ARTIKEL TERKINI

KOMEN TERKINI

ARKIB

KATEGORI

Video

Tags

Ulasan Pandu Uji

MESTI TONTON : Perodua Aruz ‘meraung’ kena panjat Genting Highlands melalui jalan lama Gombak?

Pandu Uji : FuntastickoTV

Views
The Original Aruz Panjat Genting Video: Panjat Genting Highlands melalui Jalan Lama Gombak.

Ramai pula yang bertanya sama ada Perodua Aruz akan ‘meraung’ bila panjat Genting Highlands. Maklumlah enjin 1.5-liter tanpa turbo, kuasa hanya 102PS, tork pun tak sampai 200 Newton meter, kotak gear pula automatik empat kelajuan.

Kalau tengok dari spesifikasi ada kemungkinan juga kereta ini akan ‘menjerit’ minta tolong kalau dipaksa naik ke puncak Genting Highlands. Kami isikan but dengan lebih 100kg kepingan jubin dan mendaki Genting Highlands dengan dua orang di dalam Aruz.

Pada awal perjalanan, kami mendapati ada satu perubahan telah berlaku kepada kualiti pemanduan Aruz, semuanya kerana beban tambahan. Beban tambahan juga mendatangkan kesan lain yang tak disangka-sangka. Saksikan video ini sepenuhnya untuk mengetahu apa yang berlaku semasa kami panjat Genting Highlands melalui jalan lama Gombak.

JOM BACA >> Proton tayang foto rasmi pertama Iriz berwajah baharu – Kini dengan fungsi Arahan Suara</a

Nota: Video ini agak panjang sebab nak tunjukkan bunyi enjin ketika memanjat jalan lama Gombak dan juga Genting Highlands. Selamat menonton!

Ikuti laman web, Facebook dan YouTube kami untuk video-video ulasan pandu uji terkini. Jangan lupa LANGGAN/SUBSCRIBE saluran YouTube rasmi kami di FTV dan jangan lupa tekan butang loceng untuk mendapatkan pemberitahuan dan menjadi yang terawal menonton episod baharu kami! Kalau belum tonton episod yang lepas, “MESTI TONTON : Perodua Aruz – Pembunuh sedan segmen-B?”, jom kita layan!

Perodua Aruz pengganti sedan Segmen B? Ulasan dan pandu uji komprehensif

JOM BACA >> INTIP : Papan pemuka Proton Iriz MC2 berjaya dirakam

KLIK UNTUK BESARKAN

the authorMohd Izarul
Founder
Pereka grafik berjiwa otomotif

9 Comments

Leave a Reply