ARKIB

KATEGORI

BuletinSpyshots

Spyshots Proton GSC @ P2-30A di Petronas Genting Sempah

Views

IMAG0362-1

Foto spyshots terbaru Proton GSC @ P2-30A kali ini telah dimuat naik di laman blog, www.azelery.com sebentar tadi. Menurut info, dua buah Proton GSC @ P2-30A telah berjaya ditemui oleh Ameer Zaheen Minhaj di  stesen minyak Petronas Genting Sempah. Difahamkan kedua-dua unit Proton GSC @ P2-30A tersebut sedang melakukan ujian bebanan menaiki Genting Highlands.

IMAG0360-1

the authorMohd Izarul
Founder
Pereka grafik berjiwa otomotif

10 Comments


  • Pray hard man. sebelum ni ramai yang menaruh harapan tinggi kepada proton. tapi akhirnya ada yg kecewa. cuma apa yg saya boleh katakan… “GOOD LUCK PROTON”.


   • sokong! Saga Magma lasak, tk menyusahkan utk jaga..maintainance murah.
    SAGA BLM-FLX costing utk customer xsepadan.. mahal…konon2 enjin Campro buatan Proton..tp mcm pakai enjin company luar/asing yg xpadan cost vs quality of performance.

    heran jugak.. Proton dh ‘kahwin’ dgn MMC mitsu hampir 20 tahun, engineer yg dlm temp[oh tu sepatutnya dh ‘hazam’ dan boleh ambil inspirasi kerja Jepun hasilkan Proton-Magma.. MALANG sekali bila smpai skrg.. Proton undur ke belakang.. xboleh pun nk capai benchmark kepuasan pemanduan spt dihasilkan oleh enjin Magma MMC dgn teknologi 30 tahun venturi carburetor..


 • Pemanduan Preve turbo saya adalah terbaik macam kereta eropah, minyak pula jimat macam kereta jepun. Dapat kedua-dua yg terbaik dari eropah dan jepun. Memang engin dibuat oleh Proton setelah melihat engine mitsu, gear box pula macam VW, BMW, mini kerana supplier oleh gatrag dan punch powertrain.

Leave a Reply