ARKIB

KATEGORI

Buletin

INFO: Senarai harga Proton X70 yang ‘bocor’ adalah palsu

Views
Kalau video Proton X70, pstikan dulu bukan Fakenews

Nampak gayanya sejak Proton memperkenalkan nama rasmi SUV pertamanya, X70 boleh dikatakan ramai yang terkena ‘demam’ akibat penangan model tersebut, walaupun pelancarannya hanya dibuat hujung tahun ini. Bila dah demam tu, ramai yang lupa periksa jadi kami menjadi penapis untuk anda dan kami boleh sahkan bahawa senarai harga X70 yang dibocorkan adalah palsu.

JOM BACA >> INFO: Fakta Ringkas Menarik Mengenai Proton X70

Selain dari sumber kami memberitahu bahawa Proton belum mendapat kelulusan harga yang mereka mahukan, kami juga mendapati ada beberapa bukti lain yang menunjukkan bahawa senarai harga ini adalah tidak benar sama sekali. Proton juga telah mengeluarkan amaran menerusi laman Facebook rasminya supaya orang ramai tidak mempercayai berita yang disebarkan kecuali menerusi kenyataan rasmi dari pihaknya sendiri.

JOM BACA >> Perodua Lancar Alza Berwajah Baharu – Tempahan Kini Dibuka

KLIK UNTUK BESARKAN

    

the authorMohd Izarul
Founder
Pereka grafik berjiwa otomotif

2 Comments


  • Harga yang berpatutan.. Bermula rm85k hingga 138k untuk sebuah cbu x70 1.8L tgdi..

    Bermula akhir 2019 model CKD x70 1.5L tgdi mungkin dijual bermula rm70k hingga 90k..

    **Offtopic kemungkinan tahun 2020 model baru x50 1.5L tgdi akan diperkenalkan dengan harga bermula rm50k hingga 70k… Begitu juga model x30 1.0L i3 tgdi pula rm30k hingga rm50k.. Manakala model x90 2.2L tgdi pula mungkin diperkenalkan lewat 2030.. Apabila warga Asia tenggara bersedia membayar dari rm140k hingga rm200k untuk sebuah SUV bersaiz sederhana besar..
    Sekadar pandangan..

Leave a Reply