..

      yang confirm.. marketing and sales produa memang beat proton marketing kaw2… banyak event derg buat. service center proton memang spoil habis..kereta aku master fuse terbakar pun derg suruh tuka ECU. Gearbox AMT savvy electro pump kotor, kena servis dengan kos murah je, servis center proton suruh tukar gearbox? itu yang wat banyak savvy turbo starlet tu.. kekeke

      So untuk GSC nie selain dari produk yang extra best untuk harganya. kualiti kena baik dan pastikan juga marketing kena aktif dan servis center jgn naikkan kemarahan pengguna. banyak sistem baru akan digunakan pastikan juga pomen proton pandai untuk explain & fix betul2 problem tu kalau ada.


      • SC Proton memang diketahui macam haram. Tapi sebelum kita cepat sangat nak salahkan mereka, lebih baik kita salahkan dulu orang kat kilang Proton tu.

        Bayangkan kereta dari kilang Proton dah macam-macam masalah, takkan kita nak semata-mata salahkan orang SC (dengan kelengkapan terhad, tak macam kat kilang) tak boleh repair kereta sendiri? Benda ni sepatutnya diperbetulkan dipuncanya. Iaitu di kilang Proton sana.


        • Xsemua Sc Proton mcm tu bro..
          yg franchais mmg la cmtu..nk buat untung kt servis jer..
          problem xnk tlg owner..especially claim warranty..
          tp yg SC Proton Edar majoriti bagus.
          Aku pnh bace northern Juru 3S mmg high quality servis.. booking que smpai 1 minggu..


      • setuju2..proton kena upgrade strategi marketing dorang dgn byk buat event dan promotion..kalau tengok iklan suprima s da mcm iklan thn 80/90an jerr hehe..xde atraction factor utk menarik pelanggan terutama golongan eksekutif muda..service a/sale d s/center pon kena upgrade melalui ‘doctor’ pomen yg bpengalaman utk detect problem yg seni2 trutama enjin dan powertrain..RnD perlu ambil tahu input2 error d s/center utk perbaiki dan avoid kesilapan sama pd produk yg akan dtg..ianya bole ubah persepsi org ramai trhadap kredibiliti proton..mcm mana pun kedua-dua faktor ni da makin baik bbanding dahulu


  • GSC merupakan 2nd model dr proton yg guna electronic power steering (EPS)…
    and ada 9 system dan lg advance dr preve walaupun B segmen…


  • interior cun.. front n side exterior cun.. belakangje kureng siket.. suspension n handling mantap.. aircond xyah ragu.. ok.. moga engine je tak buat hal πŸ™‚


      • Kete mcm ni yg org Malaysia nk utk guna hari2..gi pejabat, sekolah etc.. xkecik sgt dan tk gedabak sgt.. design cun dh. cuma satu faktor yg mendebarkan yg Proton mesti buktikan… ENJIN… jimat petrol dan x bising aka senyap….- campro IAFM apa2 yg sewktu dgnya..plssss no more!!. :p


  • comment,
    now proton should go for 5 or 6 speed automatic, stop the 4 speed mitsubishi gearbox.

    driving the persona at 140, the engine runs at 4000 is quite deafening.


  • Jgn le pressure Proton nk kasi spec keta tinggi tp hage nk mcm Viva.. logik la sket.. Proton bkn global car maker lg export smpai US..volume berjuta/year.. nnt mula lah Proton cut cost byk2.,. rubber compound parts pun cmpur polimer lain.. nk kasi murah.. pakai 2thun dh crack..xthn cuaca(contoh antenna SAGA BLM)


    • Itulah mslh proton..product volume masih takuk niche lg..nk keluarkan produk bmutu pd hage kompetitif perlu modal juta..modal juta untung pon nk kena juta gak..ni untung pon separa modal..rse kita masih kurang pakar sndiri..kita masih lg harap pakar dr luar utk hasil produk bmutu..harap kita akan ada pakar sendiri nnt


      • Mgkin la diorang tgh usahakan, hrp2 GSC ni berhasil Insya Allah.
        High revenues akn bwk balik hasil pd pendptn kakitangan,.Zakat tahunan pd PUZ.. itulh kelebhn Proton brbnding global company luar..


  • Pd hemat mata dan hati aku lah kan..
    1st impression..THUMB UP lah kali ni.. compared SAVY
    model GSC ni akan laku..Insya Allah jika unsur2 ‘keseimbangan’ perkara wujud..

    org Malaysia bkn tgk spec giler2..tp tgk basic spec,rupa dan hage..
    Myvi ade spec hebat ke? xde tp sbb pe hot selling? sbb enjin dikatakn jimat, bwk mulut dr sorng ke sorng.. rupa mcm katak awl2 tp pmpuan suke, interior dlm comel.. handy utk urban n sub, hage? kira2 mahal jg tp timbal balas mata sedap tgk.. enjin best.. so lakulah..

    so jgn stress nk pd satu2 faktor je..cuba tgk menyeluruh.. ade yg kt dlm ni minat spec2 high end.. so nk suruh GSC cmtu.. Suprima apa jd? org Malaysia bkn nk semua tu.. MATA no-1 vs hage..
    percayalah ckp aku..


    • Faham so kalau mcm tu..

      Spec hi end more to : Preve n Suprima..
      sbb sesuai dgn segment c yg mula menitik beratkn ciri2 mewah yg ada pd kbykan keta segment d..

      Spec normal more to : gsc ..
      Sbb sesuai utk daily used dan keta mampu milik n reliable


  • ni pndpt den plak. Klu check myvap(sblm aseancap kuar)perbezaan antara alza n exora. Memasing dpt 4 bintang myvap.

    P2 dgn bangganya umum alza memenuhi 11+- unecer requirements dlm report myvap. Exora plak,prtn memenuhi 40++ requirement unecer dlm report myvap.

    Knp prtn sibuk2 nak meet requirement tuh,sdgkan alza hanya meet 11+-,lg laku dr exora.

    Exora masa tu,xdijual lg dieropah,mahupun di australia. Yg 40++ tu requirement unecer yg versi jual kat malaysia. Klu versi australia n uk,lgla byk dr 40 tu.

    Patut prtn ikut perodua,meet 11 pun dah cukup,jimat kos rnd homogolation,testing (termasuk crashtest utk dpt validation unecer).

    Fokus pada desain interior n exterior jek,baru bleh bisneskan.

    Bg den,knp prtn sibuk2 buat sume tu,krn objektif proton n tanggungjwb mereka.

    Knp prtn sibuk nk cpai 5 star ancap,sdgkan p2 xdapun dlm mana2 news bgtau yg kita target nk capai 5 star ancap atau euroncap. Xda niatpun. Knp agaknye?

    Bg den,klu xslh,slh satu objektif asal pnubuhan prtn supaya kita dpt mghasilkn kete standard dgn kete antarabgsa serta melahirkan engineer,designer n etc dlm bidang automotive setanding dgn mereka yg lain di dunia,supaya rakyat dpt merasa kete standard dunia n rakyat juga yg mnjadi engineer n etc taraf dunia.

    Adakah perodua ke arah itu? Sekiranya prtn masih teruskan rebadge mcm perodua,den raso,prtn masih jenama no 1 malaysia. Knp nk buat waja?

    Krn objektif tersebut.


  • Knplah prtn kena bazir duit buat rnd,pas2 kena pikir plak bill of material cost supaya xtinggi ngat sbb ada satu lg msalah kena pikir,kena jual lg murah dr perodua.

    Perodua,rnd xyah pikir ngat,dah jimat satu, bom cost kdg2 sama ngan prtn,kdg2 mahal kit sbb nk kena bayo royalti,tp rega mahal ckitpun xpe,asalkn murah dr yg jepun lain,untung plak.

    Prtn rnd kena buat sbb buat dr scratch,buat homogolation n testing kena buat nak meet requirements yg byk, bom cost walupun sama dgn perodua,tp kena ingat,bila meeting requirement ni,lg byk material digunakan utk pembinaan kete.

    Tp perodua,meet requirement atas pagar jek, bom kos sama jek mcm prtn,tp sbb xsebyk material nk pkai mcm prtn,byk yg brkurang,jd depa bleh spend lebih kat material,jd material lebih kualiti ckit.

    Prtn plak,kena berjimat nk spend kat material sbb byak material pkai,so kena brjimat ckit,hasilnya material cukup syarat jek.

    Prtn memang sakit kpl bgaimana nk kurangkan kos supaya bleh bg material quality,pada masa sama kena jual murah berbnding perodua.

    Tanggungjwb. Prtn buat kete utk rakyat malaysia. Klu kita jd engineer,lebih specific crash engineer. Kalu kita buat kete xselamat,byk nyawa melayang sbb kita,rasa2 mcmmana gamaknye?

    Mereka strive,dr xda bintang, 1 bintang, 3 bintang,4 bintang n akhirnya 5 bintang.

    Xnafikan,quality,enjin power n jimat,bentuk cntik adalah antara faktor utama org beli kete kat malaysia. Klu prtn itu semata2 bisnes,mmg itu didulukan. Tp krn objektif n tanggungjwb, safety dutamakn


  • Maaf citer panjang,ni kesimpulannya,jd bg den, xadil klu kita mengharap gsc yg sama segmen dgn myvi,dijual dgn rega viva,tp enjin jimat mcm kete jepun,tp teknologi n kselematan mcm kete german n europe. Ini den bnding kete malaysia ngan kete malaysia ajek. Ingat,perodua lg jimat kos hasilkn myvi brbnding prtn nak hasilkn gsc,tp kita nak rega jauh murah sampai tahap viva. Mmg gile vavi lah. Jgn mrh,he..he..

    Bg den,klu rega sama dgn myvi,fc mcm myvi kualiti sama ngan myvi(klu bleh lg kualiti sbb myvipun, xdala tahap europe version japan car pun,tahap jdmpun xsampai lg),fc,performance mcm myvi(klu lebih baik,apa slhnye),safety 5 star, equipments lain cam audio n lain2 yg org pnggil creature comforts walupun standard myvi,

    Bg den dah terbaik n bgs dah tu. Walupun rega sama ngan myvi.

    Tp klu prtn bleh buat lg baik,tp rega mahal ckit dr myvipun ok,tp klu rega sama,tabik spring,klu rega lg murah dr myvi,n beat myvi dr sume aspek den ckp kat atas,den berbanggo jd rakyat malaysia,sbb prtn dah hasilkn antara kete terbaik dlm kelas dia didunia.

    Senang cite,den aspek rega mcm myvi. Tp jauh lebih baik dr myvi. Mmg bleh jual. Laku,tp xleh lg beat sales myvi.

    Tp utk beat sales myvi,kerja plg berat prtn ialah kena jual lebih murah dr myvi.

    Den klu jd owner drb,den xtido mlm memikirkn guane nk jual product,lebih baik,rega lg murah.


      • Sayang seribu kali sayang,
        suprima S model yang bagus, tapi …
        Tapi… Model Vios yang terbaru lagi banyak kelihatan atas jalan…

        Proton berusaha hasilkan model terbaik pun tak dapat support dari rakyat malaysia.

        Model2 proton ni aku confident safety dia dr model jepun yg lightweight..

        Org malaysia tak kisah safety, dia pentingkan jimat minyak, maintenance murah dan after sales service bagus..


      • Aku setuju ckp ko Mat..
        Proton derived utk berobjektifkan tanggungjawab sosial-kejuruteraan terbaik vs profits making.. wpun masih kekurangan ‘NIAT’ Proton itu MURNI.. xsama dgn P2..full profist making oriented.. Proton bayar ZAKAT tiap tahun berjuta2 bro… itu fakta yg kite jrg dengar..

        aku sgt appreciate aspek keselamatn yg ada pd Proton wpun org akan cemuh byk hal kosmetik.. apepun komen dan teguran konstruktif dr pakar2 dan peminat ikhlas Proton tetap diperlukan seiring..
        Insya Allah Proton akan muncul world car maker xlama lagi.. Aminn


  • Lagi satu based on sembang2 rawak ngan kengkawan, sentimen ‘kereta jepun’ dan anti-kerajaan pun main peranan gak. Staff2 kat opis aku bila ada je budak2 baru nak beli kereta depa mesti rekomen Perodua, sbb teknologi Jepun, ayat2 mcm “Perodua ni sebenarnya Toyota, so lagi elok dari Proton” mmg xleh nak lari dr dulu. Then, sentimen anti kerajaan yg tgh naik di Msia pun ada efeknya juga, sbb Proton dilihat sbg projek kerajaan yang mengenyangkan kroni.
    Ada budak opis yg aku suggest suruh beli Saga sbb dia nak entry-level cheap car yg juga sesuai utk balik kampung jauh2, tp akhirnya beralih ke Viva juga setelah di push oleh kengkawan lain.
    Kalau betul interior GSC ni terkini dan lain dari yang lain dari Proton, maka eloklah sbb seriously interior Proton memang perlu anjakan design yang drastik!
    Then, overall quality kena jaga la, mcm biasa. Cat kena improve. Exora aku walopun xde masalah lain, satu je masalahnya yg secara langsung jadi lauk utk org skeptik menjadi lebih skeptik iaitu cat luarannya. Kereta hyundai wife aku yg dah masuk tahun ke 8, catnya masih utuh berbanding cat exora aku yg baru 2 tahun. Benda2 camni lah yg jadi bahan mulut ke mulut.


    • Setuju pendapat bro..
      Sentimen ni mmg susah nak kikis.

      Proton kena lebih proaktif cari kaedah nak ubah persepsi orang ramai contohnya;
      -proton taja kereta untuk filem2 dlm negara, dan kalo babak2 eksiden tu pamerkan kekuatan kereta proton.
      -proton buat roadshow ke universiti2, sbb graduan mesti nak cari kereta sebaik saja dapat kerja.
      -buat la model2 atau tema khas utk wanita, sbb kuasa membeli bnyk pd wanita skrg. Lelaki naik moto je..


      • Sentimen benci Proton sbb benci BN mmg dh lama membiak..
        apa boleh buat.. hati manusia bkn boleh diubah mcm kit aboleh ubah seketul bangunan.. Krjn buat baik pun tetap nmpk buruk.. klu berhujah smpai bertengkar pun tk guna.. jd bermusuh jer sesame kengkawan..

        tp bg yg berakal lihatlah kebaikan terima sbg kebaikan.. yg buruk dibetulkan.. tp klu lihat gelagat TURUN di Dataran Merdeka tu kite nk ckp ‘BAIK’ ke? hehehe..sorry le aku mmg xsuke care gitu even govt mmg byk hal xbetul..

        Ade byk cara lain..jgn rosakkan nikmatyg Tuhan beri pd kita..
        Sorry le klu ade yg xsetuju..just my 2 cents..


        • pas governed by muslim leader.
          bn governed by muslim leader.

          both should work hand in hand in order to follow the devine islamic way of governing system.


          • by the way..to admit.. at least Proton Holdings has been governed in such Islamic practices.. a part.. annually paid their business profits ZAKAT to PUZ..
            Praise to Allah..


  • Proton rosak sbb masalah “kronisme”,.. yg dpt tender supply parts tu bukan nya Pro dalam bidang tu,… lbh teruk lagi “Sub” projek kat orang lain, makan duit atas angin, kualiti harga rm 200, jual rm300… sebabtu kuality proton ‘sucks’

Leave a Reply