ARKIB

KATEGORI

Buletin

Maxim genap empat tahun November ini – Lebih 300 juta kilometer, 164 ribu jam di jalan raya

Berita Tempatan

Views

Pada bulan November ini, maka genaplah empat tahun Maxim bertapak di Malaysia. Selama empat tahun, pemandu dan penumpang telah menghabiskan 18 tahun di jalan raya dan menempuh 300 juta kilometer.

Pada masa ini, anda boleh mencapai usia dewasa dan terbang ke Marikh dan berulang-alik sebanyak tiga kali. Kuantan menjadi bandar pertama di mana perkhidmatan ini beroperasi.

Pada 10 November, tempahan pertama telah diselesaikan di bandar ini. Seterusnya telah dilancarkan bandar-bandar pelajar yang lain seperti Miri, Seremban , Kuala Terengganu , Kota Bharu and Kota Kinabalu .

JOM BACA >> INTIP: Lagi penampakan Proton S50/S70 (SS11) tanpa pelitup penyamaran

Hari ini, perkhidmatan Maxim telah wujud di lebih 70 buah bandar di Malaysia. Di setiap kawasan, Maxim meningkatkan tahap mobiliti bandar, menawarkan penduduk untuk menempah perjalanan yang murah dan pemandu untuk menjana pendapatan dengan kenderaan mereka sendiri.

Kemudahan perkhidmatan yang paling popular di kalangan pengguna adalah perjalanan dengan kereta. Selain itu, peratusan tertentu penduduk menempah kereta berbilang tempat duduk dan kereta selesa yang luas.

Untuk hari lahir perkhidmatan Maxim, penganalisis syarikat juga menyusun potret penumpang dan pemandu biasa.

Menurut kajian tersebut, didapati bahawa lelaki berumur 21 hingga 35 tahun yang berkemungkinan memandu kereta domestik Perodua.

JOM BACA >> INTIP: Proton S50 (SS11) varian Flagship X jalani penggambaran iklan, emblem tertera nama S70?

Penumpang berkemungkinan besar adalah seorang lelaki di bawah umur 24 tahun dengan telefon pintar berjenama Vivo di tangannya.

Pengarah Maxim, Mohd Hazwan Bin Musley berkata, pihaknya amat berbesar hati kerana syarikat Maxim telah berjaya berkembang di negara ini selama empat tahun.

Tambah beliau, perkhidmatan tersebut telah memberi sumbangan besar kepada pembangunan ekonomi bandar besar dan bandar kecil, mewujudkan peluang untuk pertumbuhan pasaran pengangkutan dan pendapatan penduduk.

Beliau juga yakin yang pihaknya akan terus menambah baik infrastruktur penempatan dan memberi manfaat kepada semua orang di sekelilingnya.

KLIK UNTUK BESARKAN

JOM BACA >> INTIP: Proton S50 (SS11) ke tu, nak ke mana agaknya ye?
JOM BACA >> Mekanik tempatan ‘bikin’ Proton Wira jadi kereta Batman, kos cecah lebih RM100k
JOM BACA >> Lelaki ini menyesal beli kereta Honda selepas tuntutan waranti beberapa kali ditolak
JOM BACA >> Gambaran awal Perodua D66B berdasarkan lakaran yang tertiris di media sosial
JOM BACA >> Proton X90 dipertontonkan – Enjin hibrid ringan, empat varian, pilihan konfigurasi 6 atau 7 tempat duduk

the authorMohd Izarul
Founder
Pereka grafik berjiwa otomotif

Leave a Reply