ARKIB

KATEGORI

BuletinSpyshots

VIDEO SPYSHOTS : Proton [email protected] sedang diuji pada waktu malam!

Views

Proton 'Preve Hatchback' caught testing Nilai

Video spyshots terbaru ini saya ambil dari laman YouTube joe4g93. Dikatakan Proton [email protected] sedang diuji di sekitar Nilai. Walaupun masih bertampal, kita dapat melihat lampu belakang model ini. Jom layan video ni!

the authorMohd Izarul
Founder
Pereka grafik berjiwa otomotif

23 Comments


  • Kalau preve hb letak harga lebih kurang preve sedan pun dah ok kot..

    walaupun nama honda, dari segi performance & safety & accessories preve hb jauh tinggalkan jazz ni.

    cuma proton perlu buktikan dari segi kualiti je la..


  • what are the strong points of each car,
    preve = power comfort/handling.bang/bucks ,bigger ,confidence
    jazz = fuel economy. honda badge


  • tak dinafikan harga jazz dah kira berpatutan utk jenama import..
    walaupun preve hatchback ni bukan dalam segment jazz..
    mungkin ada sedikit terkesan jugak..
    faktor harga ni paling crucial..


  • perve dashboard , i can live with it but the door panel is too flat, gen2 first generation do shows a good design anyway but the materials deteriorate, came the persona, the door panel looks meaty and solids giving a snug fit feels and plastic quality is uniquely batter than exora or preve, and more scratch proof too.

    too flat door panels in saga exora and preve are less to desire. i prefe a more 3 dimensional mold like the persona.

    somehow,,for a dashboard preve and exora provide a clean and no nonsense. its tidy without unnecessary clutter easy to to the eyes. anyway if proton can change the wood grain texture to leather texture ,that would be batter.

    opposed to a honda city which is more of a child play buttons and control which make them look cheaper to view although the materials a bit on a higher quality. proton wins even if u compare ir with the new subaru SV for its dash board.

    PROTON REMEMBER,,, DOOR BOARD OR DOOR INSIDE PANEL..NEED SPECIAL DESIGN ATTENTION BECAUSE IT DEFINES ENCLOSURE THAT EFFECT AMBIANCE INSIDE THE CAR.

    FLAT DOOR PANEL MAKE IT LOOKS CHEAP AND HOLLOW.
    ITS ABOUT TIME FOR A DESIGN CHANGE


  • @awak. i believe proton will never change the design for that part. perhaps they only change the trim color only. look at waja and persona, after a years, they still use the same design. only change the trim color.

    for preve, i think proton want to try “flat design philosophy”. flat door panel, flat and clean dashboard. hehe.


  • kenot what you said is true, but if we trace some major FL that was made.
    like saga LMST, gen2 iafm or CPS. togather with the birth of persona. interior changed too.
    we hope if theres any FL interior to become as part of the agenda to catalyst the sales.

    more importantly proton has to build REPUTATION., so please reduce or eliminate MISTAKES. and consistently go for it , all the feedback came from the owner of the car, its the very first hand information for proton as a valuable data for the CQI program,


  • @awak, i agreed with your comment! to please everyone is hard thing to do, but Proton should came out with WOW factor, that can make every Malaysian say WOW! to proton.. 🙂


  • menteri dh bertukar2 tp Azlan tu biar berakar mereput dlm PROTON.. design ntah ape2.. mcm org yg duduk dlm dunai sendiri.. padanlah sale dpt P2.. dr mata jatuh ke hati.. itu philosophy kebanyakan cutomer.. klu citer bang bum bang pun tp hudoh je design.. sorrylah.. kasihan PROTON.


  • @MrDDR
    @ZeroxP

    Agree, Azlano should have been replaced a while back as Proton need a new and fresh idea from a more capable designer. This is not a job in a government where you will be the head of division/department/whatever and no one can take your place until you retired.

    Come on Proton, be brave, stir a sh1tstorm, kick some old unproductive a$$ess. Who knows maybe it is the best way to greatness.


  • Bila perlu new design direction…tukar ler chief designer tu…mcm xde org lain…susah2 sgt hire je chief designer dr luar….KIA & Hyundai tu betul2 serius nak menang design…Proton bila lagi..???kepala tu penting utk lead…


  • Menyalahkan alzano 100% bagi saya adalh tindakan tidak adil bagi beliau.
    Umum harus faham proses pembanguan sesbuah produk/kereta bermula dengan concept design-Styling-Vehicle Engineering-Homologation and Testing(H&T).
    Ruang kawalan Alzano hanyalah Styling yang bertangungjawab membina kereta-kereta concept seperti kumpulan kereta Panglima Melaka dan saya pasti semua memuji rekaan concept Tuah.
    Cabaran membina kereta adalah integasi Styling,Engineering dan Homologation. Pada peringkat ini lah kemampuan sorang jurutera benar-benar teruji sama ada rekaan daripada Styling boleh direalisasikan.(Maksud direalisasikan dlm istilah kejuruteraan adalah boleh diproduksi pada optimum kualiti,kuantiti dan cost) – Pada peringkat inilah Styler dan Jurutera bergaduh kerana berbalah kerana rekaan berubah kerana kekangan kejuruteraan.
    Tambah cabaran Styling ialah mengitegrasikan rekaan dgn Homologation. Styling harus mengitegrasikan rekaan dgn peraturan dan citarasa. Sebab itulah kalau kita tgk kenapa rekaan Honda Civic/Accord x sama untuk pasaran Amerika,Europe dan Asia-Berikutan Honda ada market scale mereka dapat membuat rekaan kereta berbeza pada pasaran yg berbeza mengikut peraturan dan cita rasa masing-masing.


  • proton sayang kat azlano tu…kalau dia digantikan dgn head of designer yg baru, dia nak jadi ape pulak…mmglah aku rasa design proton mmg agak jauh ketinggalan. nak buat mcmana kan.tp tu oklah bagi aku..takdelah masalah sangat.

    Yang lebih tak puas hati bagi aku adalah kualiti fit and finish. boleh dgr skru longgar, dashboard berbunyi, seat berbunyi sebab masalah cangkuknya, turun naik cermin boleh dgr bunyi bising dari dalam pintu, bunyi angin yg timbul dari A atau C pillar, lampu boleh masuk air…banyak lagilah kalau nak senaraikan.

    bagi aku masalah2 ni lebih menyakitkan hati banding tengok rupa kereta. Sebab bila kita masuk dalam kereta, kita drive, kita dh tak nampak rupa kereta kita. yg tu pandangan org. yg pentingnya bila kita dah pegang steering dan mula memandu. handling bagus tapi kalau bunyi enjin campro meraung masuk dalam kabin pun tak selesa juga kan. haha


  • Mmm…azlano ok. Cuma perlu la tambah penasihat dlm design n styling drp luar. Azlano perlukan team nie utk lebih input, cabaran n pendedahan. nk salahkan dia sorang mmg x adil dan menggantikannya dgn org luar bukan satu jaminan hasilnya menjadi seperti peter schreyer etc. Cumanya dari segi design prootn masih belum ketemu konsep nyata haluan rekabentuk model2 masa depannya. Konsep idea harimau dah ok cuma x dpt lagi dizahirkn dgn baik utk menjadi pengenalan kepada model2 baru prootn. Even KIA dah ketemu dgn konsep ‘tiger nose’ dlm rekaannya. hyundai dgn tema fluidic sculpture, BMW pula dgn ‘kidney’ dll.

    so, harapan model2 baru proton nanti dpt menyerlahkan lagi rekabentuk dgn konsep yg lebih meyakinkn.

    cheers!


  • @fauzan

    Bukan Proton guna Italdesign sebagai consultant luar untuk design ke?

    Bab styling, Proton akan guna ‘single graphic’ design macam Preve untuk model2 seterusnya.


  • @ruffstuff

    Consultant luar tu ok. Maksud sy kan bagus kalu ada post director lebih kurang ler, Azlano n sorang lagi yg bleh ‘tarik2 rambut, bergusti n bercakaran’ utk dptkn hasil yg terbaik selain mempunyai team mereka sendiri? Haha… rasanya x bleh kot idea tu:)

    Single graphic design bagi saya ok, design lebih bertahan lama n x cepat boring. Cuma perincian kena lebih lagi dgn garisan n lengkuk yg tidk mudah dijangka n kreatif. Sorry, benda nie bukan bidang sy tapi begitu la yg sy gambarannya. Cth; design garisan melintang kat bahagian blakang (sperti preve kot) kena ada utk memperlihatkan kesinambungan garisan2 sisi n design keseluruhan akan tampak lebih solid. Tapi garisan tu x semestinya hanya berupa bar (mcm preve ok gak sebab lampu blakang agak cekung). Lebih kurang cam tu la… tah apa2 tah sy merepek mlm nie. hehe..

    cheers!

Leave a Reply